WWE: Raw (12/04/2021) recenzija

Obećao sam sebi i drugarima sa foruma da neću redovno da pratim nedeljni program WWE-a nakon opšte katastrofe, poznate u nekim krugovima i kao „Road to WrestleMania“. Nisam čak ni odgledao Fastlane, što je prvi WWE PPV koji nisam odgledao u prethodnih nekoliko godina. Razlog je očevidan zašto nema potrebe pratiti nedeljni WWE program, no ipak je ovo Raw nakon Manije, pa rekoh da bacim pogled. Nije kao da to više nešto znači. Manija je, po mom skromnom mišljenju prošla soldino, što ne može da se kaže za ovu epizodu. Rvanje je bilo čak i okej, ali booking odluke su katastrofalne. U recenzijama PPV-a se obično ne obazirem na booking odluke jer to nije fokus, a u ovim recenzijama moram. Čisto da napomenem jer će ova epizoda dobiti mnogo lošiju ocenu nego što je to samo rvanje zaslužilo.

Promenio nam se komentatorski tim na Raw-u. Pojavio se određeni Adnan Virk, a uz njega su bili Corey Graves i Byron Saxton. Dva najgora komentatora u celom WWE-u i novajlija. Možete da mislite kako je to izgledalo. Ne znam da li zajedno znaju da nabroje deset wrestling poteza. Iako se Virk solidno snašao (nije mešao imena i obavešten je o aktuelnim feud-ovima), komentatori su se očajno pokazali.

Počinjemo epizodu backstage susretom Riddle-a i Lashley-a. Riddle smatra da Lashley treba da bude „fighting champion“ kao što je najavio i izaziva ga na meč. Iako ga u početku Lashley odbija, Riddle uspeva da ga isprovocira i meč se ipak desio, mada je bio non title.

Bobby Lashley vs. Riddle

Pre samo 24 časa je bio US šampion, a sada je jobber Lashley-u. Nikakvu ofanzivu nije imao, sem par šuteva pred kraj meča. Tužno je da Lashley može da funkcioniše samo u ovakvim mečevima ili (sa velikim naglaskom na ili) kada njegov protivnik zna šta radi. Bacao ga je u  i van ringa i sve u svemu se iživljavao. Ne mogu per se da kažem da je meč bio loš jer je barem bilo zabavno, ali nit vidim potrebu za ovim nit je bilo rvanja. Čudan početak večeri.

5/10

U backstage-u susrećemo Ripley. Najavljen je rematch za žensku Raw titulu večeras. Promo, iako je bio kratak, nije bio dobar. Ripley je jedva nešto uspela da sklopi jednu kasvetnu rečenicu. U suštini, oseća se dobro i spremna je za ponovni susret sa Asuka-om.

Viking Raiders (Erik and Ivar) vs. Cedric Alexander and Shelton Benjamin

Vikinzi su nam se vratili. Mogu već da kažem da je to bio jedina dobra stvar cele večeri. Đevrek i Ajvar su izgledali solidno i meč nije bio loš. Ništa što već nismo videli, ali se nadam da će uskoro postati novi šampioni. Raw-u žestoko fale tag timovi. Sem New Day-a i njih, nemate ni jedan „pravi“ tag tim na roster-u.

6/10

Još jedan backstage promo, ovoga puta sa Asuka-om. Ako ste pratili WWE u proteklih nekoliko meseci, znate kako je ovo izgledalo. Jadna Asuka.

Charlotte Flair promo

Pre početka meča se pojavljuje Charlotte. Steže me nešto u grudima kada je vidim. Nezadovoljna je. Nezadovoljna je svojim životom i nezadovoljna je što ona nije bila u meču na Maniji. Mnogo stvari su se izdešavale koje ona nije mogla da kontroliše i tome je konačno došao kraj. Cela ženska divizija nije na njenom nivou. Svi zaludni fanovi koji smatraju da ona nekome grade prilike ne znaju šta pričaju. Ona je prilika. Iako se u početku malo zbunila, promo je bio okej. Ne vidim razlog zašto su sada odlučili da ona bude heel, ali nije važno. Nažalost, još uvek zastupam tezu da će prvom sledećom prilikom da postane šampion. Postavlja se pitanje, zašto su onda uopšte i davali titulu Ripley? Koliko sam shvatio, originalan plan je bio da Lacey pobedi Asuka-u u nekom trenutku pre Manije, da bi Charlotte postala šampion na istoj. Ovako izgleda kada WWE improvizuje i fascinantno je da najveća promocija nema blan B ili C.

WWE RAW Women’s Title Match: Rhea Ripley (c) vs. Asuka

Uf što je ovo bilo loše. Prepuno botch-eva, sporo i strašno dosadno. Shvatam da nisu bile inspirisane jer su imale meč pre 24 časa, ali to nije opravdanje. Svaki signal je upućivao na to da će imati klasik od meča. Nije se to desilo na Maniji, a bogami nije ni ovde. Ne pomaže ni to što se meč završio kao no contest. Charlotte je obe napala. Asuka je iskoristila svoj rematch, a Ripley je ispala jadno. Sve to iz samo jednog razloga, da Charlotte izgleda dominantno. Što je najtužnije od svega, ni u toj nameri nisu uspeli, ali dok to budu shvatili, biće kasno za žensku diviziju. Postoji nada da će Ripley odbraniti titulu, ali šanse su jako male. Ne mogu da verujem da se godinama ženska divizija svodi na isto.

3/10

Sećate se one osobe koja je izgovoril „my hole“, pa je svima bilo smešno nekoliko nedelja? Sećate se one osobe koja ima problem da izvede najobičnije poteze? Sećate se osobe koja ima tendenciju da povredi svoje protivnike? E ta osoba se smeje padu Mandy Rose. Heroina Mandy se brani i napada Jax u backstage-u sa njenom tag partnerkom. Nia želi osvetu, pa je najavljen meč između ova dva tima.

Očekujemo barem neke odgovore apropo one katastrofe zvane Fiend/Orton meč. Neke odgovore smo dobili u ovonedeljnom izdanju Playground-a. I, šta je odgovor? Da je Alexa shvatila da joj Wyatt/Fiend više nije potreban jer je sve „mračne tajne“ naučila od njega. Nije dovoljno što je Alexa bila jedna od najiritantnijih figura u celoj pripremi za Maniju, nego ćemo sad da imamo feud između Fiend-a i nje. Ubijte Fiend-a, ako Boga znate. Kremirajte ga, nabijte ga na kolac, upucajte ga u glavu, bilo šta samo ovo da ne gledamo. Koliko god Wyatt bio genijalan i na mikrofonu i u ringu, i koliko god znao da stvori nešto novo i spase svoj lik, od ovoga nema spasenja. Mnogo mi je krivo što to pišem, ali nažalost to je surova istina.

Miz TV: gost Maryse

Pošto je veče počelo fenomenalno, znate šta nam treba? Promocija rijaliti programa. I zbog te svrhe nam se pojavila Maryse. Situacija sa Miz-om postaje kranje komična. Ni ne spominje da je do pre samo nekoliko nedelja bio WWE šampion, već se fokusira na meč sa Bad Bunny-jem. Bad Bunny je izgledao dobro zbog njega (što nije laž) i njegov tag partner nije skoro ništa radio ceo meč (opet nije laž). Inače, čuo sam da je Priest imao neku povredu leđa i da je bio plan da se povuče nekoliko meseci, no ipak je sve ispalo okej. U to ime, pojavljuje se Priest i kao pravi inteligentni face prihvata hendikep meč. WWE ne zna šta da radi kad je neko face. Nije ni čudo što su im trenutno svi muški šampioni heel.

Two on One Handicap Match: Miz and John Morrison vs. Damian Priest

Još jedan u nizu katastrofalnih mečeva koje gledamo svake nedelje na Raw-u. Niko se ovde nije snašao kako treba i svakim minutom su svi ispadali veće budale, Ponajviše Priest, ali to smo već shvatili. Čim je malo preuzeo kontrolu, neko bi ga omeo. Najodvratniji je bio kraj. Priest je počeo da cepa Miz-ovu košulju i pantalone. Uključila se Maryse i molila ga da prestane. To je dalo Miz-u priliku da odradi roll-up pin u gaćama. Kako je odlazio van ringa, Maryse je probala da ga „sakrije“, pa su se oboje sapleli o njegove pocepane pantalone. Stvarno bih voleo da izmišljam.

3/10

Shayna Baszler and Nia Jax vs. Mandy Rose and Dana Brooke

Hahahahahahah, mnogo smešno. Sada Nia pada pa se nervira. Hahahahahaha. Zar vam nije smešno? Hahahahahaha, čista komedija. Zlato. Rezime ovog meča. Mandy i Dana su pokušavale da navedu Nia-u da se saplete. Kada su uspele u toj nameri, bukvalno su izažle van ringa i otišle. Ovo nije bio meč.

DUD

MVP/Drew McIntyre/Braun Strowman/Randy Orton promo segment

Iako je Lashley najavio da će se obratiti publici, ipak je to bio MVP. Imao je solidan promo gde veliča lik i delo Bobby Lashley-ja, sve dok nisu krenuli da ga prekidaju. Prvo je došao Drew McIntyre koji traži rematch za titulu. Nisam znao da možete kao izazivač da tražite rematch, ali svakog dana saznajemo nešto novo. Onda se pojavjluje Braun, koji hvali sebe i kako se pokazao protiv napasti zvane Shane McMahon. Kao da je pobedio Undertaker-a, a ne Shane McMahon-a. I na kraju se pojavljuje Orton. Kaže da je njegova saga sa Fiend-om završena i da se sada fokusira na ono što je najvažnije tj. WWE titula. Na kraju cele fabule, Pearce zakazuje triple threat meč kao main event. Pobednik će ići protiv Lashley-a na Backlash-u. Svi već znamo ko će to biti, ali što da ne dobijemo meč?

Elias se zahvaljuje svom „mentoru“ Shane McMahon-u i hvali kakav je otpor pružio čika Braun-u. Pojavljuje se nitokuda New Day sa prilično heel promo-om. Oni smatraju da su Ryker i Elias sramota za tag diviziju jer su dobili batine od jednog kamiona tj. čoveka. Ovo što su izrekli je strašno ironično, što primećuje i Elias. Za divno čudo, nisu ih napali pre početka meča i krećemo.

The New Day (Kofi Kingston and Xavier Woods) vs. Elias and Jaxson Ryker

Nije ovo bilo loše, više je bilo traljavo. Činilo se kao da niko u potpunosti ne zna šta radi. Hemija nije postojala i kontre su bile prilično loše. Ryker i Elias još uvek nisu kvalitetan tag tim, a pitanje da li će ikada i biti. Još jedan nepotreban i naporan meč za gledanje.

4/10

Pre main event-a, imali smo vanrednu epizodu Firefly Fun House-a. Wyatt tehnički ništa nije rekao, sem klasičnih floskula. Sve je okej, vratio sam se, on će se vratiti, sve će biti okej… Cela epizoda izgleda kao da sve odluke prave minut do dvanaest, pa to važi iza ovaj „promo“. Čudno.

WWE Title #1 Contendership Triple Threat Match: Drew McIntyre vs. Braun Strowman vs. Randy Orton

I za kraj main event. Najzabavnije nešto cele večeri, mada to ne govori puno. Orton i Drew su stvorili solidnu hemiju zajedno i manje-više su uvek zabavni za gledanje. Priustvo kamiona je bilo neptorebno i čovek skoro pa ništa nije uradio u toku trajanja čitavog meča. Čak mislim da nije izveo ni jedan potez, mada možda grešim. Najviše mi je zasmetalo to što je Drew ovde poprimio delimične karakteristike SuperCena-e. Bačen je preko komentatorskog stola i dva puta je udaren stepenicama u glavu. Svakog „normalnog“ čoveka bi to zaustavilo, ali ne i njega. Uspeva da uradi „claymore“ Orton-u i očekivano odnosi pobedu.

6/10

MVP izlazi, opako ga gleda, ali se ništa ne dešava. U tom trenutku se niotkuda pojavljuju Mace i T-Bar i rade „double chokeslam“ McIntyre-u. Alexander-a i Benjamin-a su izbacili iz Hurt-a jer su „nesposobni“, ali su zato su ova dvojica najsposbniji muškarci na roster-u. Lashley ih je pobeđivao na svakom koraku. Ima li ovo smisla? Nema.

Ukupni utisak:

Ne samo da ovo nije bila „dostojna“ epizoda Raw-a nakon Manije, nego je bila katastrofalna u smislu booking-a. Charlotte se ponovo lansirala u priču oko ženske titule, priča oko Fiend-a i Alexa-e neinspirativna i dosadna, i muška i ženska tag divizija u kolapsu, Mandy i Dana spontano napuštaju meč, Riddle dobio batine bez potrebe, Miz se sapliće na svoje pocepane pantalone i onda ovakav kraj. Kako su krenuli, pitanje je samo vremena kada će izgubiti i najlojanije fanove.

1/10

Be the first to comment on "WWE: Raw (12/04/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*