WWE: TLC (Tables, Ladders and Chairs) 2020 recenzija

Iza nas je poslednji WWE PPV u godini. Ludnica od godine, svi ćemo priznati. TLC je koncept koji mi nikada nije bio omiljen, ali ove godine je PPV bio iznenađujuće dobar. Čak bih rekao da spada u top 3 PPV-a ove godine. Uz jedan izuzetak (o tome nešto kasnije) sve je bilo i više nego dobro.

WWE Title Triple Threat Tables, Ladders and Chairs Match: Drew McIntyre (c) vs. AJ Styles vs. The Miz

Uživanje je kada ne primetiš da je meč trajao pola sata. Jedini problem je bio Miz i njihova nesposobnost da urade išta sa MitB koferom poslednjih nekoliko godina. Došao je, uključio se u meč, bukvalno ništa nije uradio (tj. bolje reći ništa smisleno nije uradio) i izgubio. Bravo. Svidelo mi se što nisu preterivali sa TLC foricama pa je prvih 10ak minuta bio čist meč. Dosta tehničkog rvanja, AJ se fokusirao na Drew-ovu levu nogu i to je trajalo do kraja. Poslednjih nekoliko minuta mi je proletelo, iako sam očekivao ko će pobediti. Mnogo, mnogo zabavan meč. Iskreno sam uživao.

9/10

WWE SmackDown Women’s Title Match: Sasha Banks (c) vs. Carmella

Ne pratim nedeljni WWE program (zaista ne stižem) pa nisam znao da se Carmella vratila sa novim gimick-om. Retko kome ovako nešto pođe za rukom, ali Carmella je ulogu prihvatila fenomenalno. Ipak, ta uloga dolazi sa velikim brojem ograničenja, uglavnom što se samog rvanja tiče. Ne bih imao problem sa ovakvim protivnikom za žensku SD titulu da je išla protiv bilo koga drugog sem Sasha Banks u ovom trenutku. Sasha je pobedonosno izašla iz dugačkog i izvanrednog feud-a sa Bayley i trebaju joj jaki protivnici. I to se videlo po njoj, davno nisam video da je ovoliko energična za bilo koji meč. S tim u vezi, nosila je ovaj meč u potpunosti i izgledala je spektakularno. Još jednom, mislim da je trebala da ima nekog jačeg protivnika, ali i ovo što smo dobili je bilo sasvim dobro, posebno kad uzmemo u obzir da TLC nije nešto preterano bitan PPV.

8/10

WWE RAW Tag Team Title Match: The New Day (Kofi Kingston and Xavier Woods) (c) vs. The Hurt Business (Shelton Benjamin and Cedric Alexander)

Spotfest. To niko ne može da ospori, ali jako zabavan spotfest. New Day će i sa najlošijim protivnicima da ima solidan meč, a Hurt Business je najsvetlija tačka nedeljnog RAW programa i trebala im je ova titula. Posebno sam impresioniran Benjamin-om. Svima je Hurt vratio kredibilitet, ali Shelton-u posebno. Prosto čovek zaboravi kakvog sjajnog veterana imaju na roster-u kada se skoro celo vreme vrteo oko 24/7 titule. Nadam se da će sada Hurt vratiti i kredibilitet RAW tag pojasa, poput US pojasa. Iskreno sumnjam s obzirom na nedostatak kvalitetnih tag timova, ali nada još uvek postoji.

7/10

WWE Woman’s Tag Title Match: Nia Jax and Shayna Baszler (c) vs. Asuka and Charlotte Flair

Vratila nam se Flair i odmah uzela pojas. Da nije tužno bilo bi smešno. To nije sve, ceo meč je bio fokusiran isključivo na nju, pa se ostale učesnice maltene nisu ni pojavljivale. Nemam problem sa Flair što se njenih kvaliteta tiče. Nije to što je predstavljaju, ali je svakako dobra. S druge strane smo imali Jax. Pokušavam da artikulišem misli da ne bi ispalo da je vređam, ali najblaže rečeno pod hitno mora da radi nešto što se svojih kečerskih veština tiče. Ono ni najmanje nije bilo dobro, a tag tim meč je. Sve u svemu, najgori meč na card-u. Unižavanje ženskog tag pojasa se nastavlja. Pretpostavljam da će im ovo biti samo osnova da u jednom trenutku gledamo Asuka/Charlotte za RAW žensku titulu.

6/10

WWE Universal Title Tables, Ladders and Chairs Match: Roman Reigns (c) vs. Kevin Owens

Rekao sam da sam zaboravio koliko je Benjamin dobar kečer. To važi tri puta više za Kevin Owens-a. Kakav meč majko mila. Brutalno dobar. Da mi je neko pričao da će Roman pre koju godinu da dobija ovako dobre ocene mečeva u 2020-oj godini, ne bih mu verovao. Ovo je bilo fenomelano. Svaki minut je bio bolji od prethodnog i uspeli su da izvedu da ovaj meč bude neverovatno neizvestan. Drugu polovinu meča sam krvnički navijako za Owens-a, prosto neverovatno. Svaka čast za ovo obojica, a pre svega svaka čast onom koji je konačno povukao okidač i pretvorio Roman-a u heel. Sa ovakvim booking-om, bolje stvari nas tek očekuju.

10/10

Firefly Inferno Match: The Fiend vs. Randy Orton

Prvo da napomenem, ovaj meč neću oceniti. Nije bio cinematic, niti squash meč, ali ne postoji neki objektivni parametar prema kome mogu ovo da ocenim. Ceo meč je strutuiran poput filma, iako se dešavao u ring-u. Mnogo me nerviraju ovakvi gimmick mečevi. Već smo prošli fazu „eye for an eye“, da li je ovo zaista bilo nužno? Ko prvi zapali protivnika, pobeđuje. Rvali su se, odradili nekoliko poteza i dobar deo meča tražili način kako da jedan drugog zapale. Ne bih dalje polemisao o ovome. Samo bih dodao da ne vidim nikakav razlog zašto je ovo moralo da se desi i to pre svega Bray Wyatt-u. Čovek sa njegovom dozom kreativnosti zaista ne zaslužuje da bude u WWE-u pod ovakvim okolnostima.

/

Ukupni utisak:

Mnogo kvalitetan WWE PPV. Iako neke stvari nisu bile kako treba, ništa nije bilo dosadno. Dva sjajna meča za dve glavne titule u promociji, solidni ženski SD meč i RAW tag meč i pristojan ženski tag meč. Ako malo volite WWE, ovaj PPV se ne propušta.

9/10

Be the first to comment on "WWE: TLC (Tables, Ladders and Chairs) 2020 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*