NXT pregled – Porast tenzija

  • 7.5/10
    NXT 10.8.2016. ocjena - 7.5/10
7.5/10
Sending
User Review
7/10 (1 vote)

Nešto više od tjedan dana ostalo je do sljedećeg velikog NXT live specijala u Brooklynu. Mečevi koji su se još trebali najaviti najavili su se upravo na ovoj epizodi i mislim kako je NXT dostavio još jedan dosta zabavan show. Niti jedan meč nije bio pretjerano dug ili dobar, ali svaki od njih je imao svrhu i sve u svemu su jako dobro izgradili sve trenutne priče.

 

Show je otvoren s potpisivanjem ugovora između Asuke i Bayley. Sviđa mi se kako su Asuku izgradili kao prvakinju. Ona možda je u ulozi pozitivca, ali definitivno nije uobičajeni pozitivac kakav je Bayley cijelo vrijeme u NXT-u. Ona neće požaliti udariti svoje protivnike što jače može i neće gledati hoće li svojim riječima povrijediti osjećaje drugih cura. S druge strane, u ovom segmentu smo vidjeli i drugačiju Bayley. Ona je inače cura koja neće reći ništa loše o drugima, voli grliti ljude i biti dobra prema svima. No, ovdje smo vidjeli više samouvjereniju Bayley koja zna što je pred njom. U Dallasu je izgubila, ali je tada naučila lekciju i shvatila je tko je Asuka te ako ju želi pobijediti ovdje, neće to uspjeti sa svojim dosadašnjim karakterom. Ovaj puta je poslala jasnu poruku Asuki – da je spremnija nego ikad i da će učiniti sve kako bi vratila titulu natrag. Nisam potpuno razumio što je Asuka rekla i trebala bi malo poraditi na izgovaranju engleskih riječi, ali razumio sam ju kada je rekla da poštuje Bayley. Ugovor je potpisan i sve je spremno. Jako mi se svidjelo što se dogodilo i na kraju segmenta. Bayley je krenula prema backstageu, ali se vratila natrag i unijela Asuki u lice kako bi pokazala da nije uplašena. Veoma dobar segment.

Samoa Joe pobijedio je Moju Rawleya u kratkom, ali zabavnom meču gdje je Mojo dobio više ofenzive nego što sam mislio da hoće. Svidjela mi se agresivnost Joea tijekom, ali i nakon meča kada je ponovno uhvatio Rawleya i Coquina Clutch. Sudci su se odmah sletjeli, ali se zatim pojavio Nakamura, a za njime i more zaštitara kako bi spriječi moguću tučnjavu između njih dvojice prije nego se ona i dogodi. Sviđa mi se kako su zaštitari izašli momentalno nakon što se Nakamura pojavio jer su znali da stvari neće biti baš najbolje ako Nakamura i Joe stupe u kontakt. Dok se zaštitari držali bijesnog Joea, Nakamura ga je mrtav hladan povukao za nos i opalio se smijati. To objašnjava koliko je taj čovjek zapravo zakon. Njega zaštitari ne trebaju čuvati jer nije čovjek koji će napasti protivnik i stupiti u fizičku interakciju s njim prvi nego će ga više psihički izluditi kao što je to upravo ovdje napravio. Joe sada ima svaki razlog biti bijesan jer ga Nakamura ne shvaća ozbiljno nego se s njim poigrava dok njega drže zaštitari. Jedva čekam ovaj meč.

Nismo dugo vidjeli Almasa na NXT-u, no sinoć se napokon pojavio i pobijedio Angela Dawkinsa u kratkom meču. Još uvijek nisam u potpunosti impresioniran njime, ali valjda će pokazati što može kada dobije priliku. Nakon meča, Bobby Roode je izašao i informirao Almasa da će imati meč protiv njega na Takeoveru. Zanimljivo. Meč izgleda pomalo nasumično, ali sviđa mi se kako su ga najavili jer je Roode taj meč zatražio od Regala, što smo mogli vidjeti i na početku showa. Ne mogu opisati koliko je ulazna pjesma Roodea dobra. Izvanredna je zapravo.

Authors of Pain uzeli su još jednu laku i dominantnu pobjedu ovdje, a nakon meča nastavili tući svoje protivnike sve dok se TM61 nisu pojavili, ali i njih su onda uspjeli savladati. Jako mi se sviđa kako su do sad bookirali Autore Boli. Misteriozni duo čiji šef nije progovorio više od pet riječi sve skupa do sada nego samo daje signale svojim dečkima kad i kako treba napasti. Nisam siguran koliko je dobra ideja da TM61 ide na njih pošto oni i nisu najkredibilniji tim u NXT-u nakon što su već pretrpjeli nekoliko poraza. No, sam meč bi trebao biti zabavan.

Johnny Gargano i Tommaso Ciampa napokon su dobili ono što su htjeli, a to je meč za Tag Team titule protiv Revivala. Nakon što su imali impresivan meč na CWC-u prošli tjedan, Regal im je dao taj meč, a Gargano i Ciampa su onda dokazali kako taj njihov međusobni meč nije ugrozio njihov odnos te su nakon toga pobijedili Clarka i Knighta u tag team meču. Meč između Revivala, Gargana i Ciampe će ukrasti show. Gargano i Ciampa imaju nevjerojatno dobru kemiju, bilo da su protivnici ili partneri.

Austin Aries je također htio biti na Takeoveru u Brooklynu jer misli kako card bez njega i nije posebno dobar, stoga mu je Regal podario meč protiv No Way Josea, s čim se Aries na prvu nije složio, ali je ipak morao prihvatiti. Sviđa mi se njihovo rivalstvo, ozbiljniji No Way Jose je veoma dobar i veselim se vidjeti kako će se snaći u prvom pravom i dužem meču.

Billie Kay pobijedila je Liv Morgan u kratkom i ne posebno dobrom meču. Morgan treba još rada. Kay je naredala nekoliko pobjeda u zadnjih par tjedana te mi se sve više čini kako će ona biti ta koja će se sukobiti s Ember Moon na Takeoveru. Što se tiče Ember, ova videa što izbacuju su zanimljiva i mislim da bi njen gimmick mogao funkcionirati u NXT-u. A uz to je i dobra u ringu.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Porast tenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*