STARDOM Osaka Dream Cinderella recenzija

Najveća joshi promocija je odradila svoj zadnji veliki show za 2020. godinu, a ovo je naša recenzija istog. Pridružio mi se Maki, član ProHrvanje foruma u koji se možete registrirati ovdje.

Saya Iida vs Maika (c) vs Saya KamitaniFuture of Stardom Title

Ivan Sučić: Ako postoji prosječan three way meč to je onda bilo ovo, međutim s obzirom da se za ovu titulu smiju boriti samo žene s manje od pune dvije godine iskustva u ringu nisam ni očekivao više. Odradile su siguran meč s minimumom grešaka, a to što ih je bilo troje je omogućilo da meč ima stalnu akciju. Svidjelo mi se što je nakon Iidine pobjede pomaknuta granica za titulu na 3 godine s obzirom da njene 2 ubrzo istječu. Zanima me hoće li se to pravilo zadržati i kada izgubi titulu.

Maki: By the books meč. Ništa pretjerano specijalno ali ništa loše takođe. Par upečatljivih trenutaka tipa Kamitanin Double Foot Stomp za prekidanje pina pa onda i Diving Crossbody, Maikin Superplex, Iidin Sunset Flip Powerbomb Maiki nakon kojeg smo imali užasan camera cut gdje nismo ni vidjeli je li to bio kickout ili šta. Ono Kamitani je gurala high flying ove dvije powerhouse stil. Na kraju je Iida Brainbusterom završila meč nad Kamitani. Nije mi baš Iida ostavila neki utisak, radije bih da je Kamitani uzela.
4/10

Oedo Tai (Konami & Natsuko Tora) vs Riho & Ruaka

Ivan Sučić: Neuvredljiv undercard tag meč. Meč koji postoji isključivo dok ga gledaš i čim zvono signalizira kraj ispari iz mozga. Heelovi Konami i Tora su dominirale većinu meča, hrabri faceovi se borili usprkos varanju protivnika i gradile povratak, ali ipak na kraju izgubile zbog udarca stolicom. Konami je definitivno bila najvolja žena u meču sa svojim besprijekornim tehničkim sekvencama.

Maki: Riho ni ovdje nije pretjerano upečatljiva, zašto je AEW nju imao kao prvu šampionku će ostati nerješiva misterija za mene. Na početku su Oedo Tai prljavo napale ove dvije, Ruaka je izdvojena, Tora se bacila na nju Sentonom, Konami je isto nešto radila. Meč je postao dinamičniji nakon ulaska Riho koja je krunisala svoju sekvencu 619om nad Natsuko ali je vrlo brzo postala meta Corner Cannonballa od dotične. Nakon toga je bilo izmjena, Ruaka se bacila Splashom na protivnicu što nije moglo biti prijatno, Konami je “smekšala” Ruaku Sleeper Hold – Armbar sekvencom, ali na kraju je varanje OTa bilo presudno jer je Natsuko udarila Ruaku stolicom u leđa što je Konami iskoristila za pin. Ništa specijalno otprilike kao i opner.
4/10

Oedo Tai (Bea Priestley & Saki Kashima) vs Donna Del Mondo (Natsupoi & Himeka)

Ivan Sučić: Priča meča i struktura gotovo pa identična prijašnjem, jedina razlika je što je ovdje face ekipa uzela pobjedu. Još nešto vrijedno spomena je to što ne znam je li Bea primila bar jedan pošten bump tokom cijelog meča. Natsupoi bila MVP i pokazala zašto je odličan ulov za Stardom.

Maki: Početak isti kao i kod prošlog: Oedo Tai napada i izdvaja protivnicu. Ovaj put je to bila Himeka. Tako da je i ovaj meč otvorila heel dominacija što je wrestling trope koji mi ide na živce. Ulazak Natsupoi je revitalizovao meč. Imala je prekrasan Dropkick kod cornera i onda Diving Crossbody nad Priestley koja je lijepo to sellala. Oedo Tai su vratile prednost prejakim Big Bootom od Priestley i onda je meč postao “anybody’s game”. Himeka je pokazala submission umijeće Single Leg Crabom nad Saki, Oedo Tai su imale prejaku Codebreaker – High Kick kombinacijom, Himeka je bila Jumbo Princess podizanjem obe protivnice u Torture Rack i na kraju je uzela pobjedu nakon Running Powerbomba nad Saki. Dakle u suštini ovo je bilo slično kao prošli meč ali je ipak bilo pamtljivijih trenutaka.
6/10

AZM (c) vs Mei Hoshizuki – High Speed Title

Ivan Sučić: Azumin reign s ovom titulom je jedan od rijetkih svijetlih stvari u ovoj godini, od meča za titulu i kroz 3 obrane nije pružala ništa manje od odličnih nastupa. To se ovdje nastavilo. Mei je bila gotovo pa savršen underdog protiv ultra dominantne AZM koja je i nosila većinu meča. Jedini prigovor je završni stretch. Prvi ću reći da Stardom ima najbolje nearfallove u hrvanju, ali ipak mislim da su pretjerali time što su zadnjih nekoliko minuta ovog realno kratkog meča imali isključivo izmjene nearfallova

Maki: High Speed titula mi je najdraži pojas a ovaj meč je, kao i svaki u AZMinom reignu, bio fantastičan. Počelo se high speed (pun intended) izmjenom nakon koje je Hoshizuki ubila AZM serijom Dropkickova. AZM se vratila u meč Hurricanrana DDTem, najjačim potezom ikad. Onda je forsirala arm submissione, ali to nije bilo dovoljno. I onda su krenule izmjene pinova. Jedna pa druga jedna pa druga. Posebno mi se svidjelo kad je AZM napravila Bridge u pinu, Hoshizuki je odgurnula i okrenula u svoj pin. AZM je bila na gubitničkoj strani više 2,99 nearfallova. Jedina zamjerka mi je bila što su malo pretjerali sa tim izmjenama pinova, zadnje 2-3 minute su bile samo to ali sem toga sve ostalo je bilo super.
9/10

STARS (Gokigen Death, Mayu Iwatani & Starlight Kid) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa, Tam Nakano & Unagi Sayaka) (c) – Artist of Stardom Title elimination match

Ivan Sučić: Odmor pred main eventove i kao takav je bio sasvim u redu. Meč čija je priča nadišla samu akciju u ringu, iako posebne pohvale za Starlight Kid koja se bacala sa svega i svakoga. Imali su dva cilja. Cilj prvi je bio postaviti budući meč za ove titule protiv gotovo pa istih timova, jedina razlika je što u njemu neće biti Gokigen nego Iida. To su napravili na način da su dvije od 3 eliminacije Stars ekipe bile preko najvišeg konopca. Cilj drugi je bio predstaviti Minu kao ozbiljnu prijetnju i to su napravili time što je izvukla pobjedu u 3 na 1 situaciji. Jedina mana drugog cilja je što je Mina i dalje vidno novajlija, ali je bolja iz showa u show. Pametan, smislen booking, i to ću uvijek hvaliti. Nakon meča Tam najavljuje da Cosmic Angels napuštaju STARS frakciju i osnivaju svoju, nagađam da kad-tad dobivamo meč između Tam i Utami što jedva čekam.

Maki: Tam i Mayu su otvorile tj. Tam je otvorila Jumping Cutterom od nikud. Onda je imala i lijepu Reverse DDT – Standard DDT kombinaciju nad iritantnom Desu i Mayu. Uživao sam kad je Unagi lupila Desu Legdropom ali sam se izludio kad je onda popila eliminaciju od te iste Desu. Strašno. Doduše nakon toga smo dobili lijep dio kad se Kid sa Mayinih ramena sa top ropea bacila na Tam. Tamina eliminacija mi je bila šokantna jer nisam očekivao da će biti 3 na 1. No vrlo brzo je Shirakawa izjednačila na pomalo bezvezan način. Mayu je ispala preko top ropea što mi ne smeta ali mi smeta što je protraćena u ovom meču. Sem onog jednog Kicka Tam u glavu ništa nije napravila. Kid i Shirakawa su imale lijepe dijelove kad ju je Shirakawa bacila DDTem i onda Faceplantom no onda je i Kid ispala preko top ropea. Na kraju je Desu ostala kao zadnja nada za STARS. Kakva nada takav i rezultat. Solidan meč ali pomalo razočaravajuće s obzirom na imena. Nakon meča smo vidjeli konačni rascjep STARSa i Mayu kako prijeti Tam. Kupljeno.
6/10

Giulia vs Syuri – SWA Undisputed World Women’s Title / Wonder of Stardom Title

Ivan Sučić: Odlično. Od početka do kraja su se držale priče da su jednako dobre i da nijedna ne smije izgubiti meč. Tip meča koji je objema vjerojatno skratio karijeru, Giulia je imala dva predivna piledrivera dok je Syuri kroz cijelih 30 minuta pokušavača Giuliji skinuti glavu udarcima nogom. Mislim da najveći kompliment koji mogu dati ovom meču je što me iznenadio time limit draw. Ne jer je taj rezultat nepredvidljiv, bilo je janso iz aviona da nijedna od ovih žena neće postati dvostruki prvak, nego jer nisam mogao vjerovati da je već prošlo punih pola sata. Definitivna preporuka, da je kraj bio malo manje predvidljiv tj da su zvršili ranije dvostrukim nokautom vjerojatno bi mi bio i kandidat za meč godine.

Maki: Super meč. S obizrom da je bio 30 minute draw očekivano je krenulo malo opreznije. Zapravo pravo otvranje meča je bila ringside sekvenca. Tu mi je Giulia ispala glupa. Stavila je Syuri na stolicu i šutnula je ali je onda pozvala Syuri da to isto napravi što je naravno Syuri iskoristila i preuzela inicijativu. Giulia je dakle bez razloga dala protivnici priliku da je obori sa stolice lupi glavom od komentatorski sto i onda još izubija u ring i stavi u Single Leg Crab. Čudno. Giulia se ipak vratila lijepim DDTem ali ju je Syuri, koja je cijeli meč forsirala kickove, izubijala Kickovima u prsa. Ipak se bijela šampionka vratila lijepim potezima koji su uključivali Swinging Neckbreaker i STF. Syuri joj nije ostala dužna poslije STFa već joj je vratila Backstabberom. Onda smo opet u nastavku imali seriju Kickova u prsa od Syuri a prekretnica je definitivno bio GIuliin Piledriver na ulaznoj rampi. Do tok trenutka je Syuri imala prednost a od tog trenutka bilo je obrnuto. Syuri je jedva stigla na 19 a onda je u ringu naišla na udar oživljene GIulie koja je krunisala sve to Double Chicken Wing Spike Piledriver što je i bio najbolji trenutak meča. Jedino mi se nije svidjelo što je Syuri odmah nakon toga okrenula GIuliu u Sharpshooter. Ipak su mogli malo ostaviti vremena da Syuri sella taj Piledriver. U finishing stretchu su obe imale kickout na 1 (Giulia nakon German Suplexa, Syuri nakon Big Boota) i veliko razočarenje kad nisu završile meč (Giulia nakon Glorious Drivera, Syuri nakon High Kickova i Giulinog rope breaka). Tako da su tu napravili kao tu neku simetriju i naravno 30 minuta je ispunjeno. Cop out rezultat. Jak meč, mada nisam stekao utisak da su ušle u 5. brzinu.
10/10

Utami Hayashishita (c) vs Momo Watanabe – World of Stardom Title

Ivan Sučić: Cijelo otvaranje meča je bilo građeno oko Utaminog napada na Momoinu nogu, da bi to sve bilo za ništa. Tu počinju i prestaju moji prigovori. Gotovo pa savršen meč u kojem je još jednom došla na vidjelo mržnja japanskih hrvača prema svojim i tuđim vratovima. Posebno bih izdvojio izmjene suplexa u završnici meča i package piledriver koji je gotovo prepolovio Momo. Obavezno pogledati i fantastičan način za zatvoriti 2020. što se glavnih titula tiče. I dalje mi je nestvarno kako je brzo Utami postala main event zvijezda i jedna od trenutno najboljih hrvačica u svijetu. Nakon meča Maika izaziva Utami, sasvim solidan filler meč za prvakinju do idućeg ozbiljnog izazivača.

Maki: Utami je otvorila legworkom koji je ispao potpuno beznačajan jer Momo to u nastavku meča nije ni sellala niti je igralo bilo kakvu drugu ulogu. Bilo je tu lomljenja noge od konopce, Kneebar a prekretnica je bila kad je Watanabe puknula šampionku DDTem i onda je dovršila Driverom od ringside. Nakon povratka u ring Momo je definitivno imala prednost prejakom serijom Corner Dropkickova ali opet trebala je sellati nogu a ne odmah ići baš na seriju poteza gdje se koristi upravo noga. Bio je tu kul trenutak kad je Utami pogodila Dropkickom u prazno a Momo je dočekala Kickom u prsa. Naravno Utami se vratila u meč i to Shoulder Tackleom i serijom Dropkickom ali je Momo ušla ponovo u igru sa stilom Avalanche Uranageom no Utami je odmah nakon toga zaključala Guillotine. Ovaj dio meča je bio dosta dinamičan. Nastavak je takođe bio dobar. Izmijenile su i po kickout na 0 (Momo iz German a Utami iz Dragon Suplexa). Momo je konačno izvukla svoj highflying adut iz rukama i odradile lijepe Meteore a jednu i sa top ropea. Na kraju je i Utami odradila lijep Driver sa top ropea kome se ne mogu sjetiti imena. Momo je takođe imala submission trenutak kad je kontrirala Torture Rack Bomb u Triangle i kasnije zaključala Sleeper a pohvalio bih i lijepu (ali pomalo traljavu) kontru Crucifixa u Meteoru od Momo. U finishing stretchu su jedna drugu poslale u Suplex City ali je Utami na kraju očekivano pobjedilo Crucifix Bombom. Odlično. Imam neki osjećaj da će Utami ići kroz Donnu del Mondo i onda stići do Giulie.
10/10

Sveukupni dojam

Ivan Sučić: Mečevi koji su trebali dostaviti su nadmašili očekivanja, svi ostali su bili u najmanju ruku gledljivi dok su neki ili i iznenađujuče jako dobri. Tehnički ovo nije zadnji Stardom show ove godine, ali je bio zadnji koji je iole bitan. Ovo će vjerojatno biti i zadnji veći show koji ću pogledati ove godine i nisam mogao tražiti bolji kraj.

Maki: Pošto se ovakvi showovi uglavnom gledaju kroz prizmu main event mečeva ja sam vrlo zadovoljan. 9/10

Be the first to comment on "STARDOM Osaka Dream Cinderella recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*