WWE: SmackDown (05/02/2021) recenzija

Još jedna cigla u zidu. Kranje mi je neverovatno da se sezona oko Rumble-a završila, a da opet gledamo sve isto. Ni jedno, ponavljam, ni jedno rivalstvo se nije završilo, niti je nešto novo pokrenuto. Ne znam kakav fan profesionalnog rvanja treba da budete da bi vam ovo bilo zanimljivo. Nije sve tako sivo. Bilo je ovde par lepih momenata, posebno main event i interakcija između Roman-a i Edge, ali po meni nedovoljno da me na duže staze interesuje. Praksa koju sam pre primenjivao tj. da gledam samo mesečne PPV-e je jedina validna.

Roman Reigns promo

Ovaj promo itekako ima smisla. Roman je pozicioniran kao najveći heel u kompaniji, i ne samo to, nego i najopasniji. Odlučio je da ne želi da čeka Edge-a i zahtevao da se odluči do kraja večeri. S jedne strane je jako jeftin „trik“ da ovo ostave za kraj, a sa druge strane ipak funkcioniše. Niko lud nije očekivao da će Edge već da odluči, ali ako šampioni ostanu isti do Manije, gledamo Edge vs. Reigns. Promo jeste bio već viđen, ali je funkcionisao i predstavio dobar uvod u ovu epizodu.

King Corbin vs. Dominik Mysterio

Znate šta nije dobro? Apsolutno sve što ima veze sa porodicom Mysterio. Prošle godine su mi se zgadili sa pričom oko „eye for an eye“ i taj osećaj još uvek važi. Kada imamo ovakav feud, uvek sebi postavim pitanje kome ovo ide u prilog. Svaki feud bi trebao nečemu da vodi, a ne da bude čisto ubijanje vremena. Feud je krenuo pre Rumble-a, bio prisutan u samom Rumble meču i nastavio se ove nedelje na SmackDown-u. Čak iako izuzmemo sve to, ovo je bio dosta loš meč. Corbin je bacio Rey-a sa ivice, tako da smo pola meča pratili šta se dešava u ringu, a pola meča gledali Rey-a kako se hvata za koleno. U nekom trenutku Rey uspeva da se dovuče do ringa i pomaže sinu (na vrlo heel način) da odnese pobedu. Dobar je završni kombo (619 pa frog splash), ali još uvek imam osećaj da je Dominik zelen za takve high flying poteze.

4/10

Big E je imao promo gde govori o njegovom meču za IC titulu.

Daniel Bryan vs. Cesaro

Ah taj divan osećaj kad pohvalite WWE za nešto i onda oni krenu da forsiraju to „nešto“ dok vam se ne smuči. Objektivno gledano, ovo nije bio loš meč jer sam ubeđen da njih dvojica ne mogu da imaju loš meč, ali s druge strane, čemu ponovo ovaj meč? Ovo je imalo smisla kada su pripremali teren za Bryan-ovo učešće na Rumble-u, ali sada ne vidim poentu. I kao najveća fora, Cesaro je imao klasične face manevre (čak se i pozdravio sa Bryan-om nakon meča). Dosta dobra akcija i sviđa mi se što rade nešto sa Cesaro-om, ali treba pod hitno da ima neki feud. Ne bi mi smetalo da ga gledam kao sledećeg kandidata za IC titulu.

7/10

Pustili su jako simpatičan video gde se roditelji Bianca Belair raduju što je pobedila Rumble. Za sad priča oko nje funkcioniše sjajno, samo se nadam da će da odrade sve kako treba do kraja,

Bayley vs. Ruby Riott

Mnogo bolje nego što sam očekivao, samo zbog brutalnosti. Bayley je izvela nekoliko „krvavih“ poteza nad Riott. Još jedna priča koja nema kraja, a to je Billie Kay i Riott Squad. Majko mila koliko me to iritira. Po ne znam ni ja koji put, Kay „košta“ Riott meč. Jako slična stvar kao i Evans/Flair na Raw-u. Pored toga, evidentno je da ne znaju šta da rade sa Bayley. Sada kada je ispala iz konkurencije za titulu učestvuje u ovakvim nebitnim mečevima, dok joj ne nađu novog rivala. Jedina promocija gde kroz program vi možete da uvidite da oni sami ne znaju šta rade i da „mlate praznu slamu“.

6/10

Bianca Belair/Carmella/Sasha Banks promo segment

Nije gotovo ljudi moji, nije gotovo. Carmella je još uvek u priči oko SD ženske titule. Argument joj je da je „dva puta pobedila Sasha-u Banks“. Pa aman, dva puta si izgubila na PPV-u. Jel ovde niko ne prati šta se dešava i ko šta priča? U celu tu priču je upala i Belari, kao pobednica Rumble meča. Ceo ovaj segment je bio apstraktan. Svodilo se na smejanje sve tri, da bi na kraju Belair „išibala“ Reginald-a svojom kikom. Dve stvari su nam stavili do znanja. Prva, feud između Carmella-e i Banks nije gotov i druga, Belair postoji. Jasno mi je da su hteli da je imaju na programu, ali na ovaj način je kranje nepotrebno.

Sami Zayn je najzanimljivija stvar SmackDown-a svake nedelje. Imao je kraći, ali sjajan promo gde govori o main event-u. Čovek sija harizmom.

Dolph Ziggler and Robert Roode vs. Chad Gable and Otis

Postavio sam pitanje što se Rumble meča tiče: Gde je Chad Gable? Evo ga. Više me i mrzi da svaki put analiziram šta nije u redu sa mečevima, ali ajmo ponovo. Street Profits-i su bili gostujući „komentatori“. Vrištali su i pištali nekoliko minuta koliko je trajao meč i bilo je strašna iritantno. Na kraju sam isključio zvuk dok se meč nije završio. Meč nije bio za titulu, a ne vidim razlog zašto ne bi bio. Ne bi im falilo ništa da upišu jednu odbranu u rezime. I na kraju, ovo i jeste i nije bio squash meč. Minimalan broj poteza je izveden i u startu se znao pobednik. Na ovaj način oni stvaraju ambijent za predstojeći rematch između Ziggler/Roode dua i Street Profits-a. Tag divizija je u ogromnom problemu.

2/10

Iz nekog razloga se pojavio Hulk Hogan. Pričao je o svom meču sa Andre-om koji se desio pre 33 godine i uzgred hvalio oba pobednika Rumble mečeva. Drago mi je da ga vidim (pojavio se i Jimmy Hart u pozadini), ali ne vidim kako je ovo spojivo sa događajima pre i posle ovog promo-a.

WWE Intercontinental Title Triple Threat Match: Big E (c) vs. Apollo Crews vs. Sami Zayn

Konačno prava i kvalitetna odbrana IC titule. Previše im je trebalo da se odluče za ovakav potez. Očekivao sam triple threat u nekom trenutku, ali bih ja ovo sačuvao za PPV. Nebitno, meč je bio jako dobar, malo ga je delilo od odličnog. Svi likovi su sjajno predstavljeni i imali su dosta vremena da se pokažu. Za divno čudo, odlično su zaštitili Sami Zayn-a u toku trajanja meča. Još uvek ostaje relevantan kandidat za IC titulu. Moglo je bolje, da se ne lažemo, ali s obzirom koliko dugo se čekalo, ja sam prezadovoljan. Nadam se da ćemo što češće gledati ovakve odbrane jer ima dosta dobrih kandidata s kim bi Big E mogao da ima sjajne mečeve.

8/10

Roman Reigns/Edge/Kevin Owens završni segment

Upropastiše mi epizodu na kraju. Direktna interakcija između Roman-a i Edge-a je sjajna i mogao bih to da klasifikujem kao dream match, ali kraj epizode je bio i deblian i nepotreban. Ponovo Kevin Owens. Ponovo. Ako mu daju još jedan meč za titulu, to će biti četvrti put. Četiri puta da gledamo kako Owens na najdebilnije način gubi i pravi budalu od sebe. Uzgred, ako izuzmemo Uso-a, to je jedini feud koji je Roman imao od kada je postao šampion. Nisam se iznervirao, samo sam se strašno razočarao. Deprimirujuće je gledati kako troše kvalitetne kečere na ovakve nebuloze.

Ukupni utisak:

Rvanje u ovoj epizodi je bilo solidno, ako ne i više od toga. Sve ostalo, ne može da se kaže da je bilo dobro. Svi feud-ovi i priče su se nastavile kao da Rumble ne postoji (a ajde barem da su kvalitetne priče). Opet Owens/Reigns, opet Carmella/Banks, opet Corbin/Mysterio, opet Kay/Riott Squad. U skoro svakoj recenziji WWE-a vrtim istu priču, ali valjda je jasno šta ne valja sa nedeljnim epizodama. Nije ni SmackDown ono što je bio nekad.

6/10

Be the first to comment on "WWE: SmackDown (05/02/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*