WWE Monday Night RAW #1523 – Recenzija

Prvi RAW pod šefovskom palicom našeg omiljenog wrestling zeta Triple H-a koji je, nakon što je Vince McMahon otišao u prisilnu mirovinu usljed mnogobrojnih optužbi i skandala, preuzeo glavnu riječ u creative timu Crvenog i Plavog branda, kao i njihove sad već ne tako slavne ekspanzije u vidu NXT 2.0. Koliko je pozitivan šok i sama promjena doprinijela kvaliteti show-a, a koliko je zapravo hype odradio svoje i pomalo iskrivio realnu sliku stanja, saznajte u današnjoj recenziji WWE RAW-a!

Opening segment (4.0⭐)

Historija se ponavlja. The Man karakter je nastao nakon povrede i čini se kako se i vraća s’ povredom (ovoga puta nesto drugačijom i ozbiljnijom). Trebao joj je restart i nekako se sve poklopilo, pa čak i neplanirana nezgoda izgleda kao savršen put za rebuilding njenog karaktera. Face promo odrađen i više nego korektno, napad Control ekipe je očekivana ruta, ali svakako prikladno cjelokupnoj priči. Čini mi se kako je na ovom show-u “posijano više sjemena” za žensku RAW diviziju nego li u proteklih par mjeseci.

US title videopaket (5.0⭐)

Vrhunski odrađeno! WWE je sam špic kada su ove stvari u pitanju, pogotovo kada ovako uključe legende u tematiku istih. Reći da su mid-card titule loše trentirane je understatment, te je vraćanje prestiža istima apsolutni prioritet i potreba kako bi neke likovo evoluiralo i pripremio za main event scenu. Kada imaš relevantnu i kredibilnu mid-card titulu, tvoj proces gradnje main eventera je znatno olakšan. Sve djeluje više organski sa jasno uspostavljenom hijerarhijom i ispravnim sistem vrednovanja unutar show-a.

The Miz vs AJ Styles vs Mustafa Ali (3.75⭐)

Jako odmjereno iskoncipirano, iako ovakvi mečevi teško da mogu pobjeći od spotfest epiteta. Ali i AJ su imali par zadivljavajućih sekvenci dok je Miz, u skladu sa svojim mogućnostima, ispratio akciju u brzini manje i odradio svoj heel-ovski posao mješanja u ključnom trenutku bas kako treba. Kad’ pomisliš da si vidio sve moguće verzije Styles Clash-a, on (uz velike zasluge za Mustafu) izvuče onako nešto. Nemam veće zamjerke osim da je moglo trajati malo duže sa mrvicu sporijim tempom.

Seth Rollins vs Montez Ford (3.5⭐)

Kao da vide u Fordu nekog koga mogu graditi kao singles star-a i nije da nema predispozicije koje bi poslužile kao alibi za pokušati nešto s’ njim. Međutim, ovdje je pokazao da je i dalje prilično zelen, makar kad su singles mečevi u pitanju. Rollins je, srećom, preiskusan pa nije dozvolio da dođe do nekog sramotnog perfomansa. Oslananje na atleticizam i flashy poteze, nešto što svakako mami interes publike naročito mlađe, tako da služilo je svojoj svrsi.

Asuka vs Alexa Bliss (N/A)

I dalje je teško svariti kakav push je Alexa dobila, kada uporedimo wrestling set alata koji posjeduje u ovoj fazi karijere. Na korak smo do Asuka vs Iyo Sky sto je svakako prilično uzbudljiv matchup, naročito za ljubitelje i poštovaoce joshi scene. Dopalo mi se što je Control ekipa posvuda po show i čak rekao bih sam’ centar istog. Ako se po jutru dan poznaje, HHH je predan da učini žensko hrvanje u WWE što je bolje moguće. Zaista jako lijepo za vidjeti obzirom da su strmoglavo krenuli unazad i sve više naginjali ka povratu u Divas dane.

 

Gable vs Ciampa vs Dolph Ziggler (3.5⭐)

Master Gable je čista komedija, mladi Kurt Angle vibes svaki put kada se pojavi na ekranu, dok je Ciampa cut-ovao jako dobar promo prije samog meča. Ovo je dokaz da je booking nerijetko jednostavna stvar… stavi ljude koji su željni dokazivanja i aspolutno sposobni isporučiti pristojnu predstavu, vola. Ispravan izbor pobjednika, čini se kako je onaj zagrljaj na posljednjem Takeover-u bio natuknica onoga šta nas očekuje u budućnosti za Blackheart-a. Siguran sam da bi ubrzo dobio otkaz ili bio stavljan u 24/7 program, da nije došao Papa Hejč, tako da uživajmo u zasluženoj pravdi za čovjeka koji će, nadam se, vratiti i oduzeto ime.

Edge promo (3.0⭐)

Potvrda face turna, ali ne znam koliko mogu biti zainteresovan za feud sa JD-om kada za svo vrijeme svog postojanja nisu uradili ništa konkretno osim tog preuranjenog turna na osnivača o kom’ možemo čuti, većinom, negativna mišeljanja. Čudna mi je Edge-ova uloga, kao da mu je i dalje cilj i prioritet lični status na show-u, što je vjerovatno “posljedica” njegove ogromne ljubavi prema ovom sportu i činjenice da je bio toliko dug odvojen od istog. Ipak, mislim da treba svoj rad usmjeriti ka elovaciji mladih talenata, i tako pomoći kompaniji u izgradnji novih zvijezda za kojima očajnički vape.

Bianca Belair vs Iyo Sky (3.0⭐)

Još jedan atletični showcase za koji imam prilično dosta zamjerki. Ono što mi je najviše zasmetalo je naravno Corey-eva opaska kako Bianca krva sa jako neiskusnom protivnicom što je totalni apsurd. Ok, imajte svoj univerzum u kome ništa drugo ne postoji, ali nemojte vrijeđati inteligenciju ljudi koji gledaju vaš produkt, ali i ostale stvari u ovoj industriji. Bianca i dalje prilično limitirana u ringu i bazira svoj momentum na par flashy/atletic poteza koje nerijetko ispamuje u mečevima.

Ne mogu reči da je Iyo imala previše prostora da pokaže šsta zna, što je svakako čudno imajući na umu da je meč trajao 17 minuta. Iako je bio još jedan no-contest u nizu na to nemam zamjerku, jer se slagalo uz priču mada bih, ja lično, Alexu zamjenio pa bukvalno sa bilo kojom hrvačicom na rosteru.

Ciampa vs AJ Styles (4.0⭐)

Prvi put ikad u singles akciji i nisu razočarali, ni najmanje, meč večeri svakako. Ciampa je imao “chip on a shoulder” dokazati se protiv, slobodno mogu reći, legende ovog posla i izaći iz sjene običnog jobber-a/protégé-a u čemu je apsolutno uspio. Izuzetno fizički intezivan meč uz jako dobru hemiju među hrvačima, ali bilo je i za očekivati obzirom na iskustvo.

AJ je uspješno prodavao povredu iz prethodnog meča duž čitave predstave, dok je kontriranje phenomenal forearm-a letećim koljenom vjerovatno najatraktivniji spot u cijelom meču. Prikladan završetak pogađanjem Fairy Tale Ending-a što zaista, za Ciampu, i jeste bio. Po meni, ovo je trebalo biti main event show-a. Prvi korak u činjenju Ciampe ozbiljnim likom na MR je napravljen, nadajmo se da nas čeka luda vožnja i da je ovo samo početak dobrih stvari za Blackheart-a.

Usos (c) vs Mysterios (3.25⭐)

Dom je i dalje jako loš obzirom na gene koje posjeduje i količinu treninga koju vjerovatno već ima ispod pojasa. Imam osjećaj da se fakat povrijedio tokom frog splash spota, jer je imao baš nezgodno prizemljenje. Rey i dalje vrhunski za svoje godine i pomalo je nepravda ko će naslijediti legendarnu masku (ako su glasine istina). Post-meč segment klasično odrađen i dalje sam stava da je Ciampa-AJ trebalo zaključiti show.

Ukupan dojam (8/10⭐)


Najveća zamjerka je i dalje to što show traje predugo. Izgubila se povezanost sa karakterima i pričama, jer je toliko dugo bio negledljiv, medjutim vremenom se to vjerovatno može vratiti. Apsolutno stoji nedostatak istog, makar trenutno, ali svakako dosta stvari je bolje, iako se sada sve pomalo preuveličava i uzdiže u nebesa. Postavljen je jako dobar temelj i nadam se nastavku i konzistentnosti na sedmičnoj bazi, te konačnom povratku većeg broja gledaoca koji su digli ruke od svih WWE proizvoda. Svi znamo da WWE predstavlja vrata za ulazak u prowrestling svijet, tako da nam je u apsolutnom interesu imati što kvalitetniji produkt.

 

Be the first to comment on "WWE Monday Night RAW #1523 – Recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*