AEW: Dynamite #139 (01/06/2022) recenzija

Double or Nothing je iza nas. Imamo novog prvaka, nekoliko debija, nastavke starih feud-ova i početke novih. Šta se sve konkretno zbilo ove nedelje, pročitajte u nastavku recenzije.

CM Punk and FTR (Cash Wheeler and Dax Harwood) vs. Max Caster and Gunn Club (Austin Gunn and Colten Gunn)

Veče otvaramo prilično traljavim 6 man tag mečom. Da nije fantastičnog FTR-a, ovo bi verovatno bilo još gore. Suparnički tim nije pokazao skoro pa ništa u ringu. Ako ne računamo nezaobilazna heel uključenja Bowens-a i tate Gunn-a, pohvalio bih mlađanog Austina zbog vidnog napretka. Ako niste znali, Dax je sjajan rvač i to je još jednom pokazao. Cash takođe ne zaostoje. Mislim da je najveći problem ovog meča bio hot tag CM Punk-a. Čekalo se na to od samog početka, a kulminacija je bila katastrofalna. Botch-ovo je sve, od svog ulaska, pa preko nekoliko prillično jednostavnih poteza. Video sam da se nakon meča hvatao za nogu, pa možda to ima veze sa njegovim nastupom. Još jednom bih ponovio ono što sam napisao u početku, traljavo.

5/10

CM Punk uzima mikrofon, a priključuje mu se Dax. Ništa novo nisu rekli, sem da CM Punk očekuje svog protivnika za Forbidden Door. Pojavljuje se, ni manje ni više nego Ace, Hiroshi Tanahashi. Pored toga što nije bilo nikakve fizičke konfrontacije između ove dvojice, što je uistinu upropastilo utisak njegovog dolaska, iako je dobio odličan pop, ono što moram da spomenem jeste apsolutno neznanje JR-a što se tiče Ace-a. Imao je par gafova i u toku meča (nije mogao da se seti kako se zove Cash), ali ovo baš ubija utisak. Ako već čovek ne zna, pustite nekoga da priča ko ima pojma i ko može da da objektivnu prezentaciju ljudima koji možda nisu upoznati sa NJPW-gom.

Utisak večeri, ako ne i cele godine jeste promo MJF-a. Komentarisali smo nešto na podkastu oko toga, ali izbegli smo da komentarišemo bilo što jer je sve bilo u domenu spekulacije. Ukratko rečeno, MJF se nije pojavio na fan festu i pred DoN se postavljalo pitanje da li će uopšte biti na PPV-u. Kasnije je procurila informacija da je nezadovoljan novcem koji zarađuje u AEW-u, te da mu je krivo da dobar deo ex-WWE imena dobijaju ozbiljniji novac od njega. Šta je od toga istina, a šta ne, vreme će pokazati. Ono što je bitno jeste da je ovo verovatno najbolji promo u poslednjih nekoliko godina. Bitan faktor za dobar promo jeste to da je emotivan, realan i da ne znamo koliko je istine u tim rečima (takoreći shoot). Sve to smo imali prilike ovde da slušamo, a i preko. Svima preporučujem da odgledaju ovaj promo i da sami steknu utisak o onome o čemu ovde pišem. Još jedna sjajna stvar jeste to što komentatori ni jednog trenutka nisu spomenuli ono što se odigralo do kraja programa. To daje na realnosti. Sjajno odrađeno.

Johnny Elite vs. Miro

Gospodin Miroslav se vratio na ne baš spektakularan način. Koliko sam razumeo, njegovo odsustvo je bilo uzrokovano time što nisu imali nikakav program za njega. Njegov dolazak znači onda samo jedno, TNT šampion. Mnogo više od ovog meča me upravo ta činjenica interesuje. Od trenutka kada je izgubio pojas, TNT titula odlazi dođavola i čini mi se da su u potpunosti bezidejni oko toga ko će biti šampion, a ko izazivač. Nadam se da grešim, možda me utisak vara. Meč je bio prilično traljav (još jednom). Kao da nisu znali da li hoće da odrade standardan squash ili normalan meč. Odabrali su neku kombinaciju ova dva i rezultat nije bio baš najbolji. Svakako me raduje što se vratio i jedva čekam da vidim šta imaju u planu za njega.

5/10

Naš omiljeni čarobnjak je morao da prokomentariše zbivanja sa prošlog PPV-a. Verovatno je mnogima šok to što je ova nova Jericho-va grupacija uspela da odnese pobedu. I to ni manje ni više nego pin-om Jericho-a. Morali su da pokažu svoju dominaciju nakon tog zaista epskog susreta. U sred njihovog divljenja samim sobom, pojavljuje se Kingston u pratnji Regal-a. Zahteva Blood and Guts meč sa JAS-om (Regal je rekao Blood and Guts, ali nema to tu težinu kao WarGames). Sam napada sve, no Jericho šalje trojicu svojih zaštitnika na Kingstona. Dok su se oni sukobljavali između sebe van ringa, Jericho-u se krišom prikrao Ortiz i uspeo da iseče pramen njegove kose. To je isprovociralo Jericho-a i pristao je da imaju Blood and Guts meč, pod uslovom da Ortiz prihvati hair vs. hair meč sa Jericho-om. Hair vs. hair meč nas čeka za dve nedelje, a Blood and Guts meč krajem meseca. Iskreno, nisam očekivao da ćemo ovako brzo dobiti tako bitan meč nakon PPV-a, ali me ta činjenica raduje. Ako bude polovina onoga što smo imali prilike da vidimo na PPV-u, biće epski.

Jungle Boy, Luchasaurus, Christian Cage, Darby Allin and Matt Hardy vs. Young Bucks (Matt Jackson and Nick Jackson), reDRagon (Kyle O`Reilly and Bobby Fish) and Hikuleo

Evo konačno jednog lepo spotfesta. Timovi su bili čudni, iako ne besmisleni. Jeff-a je zamenio Darby Allin, a umesto Adam Cole-a, gledali smo Hikuleo-a. Znajući njegove kapacitete, od njega sam najmaće očekivao, no uspeli su odlično da ga iskoriste u ovom meču. Iako nisam fan disfunkcionalnih tag timova, drago mi je što su uspeli nimalo pretenciozno da predstave zamrznuti konflikt između Matt Hardy-ja i Christian Cage-a. Svi dobro znamo o čemu se radi i nema potrebe da dodatno objašnjavam. Fokus meča je svakako bio na Bucks-ima i Express-u. Njihove interakcije su bile brilijantne, prepune kontri i odličnih spot-ova. Hikuelo je igrao ulogu big mana za heel tim i s obzirom da je imao najmanju minutažu u meču, odradio je odličan posao. Uspeo je da zaustavi Luchasaurus-a u naletu i pružio kakav-takav otpor face timu. Trenutak meča je svakako Matt Hardy-jev delete, delete u sva četiri ugla ringa. Sjajan trenutak i jako zabavan. Nisam očekivao da će Bucks-i pin-ovati Jungle Boy-a, posebno ne nakon njihovog poraza na DoN-u, ali eto, makar znamo ko je sledeći izazivač za titulu. Mislim da nas vrlo brzo čeka drugin reign Bucks-a.

8/10

Boooooo. Očajno odrađen Athena debi promo. Ne samo njen promo, već i ceo segment. Bukvalno repriza onoga što smo već gledali. Očekivano, Athena je naredni izazivač za TBS titulu. Opet Kris, opet Anna Jay. Ne znam šta one ovde izigravaju. Uglavnom, na Rampage-u ćemo gledati njen in ring debi protiv Kiera Hogan, a pretpostavljam već na battle of the belts meč za titulu.

Wardlow vs. JD Drake

Nema šta ovde mnogo da se komentariše. Nije čak bilo ni duže simfonije. Čudan način da ga prezentuju nakon onakve pobede nad MJF-om. Nadam se da znaju šta rade.

NA

Čudan segment nakon meča. Mark Sterling izlazi sa tužbom zbog ugrožavanja bezbednosti članova obezbeđenja. Wardlow cepa tužbu i udara jednog pripadnika obezbeđenja. Dooobro…

Dr. Britt Baker D.M.D. and Jamie Hayter vs. Toni Storm and Ruby Soho

Nije ovo bilo loše. Naprotiv. Usuduio bih se da kažem da je ovo bio bolji meč nego onaj sa DoN-a, a akcenat je ponovo bio na Ruby i Britt. To opet ne opravdava činjenicu da Ruby prezentuju kao apsolutnog luzera od kada se pojavila u promociji. Džabe joj dajete pobedu nakon PPV-a, kad izgubi bitan meč na istom. Toni je bila dobra, iako nije provela mnogo vremena u ringu, a Jamie je više figurirala nego bilo šta drugo. Deluje mi kao da priča između nje i Britt još uvek nije gotova.

7/10

Daniel Garcia vs. Jon Moxley

Svakako najbolji meč večeras. Miljama iznad njihovog prvog susreta. Neverovatno koliko se Garcia poboljšao za jako kratko vreme. Meč je imao sve. Hemiju, priču, dinamiku, širinu… Jedina mala zamerka bi bila nekonstantno sell-ovanje od strane Mox-a. Dosta krvi, dosta brutalnih poteza, prepuno zahvata. Uživancija. Najviše mi se svidelo što je od samog početka Garcia snimio Mox-ove slabe tačke, a to je njegova noga i lice prepuno posekotina. Prvo je uspeo da ga raskrvari sa nekoliko udarca u glavu, da bi mu potom nogu vezao za stepenice i udarao po njima. Kada su se vratili u ring, nastavio je da pritiska nogu potezima poput ankle lock, figure four i sharpshooter. Mox je imao kontru za svaki njegov potez i meč se čak, poetski, završio istim potezom kao i njihov prvi susret. Nakon pokušaja intervencije od strane Jericho-a, Kingston se pojavljuje u sprečava ga u naumu. Nakon meča Mox potvrđuje da će biti u Blood and Guts meču.

9/10

Ukupni utisak:

Jedan jako dobar meč, jedan odličan i verovatno najbolji promo u poslednjih 10 godina. Nisam fan toga na koji način tretiraju TNT titulu, kao i TBS titulu. Raduje me povratak Miro-a, nastavak priče oko JAS-a i sledeći meč za tag titule. Ženska divizija još uvek tapka u mestu, više je i iluzorno pričati o njoj. Pored svih tih zameraka, rekao bih da je ovo jedna prilično kvalitetna epizoda. Svi feud-ovi su na mestu i ni jedna od ovih zamerki nije kardinalna (sem možda tretiranja ženske divizije) i lako se može rešiti promenom šampiona.

9/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite #139 (01/06/2022) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*