WWE: Raw (18/01/2021) recenzija

Šta god da nam je ove nedelje Raw pružio, nije moglo da bude gore od prethodne nedelje. I to je i bio slučaj, ali napredak je bio vrlo bedan. Samo jedan meč je bio kako treba (iako je booking, naravski, katastrofa). Ostatak je bio kao što se i očekuje: potencijalno razbijanje tag timova, iditoski „komični“ segmenti i vretenje istih (ili sličnih) mečeva u krug. Tretman Asuka-e od kada je postala šampion je tragikomičan i kraj ove epizode to potvrđuje. Počinjemo lagano sa „osakaćenim“ Orton-om.

Pazite ga. Zar nije lep? Sem ovog početnog promo materijala, nismo ga videli skoro celu epizodu. Šta je saopštio za tako kratko vreme? Sve što smo već više puta čuli: empatija, demoni, glasovi, vatra, Fiend i tome slično. Uvek hvalim Orton-ove promo-e (i ovaj je bio dobar), ali počinje da bude prilično dosadno. Daj uradite nešto sa njim. Rekao je da ova „povreda“ neće da ga spreči u nameri da učestvuje u Rumble meču.

Lacey i Ric su imali kratak promo materijal i što manje pričao o ovoj „romansi“ bolje. Gadi mi se.

Peyton Royce vs. Charlotte Flair

Evo je kraljica koja drugu nedelju za redom ima katastrofalan meč. Počinje da me podseća na Cawdy-ja, s tim da su njegovi mečevi barem prosečni. Mnogo je ljuta na tatu, Lacey je provocira tako što izlazi obučena kao Ric, ona se još više iznervira, krene da radi na kolenu Peyton i odnosi pobedu. Slažem se da banalizujem meč, ali ništa drugo se nije desilo. Peyton je ovde bila katastrofa, a Charlotte ni prstom nije mrdnula da poboljša kvalitet meča. Jako loš početak.

2/10

Braća iz Hurt Business-a su imali kratak promo sa Riddle-om. Lashley ga je nagazio (jer je bos ha, ha). Evidentno se priča oko Riddle-ovog jurenja US titule nastavlja.

Nakon toga, Lucha House Party i Riddle imaju još kraći promo gde se „potpaljuju“ za meč.

Xavier Woods vs. Mace

Ali je imao kratak promo pre početka meča, gde govori kako je Kofi povredio vilicu. Ne znam da li je to tačno, ali ako jeste, ima smisla što je WWE bacio Woods-a u ovo random rivalstvo sa Retribution-om.

Kao i prošle nedelj, produženi squash meč. Doduše, Woods je imao malo veću odbranu, ali to ne menja činjenicu da je ovo bio squash. Kome ovo ide u prilog? Pa nikome. Trebaju pod hitno da nađu njima neki feud. Nije kao da nemaju mnogo rvača koji praktično ništa ne rade.

/

Alexa’s Playground: gost Asuka

Kakav čudan segment. Poenta je trebala da bude kako je Fiend sad duh i kako ga Alexa čuje i vidi. Komunicirala je sa njim u toku trajanja celog segmenta, pa se Asuka uplašila. Mogli su ovo komotno da izbace, efekat poslednjeg „meča“ bi bio isti.

Jeff Jarrett se pojavljuje i hvali Goldberg-a. Vau. Mislim da je ovo prvi put da čujem da neko iz WCW-a hvali Goldberg-a.

Morrison i Miz se hvale da će im Goldberg biti gost.

Shayna Baszler vs. Mandy Rose

Još jedno rivlastvo koje se vrti nekoliko nedelja i koje ničemu ne vodi. Lažem, vodi razbijanju tima Nia i Shayna. Lepo bi bilo da ih razbiju i nešto rade sa njima, ali ostaće verovatno u limbu kada se to bude desilo. Meč je bio vrlo prost i siguran sam da svi mogu da pretpostave kako se odvijao.

/

Nia i Shayna se svađaju nakon meča oko pitanja da li su tim ili ne.

Charlotte preti Lacey. Neće kraljicu da izbaci iz takta to što se njen matori otac muva sa ženom koja se ponaša kao porno zvezda. Ne, ne. Još što je najveća fora, ni najmanje ne krivi oca. Genijalno, WWE, genijalno.

AJ Styles vs. Ricochet

Ponovo Pearce pruža ljudima prilike da učestvuju u Rumble meču preko AJ Styles-a. Čemu ovo? Da pokaže kako je AJ dominantan tako što će nekome da oduzme priliku? To nije ni heel potez, to je džiberski potez. Posle Drew Gulak-a, na red je došao Ricochet.

Meč je bio sjajan. Iskreno sam uživao. Pre svega jer posle ko zna koliko meseci, gledam singles meč Ricochet-a. AJ je majstor da prikaže najbolje kod svakoga, ako dobije dovoljno vremena. Drago mi je da mogu da kažem da su im dali vremena i isporučili su nam jedan sjajan meč u sred serije loših/nepotrebnih/napornih mečeva koji se vrte već nekoliko nedelja na Raw-u. Nije ovo bilo ništa mnogo dobro, ali je bilo pravo malo osveženje s obzirom kako je proizvod loš u poslednje vreme.

8/10

Dirt Sheet: gosti “Goldberg” i “Drew McIntyre”

Au WWE i komedija. Simpatično je bilo što se Gillberg vratio, ali onaj „Drew“ je bio prilično bedan. Sve u svemu, ceo segment je služio da „najavi“ kako će Miz keširati MitB na Royal Rumble-u. Nemam dalji komentar. Jadan Miz.

Lucha House Party (Lince Dorado and Gran Metalik) and Riddle vs. The Hurt Business (Bobby Lashley, Shelton Benjamin and Cedric Alexander)

Taman kad ovaj meč krene da funkcioniše, odmah stane. Još uvek guraju priču da će verovatno da razbijaju Hurt. Ako to zaista urade, ne vidim ni jedan objektivan razlog zašto bi neko gledao Raw (ne vidim ni sad, ali ima tu i tamo nečeg zanimljivog). Shelton i Cedric se tag-uju međusobno, uđe Bobby uradi nešto i tako u krug. Interesantno je da je face tim imao jako dobru sinergiju. Stilovi im nisu isti, a jako su se dobro snašli. Blago iznad proseka.

6/10

Jeff Hardy vs. Jaxson Ryker

Jaxson i Elias se svađaju oko prošlonedeljnih događanja. Jaxson će ubeđen da će pokazati Jeff-u „univerzalnu istinu“.

Drew se pojavio preko Zoom-a. Reagovao na sve što je rečeno večeras i najavio da će se pojaviti sledeće nedelje na Raw-u. Najavljen je i Goldberg za sledeću nedelju.

Nemam pojma zašto rade ove mečeve više. Prošle nedelje je Ryker squash-ovao Jeff-a, sad se meč završava dq. Najviše mrzim dq finish mečeva. Bilo je, kaži ga, dobro za tih nekoliko minuta, ali je svakako bio squash. Razbijaju verovatno i Ryker/Elias duo.

/

Asuka vs. Alexa Bliss

DUH FIEND-A JE UŠAO U ALEXA-U BLISS. Brate slati. I žrtveno jagnje je bilo ni manje ni više nego ženski šampion. Što bi reko Maki na forumu, LOLWWE. Ceo „meč“ je predstavljen kao segment i ni najmanje nije bilo zanimljivo za gledati. Kada se Bliss „transformisala“ uradila je par Fiend-ovih poteza. S druge strane, Asuka ništa nije radila sem što je delovala „prestrašeno“. Au kakav očajan booking ženske divizije. I posle kritikujem žensku diviziju AEW. Oni barem imaju mečeve za titule. Davno se ovako nisam iznervirao.

0/10

Ukupni utisak:

Pozitivne tačke su bile Ricochet/AJ, Orton promo i Gillberg. Zamislite kad pričam u 2021-oj godini da je pozitivna tačka Raw-a Gillberg. Sem onog smehotresa od Asuka/Bliss „meča“, ništa nije bilo mnogo loše. Epizoda je svakako bila bolja od prethodne, ali mnogo malo poboljšanje. Još uvek nemaju mečeve za titule na Rumble-u. Vidno je da se sve radi u poslednji minut.

3/10

Be the first to comment on "WWE: Raw (18/01/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*