WWE: SmackDown (08/01/2021) recenzija

Vrlo solidno odrađena epizoda. Jako mali broj mečeva, ali odličan promo materijal (tu pre svega mislim na interakcije između Roman-a i Pearce-a). Nije bilo ničeg nepotrebnog po mom mišljenju. Možemo da diskutujemo oko izbora protivnika za Universal titulu, ali je po meni ceo ovaj segment genijalno odrađen. Još uvek sumnjam da će meč zaista da se odigra, ali videćemo. Nije mi se svidelo što nismo imali ni jedan ženski meč i što je prilično loše odrađen meč za Intercontinental titulu.

Roman Reigns/Adam Pearce promo segment

Kakvo zlato od promo materijala. Prelepo zaista. Nivo Roman-ove pasivne agresije je bio impozantan. Ako pogledamo nekoliko prethodnih epizoda, ima smisla zašto je Roman, uslovno rečeno, ljut na Pearce-a. Cela priča oko poštovanja i porodice se odlično uklopila u ovaj promo segment. Sjajan način da se krene program. U toku epizode ćemo još jednom videti Pearce-a kako razgovara sa Heyman-om. I to je čak spektakularno odrađeno. Sjajno.

WWE Intercontinental Title Match: Big E (c) vs. Apollo Crews

Počeli smo dobro što se promo materijala tiče, ali ne što se tiče mečeva. Tehnički gledano gledali smo dva meča koji ukupno nisu trajalo mnogo duže od 5 minuta. Po meni nebulozna odluka da ovako izgleda prva odbrana. Prvi meč se završio duplim pin-om, a drugi se završion clean pin-om Apollo-a. Nisam siguran, ali čini mi se da je ceo ovaj meč funkcionisao kao neki pokušaj heel turn-a Apollo-a. Sve u svemu mnogo čudno i pre svega nebitno.

/

WWE SmackDown Tag Team Title Match: The Street Profits (Angelo Dawkins and Montez Ford) (c) vs. Dolph Ziggler and Robert Roode

Sasvim solidan meč. Nisam bio fan reign-a Profits-a, ali ovo nije bio način na koji je trebao da se završi. Ipak, pružili su nam sasvim solidan meč na nedeljnoj epizodi. Najveći problem je bio relatvina neusaglašenost između Roode-a i Ziggler-a. Nisam tačno sigurno koliko dugo su već tag team, ali deluju kao da su se juče sastali. Sem toga, meč je bio sasvim zabavan i ne bih imao drugih većih zamerki.

7/10

Ukratko ću da se osvrnem na promo materijal koji je uglavnom bio rezervisan za žene. Sonya se pojavila prošle nedelje i koliko sam razumeo sada ima poziciju zamenika GM-a. Zanimljiva stvar i interesuje me kako će priča da se razvije. Bayley i Belair su najavile svoj ulazak u ženski RR meč. Mnogo bih voleo da Belair pobedi. Trenutno ne vidim boljeg kandidata za žensku titulu na SmackDown-u. Carmella je imala jedan kraći promo. Klasika. Na kraju smo imali jedan nebitan i debilan segment između Riott Squad-a i Billie Kay. Ne znam šta pokušavaju da izvedu sa Kay, ali je strašno iritantna. To je pretpostavljam i poenta, ali ne vidim zašto.

WWE Universal Title #1 Contendership Gauntlet Match: Rey Mysterio vs. Sami Zayn vs. Shinsuke Nakamura vs. King Corbin vs. Daniel Bryan vs. Adam Pearce

Poslednji meč za večeras. Rasporedio sam ih po redosledu kojim su se pojavljivali. Uzeći u obzir da je meč bio duži i da se svašta izdešavalo izdvojio bih samo neke glavne momente. Rey je squash-ovao Sami-ja za nekih 40-tak sekundi. Toliko o njegovom kredibilitetu. Nakon toga smo gledali seriju apsolutne dominacije Shinsuke-a. Čak je u celoj toj gužvio postao face. Svaki meč je bio interesantan na svoj način, ali najviše sam impresioniran njegovim mečom sa Bryan-om. Trajalo je kratko, ali bilo je neverovatno. Nakon eliminacije čak tri protivnika, pod nagovor Roman-a, pojavljuje se Pearce. Jey i Roman sve uništavaju pred sobom i stavljaju Pearce-a na Nakamura-u. Time je Pearce pobednik i gledaćemo ga na Royal Rumble-u u meču za Universal titulu. Odlično odrađen meč. Nadam se da će konačno nešto da urade sa Nakamura-om posle svih ovih godina. Red bi bio.

8/10

Ukupni utisak:

Kao što rekoh, možemo da polemišemo oko toga da li je dobra odluka da gledamo Pearce-a. Još jednom, sumnjam da će meč zaista da se odigra i ako se odigra sigurno će biti neka fora. Sama realizacija i Roman-ovi promo materijali su bili sjajni. Ostatak večeri je bio dosta solidan, sa izuzetkom žena i Intercontinental titule kao što sam u početku i napisao. Lepo skockano veče.

7/10

Be the first to comment on "WWE: SmackDown (08/01/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*