NJPW: Best of the Super Jr. 29 – Dan 12 recenzija

Ulazeći u zadnji dan prije finala pet hrvača ima šansu za finale. Eaglesu treba pobjeda i da Phantasmo izgubi, Phantasmu treba samo bod, a Desperadu treba pobjeda i da Eagles izgubi. U main eventu između Hiromua i Taijia tko uzme pobjedu ide u finale, iako Taijiu odgovara i izjednačenje.

Master Wato vs DOUKI

Bolje nego sam očekivao, svejedno ne bih rekao da je bilo posebno dobro. Opet je ovo bilo samo nizanje poteza, ali su ti potezi barem bili impresivni povremeni. Wato koji s poda podiže Doukia da bi odradio TTD kao nešto posebno vrijedno spomena. Wato uzima pobjedu i završava turnir na 8 bodova, Douki sa 6.

Ryusuke Taguchi vs Yoshinobu Kanemaru

Dvije minute i roll up Kanemarua. To je sve. Nobu na 8 bodova, Taguchi na 6.

BUSHI vs El Lindaman

Jadni GLEAT prvak mora jobbati Bushiju na zadnji dan turnira. Nula od meča. Prošli signaturese dok nije došlo vrijeme za MX. I jedan i drugi završavaju turnir s 8 bodova.

Clark Connors vs Alex Zayne

Connors završava turnir u svom stilu. To jest s mečom u kojem radi generične big man poteze dok protivnik pikušava nešto izvuči iz njega. Imali smo lijep last ride powerbomb na rub ringa, ali van toga ništa posebno. Connors završava s pobjedom i obojica su na 8 bodova.

Wheeler Yuta vs TJP

Ako volite ZSJ-ove mečeve ovo će vam biti super, kao što je i meni bilo. Desetak minuta sjajnog tehničkog hrvanja u koje su uklopili i zdravu dozu storytellinga. Na ovaj dan Yuta je ipak bio bolji, hvata TJP-a u seatbelt clutch i završava turnir s 10 bodova. TJP ostaje na 8.

YOH vs SHO

Najgori meč turnira. A moglo je biti toliko više. Sukob bivših prijatelja i tag partnera se sveo na gotovo pa ništa osim HoT gluposti. Šteta. SHO uzeo pobjedu tako da obojica završavaju s 10 bodova.

Robbie Eagles vs Titan

Prvi meč dana koji ima nekakvu važnost. I zato mi se nije svidjelo otvaranje s puno “koreografije.” Bilo bi mi draže da je Eagles pokazao neku žar, a ne da skakuću po ringu. Srećom barem je akcija u ringu s vremeon postala više stiff, ako već nije bilo neke posebne psihologije. Dosta diveanja od obojie u drugoj polovici meča također. Dovoljno dobro. Titan uzima pobjedu, ide na 8 bodova. Eagles ostaje na 10 i na zadnjoj prepreki ispada iz utrke za finale.

Ace Austin vs Francesco Akira

Jako zabavno. Stekao sam dojam da je priča sve što ti možeš ja mogu bolje. Jedan bi izveo atraktivan potez, drugi nakon toga izvodi još atraktivniji. Finish također jako zabavan. Brawlanje van ringa, Akira pogađa Austina koljenima u zatiljak, vraća se u ring i kupi pobjedu na count out. Ide na 8 bodova i ostavlja Austina na 10.

El Desperado vs El Phantasmo

Drugi put u turniru El MOTN. Otvaranje u kojem Phantasmo bježi od svakog kontakta jer mu je dovoljno da istekne limit od 30 minuta. ELP postaje previše samouvjeren, Desperado preuzme kontrolu i načima mu nogu. Zatim ide naprijed-nazad, iako je Phantasmo češće u kontroli nego ne. Izvodi svoju ofenzivu iako mu noga zadaje sve više problema, Desperado pokušava to preživjeti i kada stvori nešto prostora odmah se vraća na nogu. Zgodni trenutci kada Desperado ne može izvesti moonsault zbog noge pa bira obični crossbody, ili kada silazi s vrha konopa i koljeno ga izda. Sitnice koje su jako bitne u ovakvom meču i koje ne viđamo ni približno dovoljno često od ELP-a. Za finish još jedan sjajan trenutak. Desperado pogađa finisher, ali traži još jedan. I taj još jedan je ELP-ev. Imamo prvog finalista.

Hiromu Takahashi vs Taiji Ishimori

Desperado nakon svog meča ostao gledati main event. 10/10. Odmah na početku Hiromuovo koljeno je problem i Taiji to iskorištava da bi otvorio Hiromuovo rame za napade. I nakon toga ide poprilično spor meč u kojem nisu ništa posebno radili. Nije bilo loše, ali sigurno od finala prije finala očekujem malo više od solidnog 7/10 junior meča. Bilo kako bilo Hiromu uzima pobjedu na odluku suca i ide u finale. Taiji barem izgleda jak u gubitku.

Sveukupni dojam

S obzirom da su samo tri meča bila bitna ta tri meča su morali biti dobri. Na kraju moram reći da su samo ELP i Despy dosegli, ili točnije rečeno prebacili ta očekivanja. Druga dva daleko od lošeg, ali svakako ispod očekivanja. Ostatak carda nebitan i tako je većinski izgledalo, čast iznimkama.

Be the first to comment on "NJPW: Best of the Super Jr. 29 – Dan 12 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*