WWE Cruiserweight Classic #5 recenzija

Nakon što smo prošli tjedan završili s prvom rundom, ovaj tjedan otvaramo i sljedeći krug mečeva, a otvaramo ga s prva dva meča drugoga kola. Ibushi/Alexander meč osvojio je svijet, a je li osvojio i nas pročitajte u nastavku.

 

20160808_cwc_tajirimetalik--34df58e2de69198aab381f59c0de8ec5

Gran Metalik vs Tajiri

Alen Butumović: Veoma dobar meč što se moglo i očekivati. Tajiri je u ova dva meča u turniru, a posebno ovdje, pokazao kako još uvijek može napraviti zabavne mečeve. Ovaj je bio jedan od njih. Ponešto dobrog catch wrestlinga na početku s pokojom lijepom kontrom. Sredina je bila u redu s ponekim odličnim highflying potezom, ali završnica je bila veoma dobra i uzbudljiva s mnogo izvrsnih, stiff udaraca s obje strane. Pobjeda Metalika me čak pomalo i iznenadila jer sam očekivao da će dati pobjedu Tajiriu koji je najstariji član ovoga turnira, ali sam zapravo zadovoljan rezultatom jer je Metalik odličan.

Denis G: Ovo je bilo jako dobro, ništa manje nisam ni očekivao. I nisam toliko iznenađen Tajirijevom formom, jer on i dalje redovno radi za manje japanske fedove, nije zahrđao. Gran Metalik bio je standardno odličan, sviđa mi se kako je ispao spoj veterana i mladog, odličnog luchadora. Tajiri je upoznat s protivničkim lucha libre stilom, ali ni Gran Metaliku nije nepoznanica Tajirijev japanski “strong style”, što je rezultiralo sjajnom kemijom i zabavnom atmosferom. Sviđa mi se kako je Tajiri ovdje morao dobnu razliku kompenzirati lukavom taktikom i pametnim wrestlingom, ali snaga i brzina mlađeg Metalika bile su na kraju presudne. Akcija je bila brza, dobar chain wrestling u početku, kasnije su prešli na razne poluge i stiff kickove. Bilo je ovo dosta kvalitetno, sjajno otvaranje druge runde turnira.

20160808_cwc_ibushialexander--1f426792b255293816b2055b7a0a24eb

Kota Ibushi vs Cedric Alexander

Alen Butumović: Očekivao sam u najmanju ruku veoma dobar meč od ove dvojice jer tko nije, ali da ću dobiti ovako izvrstan meč definitivno nisam. Izvanredno. Odlično su izgradili meč od početka do kraja. Na početku smo vidjeli ponešto standardnog catch wrestlinga s nekoliko dobrih kontri. Zatim su već u sredini ubrzali tempo i vidjeli smo nekoliko odličnih sekvenca, pogotovo kada je Ibushi promašio Moonsault da bi ga Alexander poklopio s Tope Con Hillom. U nastavku smo vidjeli nekoliko izvanrednih postera, Alexander je izveo odličan brainbuster za fantastičan near fall, a onda nakon toga Superkick za još jedan izvanredan near fall i u tome trenutku je publika poludjela. Ispričali su odličnu priču, Alexander je na dobar način pokazao svoje emocije i želju za pobjedom pri kraju meča, dao je sve od sebe, ali se Ibushi pokazao neumorljivim i nezaustavljivim. Drago mi je da je Ibushi prošao dalje. Ovdje je pokazao koliko je dobar i svi oni koji možda nisu bili upoznati s njegovim vještinama, sada jesu. Trenutak nakon meča kada se Cedric pozdravljao s publikom da bi zatim se Triple H pojavio i odveo ga u backstage na oduševljenje publike je bio odličan. Valjda će ga potpisati u skorije vrijeme.

Denis G: Cedric Alexander pokazao je ovdje cijelom ROH menadžmentu da su obični idioti što su ga ostavili da trune u mid cardu par godina, jer ovo je bilo stvarno odlično. Meč se postupno gradio i kako je vrijeme odmicalo tempo je bio sve brži i brži, sve do sjajne i napete završnice. Ibushijevi kickovi bili su brutalni, ali ni Cedric nije previše zaostajao s ponekim šamarima i svojim kickovima. Na trenutak sam pomislio da bi Cedric možda i mogao proći dalje, ali kao i očekivano, Ibushi Kota ide u četvrtfinale. Nearfall s Cedricovim brainbusterom je bio odličan, dobro je što nisu pretjerali na kraju s ovakvim spotovima. Dobili su dosta vremena, a iskoristili su ga pametno. Pokazali su znanje i predstavili svoje stilove publici koja i nije toliko upoznata s ovakvim wrestlingom, a Cedric bi mogao uskoro u NXT pošto je došao Paul Michael Levesque i odveo ga u backstage, jako emotivan trenutak za mlađahnog Cedrica. Ibushi mi je jedan od najdražih wrestlera i nadam se da će dogurati do finala, sve što radi izgleda tako fluidno, ali i brutalno. Najbolji meč do sada u CWC turniru, sviđa mi se time limit od dvadeset minuta, znači kako neće trošiti vrijeme na rest holdove i gledat ćemo još hrpu ovakvih mečeva.

Ukupno mišljenje:

Alen Butumović: Najbolji show do sada što govori mnogo. Imali smo samo dva meča ovaj puta, ali su ta dva meča vrijedna vašeg vremena i definitivno biste ih trebali pogledati. Barem onaj između Ibushija i Alexandera koji je po meni za sada jedan od najboljih mečeva godine. A ovo tek treba postati dobro jer smo tek u drugom krugu.

Denis G: Odličan show, jedan vrlo dobar i jedan odličan meč s odličnim wrestlerima je više nego dovoljno da pružite priliku ovome i upoznate se malo s wrestlingom izvan WWE komercijale. Moja predviđanja su i dalje meč između Ibushija i Zacka Sabrea Jr.-a u finalu, ali prije toga čeka nas još dosta odličnih mečeva i trenutaka. Ovaj turnir je stvarno genijalna stvar.

Be the first to comment on "WWE Cruiserweight Classic #5 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*