WWE: SmackDown (22/01/2021) recenzija

Tako to obično biva. Pohvališ WWE nekoliko nedelja za redom i kvalitet programa drastično pada. Nije ovo bilo katastrofalno loše kao „ona“ epizoda Raw-a, ali je imalo istu formulu. Što više nepotrebnih mečeva koji traju kratko sa mnogo promo materijala između. Kad kažem mnogo, mislim dibidus mnogo. Kad se sve sabere, mislim da je rvanje u ovoj epizodi bilo nekih pola sata (ako i toliko) dok je ostatak bio rezervisan za nepotrebni promo materijal. Od pozitivnih strana bih izdvojio sjajan lik Sami Zayn-a u ovoj epizodi i prilično simpatičan obstacle course segment sa Bayley i Bianca Belair. Krećemo lagano sa mnogim promo segmentima.

Roman Reigns/Adam Pearce segment

Ne samo da je ovo bilo objektivno loš promo, nego je trajao skoro dvadeset minuta. Dodajte tome i završni segment, Roman je bio prisutan na ekranu 1/3 celog programa. Ne bih per se imao problem sa tim da je nešto kvalitetno rekao ili uradio, već se nedeljama sve svodi na isto. Ponižavanje Pearce-a i svih ostalih potencijalnih protivnika. Najgori Roman je kada pokušava da ispadne cool i to smo ovde imali prilike da vidimo. Ceo promo me je podsetio na debi Ultimate Warrior-a u WCW-u kada je bez prestanka pričao nekih 20tak minuta. Znamo već šta i kako. Pearce njega ne poštuje, ne poštuje njegovu porodicu, Perace se brani itd. Konkluzija cele priče je najavljen meč između Pearce-a i Heyman-a na kraju večeri. Čime se mi bavimo pred Royal Rumble?

Sami Zayn smatra da je nefer izgubio meč prethodne nedelje. Protestvovaće u toku trajanje skoro čitave epizode, tako što će sebe da veže i da drži različite banere. Meni je ovo bilo genijalno. Imao je različite banere od : „Pravda za Sami-ja“ do „Sami je pokraden. Change my mind.“ Jedna od svetlih tačaka ove epizode.

Asuka and Charlotte Flair vs. The Riott Squad (Ruby Riott and Liv Morgan)

„Sve je isto ko i ranijeeee.“ Jel postoji razlog zašto ovo moramo da gledamo? Sasha Banks ima onakav idiotizam od meča, a Charlotte dva puta nedeljno ima meč. I posle nek neko brani da Vince veruje u Sasha-u. Davno nisam gledao dosadniji meč. Nula harizme, nula psihologije. Došli smo da odradimo meč i idemo kući. Dodajte tu „komediju“ zvanu Billie Kay koja, evo sad već drugi put, „košta“ Squad meč. Nije bilo mnogo loše, ali objektivno nije ni bilo dobro. Nemaju šta da pruže kad se ovako pojavljuju „random“ na nedeljnoj bazi. Jedini „normalan“ meč ove večeri.

4/10

Riott Squad odbija Billie Kay kao novog člana. Idemo dalje.

Daniel Bryan je imao jedan jako simpatičan face promo gde govori kako će da pobedi ovogodišnji Rumble. Prekida ga u izlaganju Cesaro koji mi se čini da je heel, ali nisam u potpunosti siguran. Izaziva bilo koga na meč.

Cesaro vs. Dolph Ziggler

I posle se žalite što nemamo tag šampione na programu. Možda je i bolje. Kapiram da Vince ne voli tag timove, ali ovo već sad postaje preterivanje. Dolph je izgubi čisto, samo dve nedelje nakon pobede za tag pojaseve. I još nije imao nikakvu odbranu, pa je ovo bio neki polu jobber meč. Sem nekoliko klasičnih Cesaro poteza, ovde nije bilo ničega.

/

Sasha Banks vs. Reginald

Sećate se da je Sasha obećala Carmella-i meč za titulu ako dobije meč sa Reginald-om? Ne sećam se ni ja. Voala. Prvo mi je bilo fascinantno što smo uopšte gledali bilo kakav intergender konflikt, ali je pitanje da li možemo ovo da nazovemo konfliktom. Regi je malo skakutao po ringu da bi ga Banks uhvatila u „bank statemant“ i ćao. Gledamo Carmella vs. Banks na Rumble-u, iako nigde zvanično nije najavljeno.

/

Roman je imao kratak backstage promo gde govori Heyman-u da bude muško.

WWE Intercontinental Title Match: Big E (c) vs. Apollo Crews

Imao sam zrno nade da će Big E biti dobar šampion. To zrno je već otišlo na večna lovišta. Tehnički gledano, treći meč između ove dvojice. I kako se završio? No contest jer se Zayn odvezao i krenuo u napad na obojicu. Au brate kakav bullshit. Ako kojim slučajem bude triple threat na Rumble-u nadam se da će biti barem solidno.

/

Kevin Owens se javio iz automobila da nam saopšti kako mu je zabranjen ulazak u zgradu jer je Roman tako naredio. Ovo nema smisla ni u realnom životu ni u kayfabe-u, ali mrzi me sad da pišem.

Profits-i, ponovo euforični bez razloga, sa mnogo plastičnog voća imaju susret sa „zamenicom“ Sonya-om. Traže rematch za titulu. Ona im reče da će dobiti kada se Ford oporavi. Nadam se da će se Sonya makar malo više eksponirati u ovoj ulozi. Ujedno mi se čini da je postala face.

Obstacle Course Challenge: Bayley and Bianca Belair

Ceo ovaj segment mi je bio mnogo zabavan. Možda sam pukao, ali tako je bilo. Bayley je naravno promenila neke stvari kada je Belair trebala da obori njen rekord, pa je između ostalog morala da nosi Otis-a. Impresioniran sam činjenicom da devojka ladno može na leđa da nosi 150 kila. Pošto je, naravno, uspela da pobedi Bayley, sledi napad nakon izazova. Voleo bih na nekom narednom PPV-u meč između njih dve. Vidno je da imaju jako dobru hemiju zajedno.

King Corbin vs. Dominik Mysterio

Nakon kratkog promo-a između sina i oca, sledi meč između Corbin-a i Dominik-a. Dominik je ovde predstavljen kao poslednji slepac. Nije ni jedan potez uspeo da uradi kako treba jer je Corbin imao odgovor na sve. Feud će se vrlo verovatno nastaviti, ali ne znam ko to želi da gleda. Impresivno je izgledao Dominik kad se pojavio pre nekoliko meseci, a već početkom godina je totalno irelevantna figura u WWE-u.

/

Roman Reigns/Adam Pearce/Kevin Owens završni segment

I na kraju, „meč“ između Pearce-a i Heyman-a se nije ni dogodio. Heyman je prodao istu povredu kao i Perace prošle nedelje, a zamena mu je bila Roman. Bilo mi je jasno kako Pearce to može da uradi, ali kako dođavola to radi Heyman? No nebitno, ponovo je izblamirao Perace-a kako zna i ume da bi se u jednom trenutku pojavio Owens. U početku mi je delovalo kao da će Roman ponovo da ga izmlati, ali to nije bio slučaj. Jeste da je na kraju ove večeri Owens izgledao jako, ali još uvek ne mogu da mi isperu gorak ukus kako je proklih meseci ispadao čista budala.

Ukupni utisak:

Prilično sam razočaran kako se sve odvilo. U suštini zadovoljan sam onim što sam naglasio u startu i to je to. Ne mogu a da ne prokomentarišem ovaj „build“, ako tako može da se nazove, za Rumble. Nedeljama se ništa ne dešava. Imamo dva singles meča i to je to. Niko nema predstavu ko će da pobedi muški i ženski Rumble jer se WWE ponaša kao da nije Rumble sezona. Ostali singles mečevi će verovatno biti utvrđeni sledeće nedelje na Raw-u i SmackDown-u, ali izgledaće izhitreno i verovatno random. Nikada ovako očajno nije izgledao build za Rumble od kada pratim rvanje.

4/10

Be the first to comment on "WWE: SmackDown (22/01/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*