AEW: Dynamite/Holiday Bash (23/12/2020) recenzija

Pretposlednji Dynamite u ovoj godini je bio, još jednom, sasvim solidan. Mnogo kvalitetna godina što se AEW-a tiče, ali o tome drugom prilikom. Iako ova epizoda nije pružila ništa značajno dobro, bila je prilično zabavna sa nekim lepim momentima. Meč za tag titulu je prošao bolje nego što sam očekivao i konačno smo imali, makar i na kratko, savez između Darby-ja i Sting-a.

Inner Circle (Chris Jericho and MJF) vs. Top Flight (Darius Martin and Daunte Martin)

Vrlo solidan tag meč za početak večeri. Rekao sam već prošle nedelje da Top Flight ima mnogo potencijala i to su u ovom meču dokazali. Takva sinergija se retko kad viđa. Shvatili su i znali su šta rade od početka do kraja i izgledalo je maestralno. Mogu samo da zamislim kako će ovaj tag tim izgledati za neku godinu. Što se njihovih protivnika tiče, klasika. Uradili su nekolicinu svojih poteza i pustili su mladi tag tim da pokaže šta zna i ume. Nemojte pogrešno da me shvatite, nije ovo bilo mnogo dobro, samo me je prezentacija tag tima oduševila. Videćemo šta će s njima raditi u budućnosti i nadam se da će imati neku bitniju ulogu na nedeljnom programu u 2021-oj godini.

7/10

Dark Order (Colt Cabana, Five and Ten) vs. Jurassic Express (Luchasaurus, Jungle Boy and Marko Stunt)

Šta ga znam, bilo je ok. Svaki put kad vidim da se bilo ko sukobljava sa „brojevima“ Dark Order-a znam da neće da bude ni najmanje dubok meč. I ovde je to bio slučaj. Čist prelazni period iz jednog u drugi feud. Colt Cabana i Jungle Boy su uglavnom vodili program. Jako lepo, mada je ostatak meča bio uglavnom solidan u najbolju ruku. Nakon meča Tully se javlja sa FTR-om i prete (ponovo) Express-u. Tom meču se posebno radujem.

6/10

PAC vs. The Butcher

Eddie Kingston je bio na komentatorskoj poziciji i to mi je sigurno povećalo ocenu ovog meča. Jako čudan meč. Butcher je bacao, a PAC šutirao. Pored toga, ovo je bilo baš overbooked. Kao da imamo tri feud-a u jednom. Ne mogu da kažem da sam uživao u ovome, ali je barem bilo zabavno videti PAC-a nazad nakon nekoliko meseci van ring-a.

5/10

Evil Uno vs. Dustin Rhodes

Još jedan od onih legendarnih nit smrdi nit miriše mečeva. Ne sećam se koji je bio „okidač“ da Dustin krene u sukob sa Dark Order-om, ali ovo sad već postaje monotono, posebno kad uzmemo u obzir Dustin-ove godine i mogućnosti. Nije loš, ali mnogo bolje funkcioniše u tag mečevima. Nakon meča je usledio još jedan beat down između Dark Order-a (Stu i Uno) i Johnson/Dustin/QT tria.

5/10

Hikaru Shida vs. Alex Gracia

Ako niste znali, pobedom na Dark-u dobijate meč sa šampionkom. Više sam prestao i da se nerviram. Sve vam je jasno kada je Shida u sred meča izašla, prebila Abadon i vratila se u ring da završi meč. Najavljen meč za žensku titulu sledeće nedelje i molim Boga da bude kako treba.

/

Promo time:

Dosta promo materijala ove nedelje. Hager je rekao da sukob u IC mora da se završi i to sledeće nedelje njegovim mečom sa Wardlow-om. Mislim da će to biti odlično.

Acclaimed je ponovo imao neku vrstu muzičke tvorine pod nazivom „Duck Hunt“. Mislim da svi ono treba da odgledate. Graniči se između idotizma i genijalnosti.

Jade Cargill je imala promo koji bih verovatno i ja bolje izveo. Neko će morati da stane u zaštitu Brandi dok nje nema (valjda).

Omega i Don su briljirali. Retko ko može da izvede onako dobar heel promo. Nabolji heel-ovi su oni koji su ti simpatični, ali bi im svakako zalepio šamarčinu.

Venčanje između Penelope Ford i Kip Sabian-a je najavljeno za 3/2/2021 (ujedno će se tad održati i specijalna epizoda pod nazivom Beach Break). Ne znam šta da mislim. Samo mogu da se nadam da neće biti „klasično“ kečersko venčanje.

Shawn Spears ispljuvao Schiavone-a i napustio promociju. Konačno da rade nešto kvalitetno sa njim. Baš me interesuje kako i zbog čega će se vratiti.

Na kraju još jedan Sting promo. Ovog puta smo imali priliku da vidimo prve nacrte saradnje između Darby-ja i Sting-a. Scena je izgledala neverovatno. Ovako se deco radi kvalitetan long term booking.

AEW World Tag Team Title Match: The Young Bucks (Matt and Nick Jackson) vs. The Acclaimed (Anthony Bowens and Max Caster)

Mnogo bolje od meča između njih i SCU, ali još uvek ne vidim ništa posebno u Acclaimed-u. Odbrana im je bila očajna. Skoro pa da nisu izveli ni jedan potez, već su uglavnom sprečavali Bucks-e da oni rade svoje poteze. Što se Bucks-a tiče, oni bi imali solidan meč protiv mene i Sherpe. Dupli „scorpion death lock“ je trenutak večeri. Kao što rekoh, bolje nego što sam očekivao, ali na momente razvučeno i dosadno (kada je Acclaimed preuzimao vođstvo).

7/10

Ukupni utisak:

Solidna epizoda. Nisam imao ni mnogo velika očekivanja kada sam video najavljene mečeve i kada uzmemo u obzir da ih čekaju dva specijala za redom. Služilo je svojoj svrsi, urađen je zabavan build up za naredne nedelje.

7/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite/Holiday Bash (23/12/2020) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*