AEW: Dynamite (09/12/2020) recenzija

Konačno sam napravio vreme da mogu da pratim Dynamite na nedeljnom nivou. Ova epizoda je bila dosta kvalitetna. Jedan (ne)očekivano dobar meč i promo materijal koji je uvek bio na nivou. Sem ženske divizije i pomalo neobičnog načina na koji su se izvukli iz nesrećne situacije, nemam nikakve zamerke.

The Young Bucks (Matt and Nick Jackson) vs. The Hybrid2 (Angelico and Jack Evans)

Ovo je taj neočekivano dobar meč o kojem sam pričao. Posebno kad uzmemo u obzir da je ovo bio „non title“, a oba tima su se potrudili kao da je PPV meč. Od kada su Bucks-i postali šampioni, desio se nagli uspon u kvalitetu njihovih mečeva. Ne kažem da je pre toga nešto bilo nekvalitetno, samo je sada mnogo bolje. Više sam iznenađen timom Hybrid2. Njhovi mečevi su uglavnom rezervisani za Dark program, ali posle ovog meča mislim da trebaju češće da se pojavljuju na Dynamite-u. Svaka čast za oba tima.

9/10

FTR (Cash Wheeler and Dax Harwood) vs. The Varsity Blondes (Brian Pillman Jr. and Griff Garrison)

Prvi meč FTR-a nakon poraza od Bucks-a. Mnogo su mi nedostajali na nedeljnom programu. Blondes još uvek nisu razvijeni tag tim (pitanje da li će ikada i biti s obzirom da Pillman Jr. ima ugovor sa MLW), ali su se lepo pokazali u ovom meču. Interesuje me šta će se zbiti sa FTR-om sada kada su bez titula. Sa skoro svakim timom na roster-u mogu da imaju sjajne feud-ove i mečeve. Videćemo. Jedan sasvim dobar tag tim meč.

7/10

Dustin Rhodes vs. Ten

Saga o Dustin-u se nastavlja. Njegov feud sa Dark Order-om se nastavlja. Prvi od dva squash meča ove večeri. Vidi se da DO fali pravac sada kada je Brodie Lee povređen, ali nakon jednog promo-a (o tome malo kasnije) svašta dobro iz toga može da se desi. Standardizovao sam svoje kriterijume i od sada ne dajem ocene za squash mečeve. Nakon meča je usledio kratak promo Evil Uno-a gde nudi Dustin-u da postane sedmica DO-a što on naravno odbija.

/

The Butcher and The Blade and Eddie Kingston vs. Lance Archer and The Lucha Bros. (Penta El Zero M and Rey Fenix)

Nesrećne okolnosti su dovele do toga da ovo bude prilično dosadan meč, iako su probali da nadomeste to kako znaju i umeju. Na treningu je Penta El Zero M povređen, pa je vrlo brzo nakon početka meča „sklonjen“ tako što ga je Butcher bacio na stol. Time se ovo pretvorilo u handicap meč. Kao što rekoh u početku dosadan i prosečan meč. Nejasan mi je booking Lance Archer-a. Pored Miro-a i Nyla Rose mislim da ima konstantno najgori booking od svih kečera ove promocije. Jako često gubi, u mečevima slabo šta uradi i ni najmanje ga na posmatram kao pretnju (što je valjda cilj). Trebaju nešto s njim da urade pod hitno.

5/10

Abadon vs. Tesha Price

Pored dva kratka promo-a, ovo je jedino što smo dobili od ženske divizije. Abadon-in entrance je trajao duže od samog meča. Ne mogu da vam opišem koliko me ne interesuje taj meč koji „grade“ između Hikaru Shida-e i nje. Neću više da se ponavljam u pljuvačini ženske divizije, ali cele godine nije bilo nikakvog poboljšanja što je mnogo strašno.

/

Promo time:

Sting je imao svoj prvi promo u AEW-u. Ko je bio tu sa njim? Šta mislite? Možda Darby Allin za koga se priča da će biti menadžer? Naravno da ne, tu je bio čika Cawdy. Cawdy je igrao pasivno agresivnu ulogu ovde (ne razumem što, s obzirom da ga je Sting spasio od napada team Taz) i Sting ga je na vrlo lep način spustio. U dva navrata su hint-ovali potencijalnu saradnju između Darby Allin i Sting-a i baš me interesuje kako će to da izgleda. Nakon Sting-ovog promo-a pojavljuje se team Taz (sada i zvanično sa Taz-ovim sinom) i preti svima redom. Najavili su i meč (verovatno za novogodišnju epizodu) između Brian Cage-a i Darby Allin-a za TNT titulu.

Spekulacije su krenule nakon prošlonedeljnog battle royal-a. Šta se dešava sa Adam Page-om? Jel sada zvanično heel? Odgovore ove nedelje nismo dobili, ali je pristao da ima meč sa John Silver-om i Alex Reynolds-om protiv Hardy/Private Party sledeće nedelje. Mnogo bih voleo da se Hagman pridruži Dark Oder-u. Mislim da bi to mnogo moglo da im pomogne. Pored toga jako bih voleo da vidim feud između Brodie Lee-a i njega oko toga ko je „glavni“ u „organizaciji“.

Don Callis i Kenny Omega su se pojavili. Don je imao identičan promo kao na IMPACT-u. Opet je bilo priče kako je sve to isplanirano, kako je ovo bilo u pripremi godinama itd. Još uvek ne znamo kakva je srž njihove saradnje, ali najavljeno je da će se Omega ponovo pojaviti na IMPACT-u u utorak. Jedva čekam da vidim šta sledi za AEW titulu.

Pojavio se i Shaq. Branio je Jade Cargill. Brandi se protivila, smatrala je da je Shaq ponižava i prosula piće na njega. Apsolutno nebitan segment.

I na kraju Inner Circle promo segment. Sjajno. Bukvalno su svi pričali (čak i Jake Hager i Wardlow). Mislim da ovaj promo svi treba da odgledate. Zakopali su ratne sekire (barem za sada), mada je Sammy pripretio da će napustiti tim ako se bilo šta loše desi ponovo.

MJF vs. Orange Cassidy

Poslednji meč večeras. Zabavno i kvalitetno. Krenulo je dosta sporo sa klasičnim MJF forama. Mislio sam da će tako ostati do kraja, ali nije to bio slučaj. Pred kraj, meč se drastično poboljšao. MJF je pratio brzinu Cassidy-ja. Cassidy je ispao jako pametan face (što se jako retko dešava) i uspeo da nadmudri MJF-a kada je probao da izvede Eddie Guerrero foru. Na kraju dana, Miro je koštao Orange-a ovaj meč. Iako sam uglavnom protivnik mečeva sa ovakvom pričom, moram da priznam da je ovo bilo jako zabavno.

8/10

Ukupni utisak:

Negativne strane su dva squash meča i 6 man tag, pozitivno je sve ostalo. Jako solidna epizoda, lepo su razvili neke priče, a neke lepo otvorili. Biće ovo zanimljivih nekoliko meseci do sledećeg PPV-a.

8/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite (09/12/2020) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*