AEW: Dynamite/Winter is Coming (02/12/2020) – recenzija

Posle nekoliko meseci pauze vraćamo se nedeljnom AEW programu (nadam se) redovno. Ceo tim je sa mnom za recenziju ove specijalne epizode. Došla je zima u AEW i kakav je program uspeo da nam pruži?

Dynamite Diamond Battle Royal: Matt Hardy vs. Scorpio Sky vs. Matt Sydal vs. Orange Cassidy vs. Shawn Spears vs. Alex Reynolds vs. John Silver vs. Miro vs. Adam Page vs. Kip Sabian vs. Sammy Geuvara vs. Marq Quen vs. Wardlow vs. MJF vs. Isiah Kassidy

Danilo Otašević: Zabavno, ali ujedno i nebitan meč. S obzirom da se ovavi mečevi brzo pretvore u opštu šizofreniju koja ne može da se prati niti komentariše, odvojiću samo nekoliko, po meni, najbitnijih delova. Iz nekog razloga je Dark Order spasio Adam Page-a. Ne znam da li će s tim raditi nešto u budućnosti, ali je svakako zanimljivo. Zanimljiv susret između Wardlow-a i Miro-a. Miro je imao najviše eliminacija u ovom meču (4). Jungle Boy je odlično izgledao pred kraj. Pobednici su, šokantno, MJF i Orange Cassidy (iako se ceo Inner Circle držao po strani). Meč između njih dvojice nas očekuje sledeće nedelje. Ne znam čemu ovaj meč, ali je bio zabavan.

6/10

Vedran Karlić: Meni je ovo bio prilično zabavan meč koji je imao nekoliko jako lijepih detalja koji me za dalje zanimaju. To je zapravo i najvažnija stvar koju tražim kod meča ovog tipa, da se uđe i izađe s nekim pričama. Mislim da su tu odradili jako dobar posao.

Chris Jericho vs. Frankie Kazarian

Danilo Otašević: Nisam u ovome uživao ni najmanje. Frankie je „vadio prosek“ ovog meča, ali nažalost Jericho ovde nije bio na nivou. Nije mi se svidelo što je ovo bio prilično prenatrpan meč i jedina svrha mu je bila Jericho-ov promo na kraju gde govori o „sudbini Inner Circle-a“. Razočaravajuće, ali šta je tu je. Malo ispod proseka.

4/10

Vedran Karlić: Meč je bio filer za ono što se dogodilo oko ručnika, a to da je Jericho vidio samo Sammya s njim, iako je on bio onaj koji nije htio da se isti baci i time prekine meč. Znalo se kako će ulaskom MJFa u grupu krenuti trzavice. Početak Sammyevog face perioda? Moguće.

Kratak promo između Bucks-a, Acclaimed i Hybrid2. Najavljen meč za sledeću nedelju Hybrid2 vs. Young Bucks.

Dr. Britt Baker DMD vs. Leyla Hirsch

Danilo Otašević: Ne znam ko je Hirsch niti sam je do sada gledao u AEW pa mi predstavlja problem kako ovo da komentarišem. Meč je bio suv prosek. Uglavnom su se fokusirali na tehnički apsekt rvanja koji je, koliko vidim, Hirsch-in fah. Očekivano Baker odnosi pobedu. Nakon meča je napada Thunder Rosa. Jedva čekam da vidim ovaj meč jer mislim da ima potencijala da bude najbolji ženski meč do sada.

5/10

Vedran Karlić: Meč sam po sebi nije bio ništa posebno, ali je bio gledljiv. Ono nakon meča je bilo važno i postavili su meč kojem se veselim.

Cody Rhodes and Darby Allin vs. Team Taz (Powerhouse Hobbs and Ricky Starks)

Danilo Otašević: Zaista neočekivano, ali ovo je meni MOTN. Iz više razloga. Prvenstveno oba tipa su imali neverovatnu sinergiju. Kao da mnogo, mnogo duže postoje kao tim, a ne da su prilično random upareni. Na recenziji prethodnog PPV-a sam rekao kako će teško Darby da se opere od onakve pobede, a mečevi poput ovog zaista ne pomažu. Hobbs i Starks su ga u potpunosti dominirali do samog kraja meča. Ni najmanje nije izgledao kao kasvetan šampion. Poražavajuće je bilo za gledati jer su posle „hot tag-a“ sva svetla bila uperena u Cawdy-ja. Priznaću, nije razočarao. Delovao je zaista neverovatno i izveo je nekoliko poteza koje do sada nisam imao prilike da vidim od njega. Darby je ipak završio meč „coffin drop-om“ za pobedu. Druga stvar, koja nije nužno vezana za sam meč, je Sting-ov debut. Iako, tehnički gledano, nije ništa uradio, mnogo mi je bilo drago da ga vidim. Sama činjenica da vidim Tony-ja kako vrišti „Its Sting“ u 2020-oj godini je neverovatna. Baš me interesuje kakva će mu biti uloga u promociji. Još jednom jako zabavan i dobar meč, sa nekoliko booking nebuloza.

8/10

Vedran Karlić: Ajmo biti realni, koliko god je ovo bio solidan meč, koliko god se sve ono što se dogodilo imalo smisla, nitko nije pričao o tome. Pričali su o onome nakon meča kada se pojavio Sting. Bez ijedne riječi, bez ijednog naglog pokreta, uz oči u oči s 4 generacije imali smo jedan od najboljih trenutaka godine. Sting je AEW.

Dva promo-a pre main event-a. Hikaru Shida koja se „boji“ Abadon i Mox-ov jako lep, standardan Mox promo.

AEW World Title Match: Jon Moxley (c) vs. Kenny Omega

Danilo Otašević: Evo dokaza da nije zlato sve što sja. To što je meč trajao pola sata se ni na jedan način nije ogledao u kvalitetu ovog meča. Do samog kraja se skoro pa ništa nije desilo i bilo mi je mnogo dosadno. Ne mogu da verujem da to pišem za Mox/Omega meč koji sam čekao od kada je nastala ova promocija, ali to je tužna istina. U početku je bilo dosta sporo, sa mnogo rvanja van ringa. Po nekoj logici, Omega bi trebao od toga da beži ko đavo od krsta, ali to nije bio slučaj. Vratili su se u ring, imali zanimljivu razmenu šamara i udarca dok su sedeli na stolicama i nakon toga se kvalitet meča po meni poboljšava, ali nedovoljno. Kraj je bio mnogo konfuzan. Pretpostavljam da je sada zvanično iMPACT i AEW sarađuju. Mox je uradio Omega-i „paradigm shift“ na nekoj vrsti klime. Don Callis (koji je inače bio na komentatorskoj poziciji) je došao sa mikrofonom i govorio sudiji kako je Omega povređen. Na neki način je taj mikrofon stigao do Omega-e, uradio je Mox njim i nakon toga je izveo 4 „V trigger“-a za pobedu. Nakon meča su Callis i Omega brže bolje pobegli. Callis je rekao da ćemo sve saznati ovog utorka na iMPACT-u. Pored toga što zaista nisam fan ovakvih završnica, nije ovaj meč ponudio ništa posebno. Psihologija im je, iz nekog razloga, zaista manjkala i sve vreme sam imao osećaj da rade neki nebitni meč na Dark-u, a ne meč za titulu na specijalnoj epizodi Dynamite-a. Ovo sigurno nije kraj i očekujem rematch na PPV-u, ali prošlo je mnogo gore nego što sam se nadao. Blago, ali baš blago iznad proseka.

6/10

Vedran Karlić: Meni se jako svidio meč kojeg su Mox i Omega dostavili. Mislim da je namjerno napravljen da ne bude na maksimumu, ali i da bude jako različit o njihova zadnjeg meča koji je bio možda malo prebrutalan. Polako su ga gradili uz veliko finale. Finale u kojem je Impact ukrao prvaka i odvukao ga na svoj show. Genijalno, tome se nisam nadao ni u najluđim snovima.

Opšti utisak:

Danilo Otašević: Nisam zadovoljan ovom epizodom. Jedini kvalitetan meč je bio tag meč i sem toga prosek. Videlo se da su kratili vreme mečeva i promo-a zbog main event-a koji je bio pravo razočaranje. Drago mi je da vidim Sting-a u AEW-u i to je manje više to što se ove epizode tiče. Kao i za poslednji meč, blago iznad proseka.

6/10

Vedran Karlić: Kakav show. Novi prvak koji odmah odnosi titulu u drugu promociju, pojavljivanje Stinga, Inner Circle trzavice, jedan vrlo dobar i par zabavnih mečeva. Što više tražiti od tjednog showa?

Be the first to comment on "AEW: Dynamite/Winter is Coming (02/12/2020) – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*