NXT Takeover: Brooklyn II recenzija

Prvi dan SummerSlam vikenda je iza nas i NXT nam je dostavio još jedan Takeover specijal. Od borbe između Nakamure i Joea pa sve do GLORIOUS ulaska Bobby Roodea, saznajte što se sve to dogodilo na ovom showu, a uz to pročitajte i naša mišljenja o mečevima.

20160820_nxtbk2_ariesjose--b6e7e7f229f8a21dd5cacbca9c848254

No Way Jose vs Austin Aries

Alen Butumović: Do ovoga meča, No Way Jose nije imao još niti jedan duži meč na TV-u, a ovo mu je bila fantastična prilika da se pokaže. S druge strane, osim meča protiv Nakamure, Aries nije toliko briljirao u NXT-u i ovo je također bila za njega prilika da se pokaže. I mislim kako su obojica uspjeli u tome. Meč je bio jako zabavan, odličan odabir za početni meč, publika je bila potpuno zagrijana za obojicu, pogotovo Josea što je odličan znak. Mislim kako se Jose pokazao itekako dobrim u ovome meču. Predvidio sam pobjedu Ariesa tako da sam zadovoljan rezultatom. Ovo je dobra pobjeda za njega s kojom će ugrabiti dosta momentuma. Nakon meča, Hideo Itami se pojavio i zaustavio Ariesa u naumu da nastavi prebijati Josea. I udario je GTS! Publika je poludjela! Odličan segment nakon meča i jako sam zainteresiran za nastavak njihove priče, a meč bi tek trebao biti dobar.

Emir Ahmethodžić: Solidan otvarajući match. Aries je dobro izgledao, a i Jose je pokazao da može da odradi svoj dio u matchu i da doprinese. Uspio je i da me natjera da mi bude stalo do njegovog lika, s čime sam imao poteškoća na početku. Može poslužiti kao underdog midcarder. Aries je uzeo prijeko potebnu pobjedu. Na kraju je došao Itami i uradio mu GTS. Jako dobro je ovo sve izgledalo, samo mi je krivo što se Hideo vratio na NXTu priej par sedmica, jer bio ovo bio fantastičan povratak za njega i atmosfera bi bila još bolja nego što je već bila.

Vedran Karlić: Sjajan izbor za otvaranje. Publika je bila zagrijana za oba borca, a oni su im uzvratili jednim veoma zanimljivim i zabavnim mečem. Bilo mi je drago vidjeti No Way Josea u malo drugačijem izdanju, onome gdje nije samo idem okolo i pjevam, nego i to da neće pustiti nekome da igra prljavo. Aries je na kraju dobio i mislim da je to bila dobra odluka. Sviđa mi se i to što će mu idući protivnik biti Hideo. Samo, malo mi se je bilo teško koncentrirati – odijelo je bilo ko sliveno, al’ cipele, nemam komentara.

20160820_nxtbk2_emberbillie--766840041f9ecdb58fcd22ac184360ee

Ember Moon vs Billie Kay

Alen Butumović: Solidan debi za Ember Moon čiji gimmick izgleda odlično. Meč je bio sloppy ne trenutke, no bilo je dosta dobrih poteza i Moon je bila prilično impresivna u nekoliko navrata. Finisher joj također izgleda odlično i atraktivno. Potpuno očekivano je ostvarila pobjedu pošto joj je ovo bio debi. Sasvim sigurno će biti ključan igrač u diviziji sad kada Bayley ode.

Emir Ahmethodžić: Nije bio loš match. Billy Kay je imala dugačak control segment, što naglašava da će Moon biti face vjerovatno u nastavku. Ništa što bih lično pohvalio, ali ok, neću biti ni grub prema njima. Sasvim u redu za ono što je trebalo biti – egzibicija za Ember Moon.

Vedran Karlić: Mogli su dobiti još koju minutu, pošto su za dobiveno vrijeme pokazale solidnu količinu stvari. Zanima me kako će dalje Ember Moon, ali i Billie Kay koji je napokon dobila priliku.

20160820_nxtbk2_roode--df3acc6353922fde2574571d8fb93c38

Bobby Roode vs Andrade ‘Cien’ Almas

Alen Butumović: Ne mogu vjerovati kolika je zvijezda Bobby Roode postao u samo dva tjedna. To znaš kada ti cijela arena pjeva tekst tvoje ulazne pjesme. Ulazak mu je bio nešto predivno. Što se tiče meča, bio je dobar. Almas se napokon uspio pokazati i publika ga je napokon prihvatila iako je dobio manje negativne reakcije pri ulasku. No, pobjednik nikada nije bio u pitanju, prva glorious pobjeda za Bobby Roodea kome ću popularnost samo rasti iz dana u dan. Dobre su stvari pred Roodeom u NXT-u. Mislim da niti on nije očekivao da će ovoliko biti popularan. Pjesma mu je hit, a on je dobar hrvač i sav taj hajp može opravdati. Jedino što mi se ne sviđa je njegov finisher. Pumphandle Slam nije loš potez, ali za jedan finisher je prilično bezveze. Valjda će to popraviti.

Emir Ahmethodžić: Publika je bila oduševljena sa Bobbyem Roodeom. Super je što je dobio dobru ulaznu pjesmu, jer to već na samom početku može igrati prijelomnu ulogu u tome da li će publika prihvatiti nekoga ili ne. Još jedan solidan match. Almas je pokazao nekoliko dobrih stvari, Roode je dobro radio ulogu, ali mi se činilo kao da jednostavno ne klikaju njih dvojica. Što je u redu, dešava se to. Roode je pobijedio, tako je i trebalo da bude, samo imam zamjerke na njegov finisher. Ne izgleda dovoljno jako za nekoga ko bi trebao biti zvijezda NXTa, a kasnije jedan od bitnijih faktora WWEa. To moraju promijeniti. S ostalim sam prilično zadovoljan.

Vedran Karlić: Najveći problem ovog meča bio mi je taj što nisu imali nikakvu kvalitetnu priču iza sebe, izuzev toga, zadovoljan sam viđenim. Roode je trenutno vruć kod publike i treba to iskoristiti, njegova pjesma i ulazak bili su glorious. Ono što nije bilo je njegov završni potez, pomalo me je razočarao. Cien je bio solidan, njemu treba dobra priča da ga profilira.

20160820_nxtbk2_tagteam--be57207b1b052a387909c3e53f4fc4e2

The Revival (c) vs Johnny Gargano &  Tommaso Ciampa – NXT Tag Team titule

Alen Butumović: Dobili smo još jedan izvanredan meč u NXT Tag Team diviziji! Iznenađenje! Ili ne? Meni baš i ne jer to je ono što sam očekivao od ove četvorice – da će ukrasti show i imati najbolji meč večeri. U tome su i uspjeli. Dash i Dawson jako pametno rade i nikada nije dosadno gledati njihove control segmente. Gargano i Ciampa su imali nekoliko dobrih hope spotova tijekom toga perioda. No, završnica je bila nešto najbolje. Nekoliko odličnih near fallova, od kojih je najbolji onaj kada je Gargano imao pobjedu u rukama, no Dashova noga je bila na užadima. Tada sam pomislio da imamo nove prvake, ali ipak ne. Nešto izvanredno. Nemam apsolutno nikakvih problema s time što je Revival zadržao titule. Moguće je kako će se ovaj feud i nastaviti te da ćemo vidjeti još jedan meč ova dva tima. A moguće je i da vidimo rivalstvo između Gargana i Ciampa s obzirom na onaj mali segment što smo vidjeli nakon meča. Bit će zanimljivo u svakom slučaju.

Emir Ahmethodžić: Ovo je bio dobar match. Ne bih baš stavio rame uz rame sa serijom matcheva Revivala i American Alphe, ali svejedno je bilo dobro. Početak je bio malo slabiji, i izgledalo je kao da treba vječnost da dođu do srži. Najveći razlog tome je možda što su Gargano i Ciampa imali control segment u otvaranju umjesto Revivala, koji neizmjerno bolje to rade. Nastavak je bio dosta bolji. Near fallovi pred sami kraj su bili super i pobjeda Revivala me je stvarno iznenadila. Nisam to očekivao. Na kraju sam mislio da će se razići Gargano i Ciampa ili nešto, ali se nije ništa desilo. Mislim da će dobiti još jednu priliku na titule.

Vedran Karlić: Prekrasan meč. Za mene meč večeri. Bilo je prekrasno vidjeti meč unutar tag tim divizije u kojem nema letenja na sve strane. Samo dva sjajna tima koja idu jedan na drugoga. Dash i Dawson su zbilja najbolji negativci unutar divizije, način na koji dolaze do sitnih prednosti je fantastičan i užitak ih je gledati. Gargano i Ciampa su na istom tom nivou, publika je bila za njih i imali smo sjajno finale nakon što su izgubili. Hoće li ga Ciampa napasti ili će ostati tim te dobiti još jednu priliku – iskren sam navijao za ovo drugo. I zbilja se nadam kako će imati još jednu priliku za naslov gdje će ga i ugrabiti.

033_NXT_08202016rf_1656--a2d8a529b85af0ba5aa862f25c8e5a8e

Asuka (c) vs Bayley – NXT Women’s titula

Alen Butumović: Nije bio odličan meč, ali je bio na granici vrlo dobrog i odličnog. No, ispričali su jako dobru priču gdje je Bayley ovaj puta bila oprezna s Asukom i pazila da je ova ne uhvati i bilo koji zahvat. Vidjeli smo i taj callback spot gdje je Asuka stavila Bayley u Asuka Lock kojim je i osvojila titulu, no ovaj puta se Bayley izvukla. Ipak, Bayley je zaboravila drugo najjače oružje Asuke, a to su udarci. I time je upravo Asuka osvojila ovaj meč kada je brutalno krenula udarati Bayley. Očekivana pobjeda za Asuku s čime nemam apsolutno nikakvih problema. Sudeći po onome što smo vidjeli nakon meča kada se Bayley oprostila od publike, izgleda da smo ju i posljednji puta vidjeli u NXT-u. Neka, sada je vrijeme da ode na glavni roster i pokaže svoj talent ondje. Ne znam tko bi mogao biti sljedeći izazivač za titulu, no sve više mislim kako će to biti Ember Moon.

Emir Ahmethodžić: Kako sam očekivao, bio je dobar match, ali ne odličan. Drago mi je da smo ponovno vidjeli ozbiljnu stranu Bayley. Bila je jako dobra u ovom matchu. Asuka je isto dobro izgledala sa brutalnim udarcima, ali je kraj bio prilično čudan. Neću reći da je loš, jer mi se donekle i sviđa što je bo realan kraj. Čak i običan udarac nogom u glavu može završiti match ako je dovoljno jak. Bayley je ovdje završila svoju NXT avanturu i prelazi na main roster. Vidjet ćemo gdje će ju staviti. Mislim kako bi SmackDown bio odličan izbor, jer Raw ima dovoljno kredibilnih cura, a SmackDown ima samo Becky.

Vedran Karlić: Nešto mi je falilo da ovaj meč prebaci iz (vrlo) dobrog u odličan. Možda sama činjenica što nisam očekivao da Bayley dobije u ovom meču. Svidio mi se rad u ringu, svidjeli su mi se i momenti koji su podsjećali na njihov zadnji meč. Asuka kada udara je fantastična i bilo mi je sjajno što je time dobila ovu borbu.

037_NXT_08202016rf_3147--a325dccfbb9f3d5f2169cc7ce642bc4a

Samoa Joe (c) vs Shinsuke Nakamura – NXT titula

Alen Butumović: Meni je ovo bio odličan meč. Možda su neki očekivali da ćemo vidjeti dosta brz meč od ove dvojice, ali ja sam apsolutno zadovoljan kako je ovaj meč tekao. I dok je tu i tamo bilo odličnih udaraca (kojih da je bilo malo više pri kraju, meč bi bio još i bolji) mnogo više su se bazirali na psihologiju i pokušali su umoriti i prizemljiti jedan drugoga. Završnica je bila odlična, par izvanrednih near fallova i odličan završetak meča gdje je Nakamura izgleda stvarno uništio bradu Joea zato što je sudac nakon meča pokazao ‘X’ simbol što znači ozljeda. Nakamura je osvojio NXT titulu! Apsolutno mi je drago zbog toga. Joe je bio odličan prvak, ali je vrijeme za njega da pređe na glavni roster. Nakamura je apsolutno zasluženo uzeo titulu jer u sva tri Takeovera do sada imao je odličan meč. Vjerujem kako ćemo vidjeti revanš ove dvojice u bližoj budućnosti čemu se veselim.

Emir Ahmethodžić: Dobar match. Rangirao bih ga malo slabijeg od tag team matcha, ali svejedno dobro. Dobar je storytelling bio i kraj je imao dosta dobrih near fallova na kraju kad je Nakamura kick outao iz Muscle Bustera, a Joe iz Kinshase (dobro, nije bila baš Kinshasa, tu su se komentatori zbunili, ali svejedno dosta napeto). Nakamurina pobjeda na kraju je bila izvanredna. Dvorana je poludila. Nakamura će biti dobar prvak. Nadam se da je Joe dobro, i da nije stvarno ozlijeđen. Trebaju imati još revanš sa nekom stipulacijom i onda je vrijeme da Joe pređe na Raw za taj dugo željeni Reigns vs Joe match.

Vedran Karlić: Sva sreća da nije bila Stradivarijeva violina pošto bi se možda pojavio zli Brother Nero. No čim ste vidjeli ulazak oba borca znali ste koji će dobiti – Nakamura je dobio carski tretman, Samoa Joe uobičajen. Ne čudi, predvidjeli smo kako će doći do primijene pojasa, što je na kraju i bilo. Meč je bio vrlo dobar, bilo je sjajne interakcije u ringu, bilo je vrlo lijepo izvedenih poteza, bunit ću se na kickoutanje iz finishera na kraju borbe, ali to nije puno pokvarilo dojam.

Ukupni dojam:

Alen Butumović: Jedan od najboljih Takeovera do sada. Niti jedan meč nije bio loš. Vidjeli smo dva odlična, jedan veoma dobar, dva dobra i jedan solidan meč. Bolje ne mogu tražiti. Publika je bila odlična, a s time i atmosfera, a komentatori su svoj posao odradili odlično. SummerSlam vikend je krenuo odlično, a glavni roster će se i ovaj puta trebati mnogo potruditi ako žele dostići kvalitetu ovoga showa.

Emir Ahmethodžić: Takeover je bio dosta dobar. Zabavan show, sa nekoliko dobrih matcheva i ništa toliko loše da pokvari dojam. Meni niej bio baš na nivou prošlogodišnjeg Takeovera, ali svejedno sam uživao.

Vedran Karlić: Vrlo dobar show. Ništa potpuno fantastično, ali niti ništa loše. Sjajno potrošeno vrijeme – volio bih da SummerSlam ponovi forumu. Pogotovo po pitanju trajanja gdje se ne osjećam kao da me je pregazio kamion nakon što show dovrši.

Be the first to comment on "NXT Takeover: Brooklyn II recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*