WWE: SmackDown (19/02/2021) recenzija

Kakav čudan SmackDown. Od kada sam počeo da pišem redovno recenzije WWE-a, mislim da je ovo najapsurdnija epizoda do sada. Strašno je bilo dosadno i ne mogu da izdvojim neke pozitivne momente jer ih objektivno nije ni bilo. Rvanja je bilo toliko malo i bilo je toliko nebitno da sam zaboravio da gledam kečere. Često upoređuju kečere sa turskim serijama i mislim da je ovo bila takva epizoda. Elimination Chamber je u nedelju i sem stvari koje smo već znali ili mogli da pretpostavimo, ovde nije bilo ničega. Najavili su jedan meč (o tome kasnije), koji bolje da nisu ni najavili. Sve u svemu, delovalo mi je kao da su ovu epizodu pravili „on the fly“. Još jedna nedelja gde je Raw, šokantno, bolji.

Edge/Roman Reigns/Sami Zayn segment

Početni promo segment između Edge-a i Roman-a je bio dobar, ali ni približno intenzivan kao što su pokušali da ga predstave. Priča između njih dvojice itekako ima smisla i motivacija obojice je jasna kao dan. Edge pokušava da vrati titulu koju nikada nije izgubio, a Roman pokušava da cementira svoju poziciju (po ne znam koji put) najopasnijeg igrača u celoj promociji. Odlično je to predstavljeno, ali nije ništa novo. To smo već znali. Da bi dodali malo dinamičnosti celoj priči, Edge je imao interakciju sa svakim učesnikom Elimination Chamber meča i rezultati su bili mešoviti. Zayn je ovde bio maestralan. Već sam spominjao da je on jedna od najzabavnijih stvari svake nedelje na SmackDown-u i to još uvek važi. Inače, ovaj segment nam je doneo jednu novinu u vidu novog mim materijala. Predstavljam vam samo jednu od mogućih varijacija.

Apollo Crews vs. Shinsuke Nakamura

Nesiguran je WWE da li smo shvatili da je Crews sada heel. Ili su možda i oni bili nesigurni da li da „povuku okidač“. Meč je služio samo toj svrhi, ali mi opet nije jasno zašto nije mogao da traje malo duže ili zašto nije mogao da bude bolji. Nije ovo bilo dobro, a nema razloga zašto ne bi bilo. Nema sumnje da je godinama unazad Crews generičan face lik, kao da je izašao iz neke 2K video igre. Heel turn mu je trebao, ali mislim da je velika većina fanova do sada odustala od njega. Barem sam ja odustao. Ne interesuje me Crews i mislim da Big E ima mnogo boljih i zanimljivijih protivnika na roster-u. Nakamura je uspeo da pobedi Crews-a, ali je nakon meča Crews „brutalno“ napao njega. Big E je probao da bude glas razuma, ali nije uspelo, pa je i on dobio „brutalne“ batine. Udarao ga je i gađao stepenicama, pa su morali da ga iznose. Stvarno sam se ponadao da će Big E imati dobar run sa IC titulom, ali ne biva. Još jednu stvar moram da napomenem. Ako već pokušavaju da predstave Crews-a kao pretnju, zašto konstantno gubi? Podseća me na rivalstvo između Owens-a i Reigns-a. Što je najstrašnije od svega, trend loših mečeva i čudnih odluka neće prestati sa ovim mečom.

3/10

Seth Rollins je izašao i imao, maltene, predizborni govor. Ovako izgleda kad WWE ne zna šta će da radi sa vama. Nagovestio je da će rivalstvo između njega i Cesaro-a da se nastavi, ali za sada nikakav progres se nije desio u toj priči.

Riott Squad (Ruby Riott and Liv Morgan) vs. Tamina and Natalya

Mila majko kako je ovo bilo loše. Jedina dobra stvar je što je Kay konačno dobila batine, ali sam skoro pa siguran da neće stati sa njenom „pričom“ oko ženskih tag timova. Pogledajte samo učesnike meča i možete da zamislite na šta je ovo ličilo. Jedina osoba koja nije botch-ovala je bila Natalya, a ona se skoro pa nije ni uključivala u sam meč. Botch majstor je, logično, bila Tamina. Naporno za gledanje i strašno loše.

1/10

Ding Dong Hello: gosti Nia Jax and Shayna Baszler

Nisam dovoljno pribran i razborit da uspem ovo čudo da objasnim, ali probaću. Pazite sad, gosti su naši aktuelni ženski tag šampioni, ali to nije sve. Reginald, od svih ljudi, izlazi i preti njima da će ih Banks i Belair savladati. Zašto? Ko će ga znati. Belair i Banks se pojavljuju i pošto mu je podrška sad tu, Reginald izaziva na 6 man tag meč. Pobogu zašto? Velika količina nekog dobrog hašiša bi bila potrebna da mi ovo padne na pamet. I voala, imamo meč.

Sasha Banks, Reginald and Bianca Belair vs. Nia Jax, Shayna Baszler and Bayley

Prva informacija, bolje nego što sam očekivao. Druga informacija, Reginald je pin-ovao Nia-u Jax. Treća informacija. Sasha Banks i Bianca Belair imaju meč za tag titule na Elimination Chamber-u. Ajmo sad malo o meču. Više je bio neki segment, nego što je bio ozbiljan meč. Interakcija između Bayley i Banks je bilo fino za videti, ali nije ni najmanje doprinelo kvalitetu ovog meča. Glavno „rivalstvo“ je bilo između Nia-e Jax i Reginald-a. Vidim da imamo novog James Ellsworth-a u najavi. I eto tako, Reginald je sad face sa nepoznatim namerama i željama, ali važno da je face.

3/10

Rey Mysterio and Dominik Mysterio vs. Otis and Chad Gable

Pošto će to da drastično poboljša kvalitet programa, oni su to morali da urade. Chad Gable i Otis su sada heel-ovi. BRAVO. Neću više ni da se pitam zašto. Zna se nad kime je najbolji heel turn: Rey Mysterio. I dq finish je bio jer Otis nije hteo da izađe iz ringa, upečatljivo nema šta. Malo su napadali tatu Rey-a i otišli. Nemam dalji komentar.

/

Evo nečeg, konačno, smislenog. Face tim u najavljenom 6 man tag-u (Cesaro i Bryan) ne veruju Owens-u nakon prošlonedeljnog napada. Bryan je bacio nekoliko jako lepih referenci na Owens-ova prethodna prijateljstva. Generalno, jako lepo izveden promo.

Carmella je videla šta je Reginald uradio. Evidentno žena zna nešto više od mene jer ja ne znam šta je uradio. Nebitno, iskazuje svoje nezadovoljstvo i mi kao publika valjda treba da se sažalimo na njega. Više ni sam nisam siguran šta WWE hoće od nas.

Kevin Owens, Cesaro and Daniel Bryan vs. Sami Zayn, King Corbin and Jey Uso

I na kraju, korektan main event. Nije bilo nešto preterano zanimljivo, ali odlično je strutkuirano. Jako mi se svidelo što face tim nije hteo da tag-uje Owens-a. Nije to urađeno napadno, već vrlo suptilno i ako pažljivo pratite videćete Owens-ov izraz lica. Pored toga, ovaj meč je sjajno iskazao Bryan-ove i Cesaro-ove kapacitete. Za Bryan-a manje više svi znamo, ali Cesaro-u je ovo bilo potrebno. Nije mi se svidelo što je heel tim bio, naravno, disfkuncionalan i što komentatori skoro pa da nisu pratili akciju, već su se fokusirali na Edge-ovo rivalstvo sa Reigns-om (jer je Edge bio na komentatorskoj poziciji). Na momente jeste bilo dosadno, ali tehnički nemam zamerke ovom meču. Malo je poboljšao moj utisak o ovoj jako loše realizovanoj epizodi.

6/10

Ponovo nakon meča opšti brawl i Reigns uspeva da spear-uje Edge-a. Tim kadrom se ova epizoda i završava.

Ukupni utisak:

Početak i kraj je jedino što je imalo smisla u ovoj epizodi. Niko se nije ni obazirao na Elimination Chamber, kao da su i oni svesni da znamo da će Reigns ostati šampion, pa ajde da guramo priče za Maniju. Otis/Gable heel turn stupidan, Big E IC reign iz nedelje sve gori i gori, očajan ženski tag meč i Reginald koji pin-uje Nia-u Jax. Eto rekonstrukcije ove epizode u jednoj rečenici. Svi znamo da je ženski tag pojas najlošije predstavljen pojas u celoj promociji, ali ovako nešto se do sada nije desilo. SmackDown iz nedelje u nedelju nažalost sve lošiji.

3/10

Be the first to comment on "WWE: SmackDown (19/02/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*