5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 2

Pre-Show Gauntlet Tag Team Match
Queen’s Quest (AZM & Miyu Amasaki) vs Queen’s Quest (Hina & Lady C) vs Oedo Tai (Rina & Ruaka) vs STARS (Hanan & Hazuki) vs Donna del Mondo (Maika & Mai Sakurai)

Meč otvara Queen’s Quest četverac. Miyu gubi prednost vrlo brzo, i sve dok nije ušla AZM Hina i Lady C su bile bolje. AZM je odradila solidan početak, i imala je lijepu kontru na Lady Cin Chokeslam. Na kraju AZM pinuje Lady C s Azumi Sushiem. 02 line dočekuje Rinu i Ruaku koje odmah napadaju Miyu i AZM. Oedo Tai cure dominiraju nad AZM, ali Miyu je spašava. Ruaka još pokušava zadržati prednost, ali AZM je ipak malo iskusnija od svih pa privodi i ovaj meč kraju s Azumi Sushiem. Ruaka nije imala šanse. Slijede Hanan i Hazuki. I dok Hazuki i AZM imaju jednu jako solidnu ali neriješenu high speed sekvencu, Miyu se ne snalazi na početku njene sekvence pa Hanan ima prednost. Hanan pogađa Scoop Powerslam, ali AZM spašava Miyu i udara Hazuki. Hanan ostaje sama s Miyu u ringu, a Miyu ju hvata u pin i pobjeđuje. Donekle očekivano jer bi onda sada Miyu trebala biti prva izazivačica za Future pojas. Za kraj su ostale Mai i Maika. AZM i Miyu napadaju DDM čim su ušle u ring, ali imale su krivu procjenu i Sakurai stvara prednost s Big Bootovima nad AZM. AZM taguje Miyu koja također završava u podređenom položaju, međutim zajedničkim snagama 02 line ima još koji ofenzivni potez prije nego li je Maika deklasirala Miyu s Scoop Slamom i Spining Lariatom. 02 line su imale dobar meč, ali bile su predugo unutra pa ih je odmorna Maika bez većih poteškoća uspjela savladati.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Koguma vs Momo Kohgo

Neuvjerljivo. Za jednu hrvačicu poput Kogume, Kohgo je imala previše ofenzive. Čak je pogodila dva 619. Koguma je ovaj meč odradila iz defenzive, više se branila i kontrirala nego li je napadala. Nije bilo loše, ali nije niti daleko od toga. Na kraju Koguma ostvaruje pobjedu s Kuma Rollom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Momo Watanabe vs Mina Shirakawa

Ovo je bilo jako dobro…do samoga kraja. Momo napada Minu pri ulasku i radi Suplex na rampi. Mina se jedva dovlači do ringa a onda ju članice Oedo Taia napadaju. U ringu Momo je dominantnija, ali vidimo kako se Mina polako vraća u meč pa čak i veže nekoliko ofenzivnih poteza. Pred kraj Momo Watanabe je opet malo aktivnija u napadu pa pogađa B-Driver i jako dobar Piledriver, ali Mina nekako preživljava. Na samom kraju dobivamo ref bump, koji Momo pokušava iskoristiti da stavi alatni ključ u čizmu, no sudac to primjećuje i oduzima joj. Iza toga Mina uspijeva uhvatiti Momu nespremnu i pinati ju za pobjedu. Ovo s ref bumpom nije pomoglo, te Watanabe skupa s Oedo Taiom su ispale nesposobne.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Risa Sera vs SAKI

Definitivno nije bilo loše, ali kao da je nešto falilo. SAKI je dobra hrvačica, ali kao da ne daje sve od sebe. Ovo je već drugi ili treći meč u kojem je ona a za koji sam mislio da će biti odličan. Risa standardno dobra u ovome meču. Meč je djelovao jako izjednačen, ali tek pred kraj je ličio na nešto. Na kraju SAKI radi odličan Vertial Suplex ali ne uspijeva kapitalizirati, dok s druge strane Risa Sera pogađa Fireman’s Carry Side Slam za kraj i nova dva boda.

KAIRI & Natsupoi vs STARS (Mayu Iwatani & Saya Iida)

Iako je nekako sve nabacano izgledalo, bilo je ovo jako dobro. KAIRI i Natsupoi su malo bolje otvorile od STARSa, a zatim Mayu nekako parira njima sve dok KAIRI nije pogodila dupli Spear. Nakon par izmjena dobili smo još jedan Mayuin Suicide Dive, ali ovaj puta meta je pogođena. Saya ima blagu prednost u ringu nad KAIRI s raznim polugama, međutim KAIRI se izvlači. Zadnja slamka spasa za STARSe je bila kada je Saya Iida okrenula Sliding Lariat u Crucifix pin, međutim KAIRI se izvukla u zadnji čas. Nakon toga KAIRI pogađa dva stiff Spinning Backfista, Natsupoi Faerial Gift, te meč završava KAIRI s Elbow Dropom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Tam Nakano vs Himeka

Jako dobar meč. Himeka je snažno otvorila i dobro je zadržavala prednost. Tam je tu i tamo znala imati pokoji potez, ali sve je se na kraju svelo na ofenzivu Himeke. Tam je imala jedan jako dobar Back Drop Suplex i od tada meč mijenja direkciju. Himeka je pokušavala Lariatima vratiti izgubljenu prednost, međutim na kraju Tam nakon serije Running Knee Strikeova završava meč German Suplexom.

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Giulia vs MIRAI

Na početku su se rukovale, samo mi nije baš jasno zašto ako pogledamo cijelu priču između Donne del Mondo i God’s Eyea. Čisti prosjek sve do zadnje dvije minute kada su rasturile. Bila je jedna lijepa izmjena na matu, i Giulia je imala dva puta MIRAI u poluzi, međutim MIRAI se spašava. Na kraju Giulia pokušava napraviti Glorious Driver međutim MIRAI se opet spašava i pogađa Lariat Giuliji u leđa te jedan sprijeda. Dobivamo izmjenu pinova gdje je MIRAI bila uspješnija. Giulia je sada 0-2 u turniru, a preostalo je još 10 mečeva. Hoće li ovo biti klasična priča gdje će Giulia početi pobjeđivati tek u drugom djelu turnira i tek na samom finišu uhvatiti finale, ili ovo nije njena godina?

5 STAR Grand Prix 2022 Block A Match
Starlight Kid vs Saya Kamitani

Odličan meč. Početak jako dobar gdje smo dobili high speed sekvencu, a nedugo zatim Starlight Kid pogađa Springboard Moonsault pored ringa. Starlight Kid je u prednosti i pokušava još jedan Moonsault ovoga puta ringu, ali Saya se izmiče. U nastavku Kamitani bolja, i radi Missile Dropkick, Suplex i Blue Thunder Powerbomb. Htjela je završiti meč Phoenix Splashom, no Starlight Kid se potrudila da toga ne dođe. Par poteza od obje cure na kraju, a onda Starlight Kid iz Hurricanrane hvata pin i prvu pobjedu u turniru.

5 STAR Grand Prix 2022 Block B Match
Syuri vs Utami Hayashishita

Još jedan jako dobar meč, ali početak mi se nije baš dopao. Nekako je sporo bilo. Nakon toga Syuri mi je djelovala bolja, dok je Utami imala pokoji ofenzivni potez. Uslijedila je sekvenca na apronu gdje je Syuri pogodila nekoliko prekrasnih kickova. Nakon kratke avanture pored ringa cure se vraćaju unutra Syuri ponovno ima prednost, ali Utami fantastično kontrira jedan High Kick u Powerbomb. Hayashishita hvata sve više i više ofenzive, dok Syuri pokušava kontirati što je više moguće. Pred kraj Syuri pogađa German Suplex, i na moje osobno oduševljenje Utami je kickoutala, te je s par jakih Lariata i Throwing Crucifix Powerbombom uspjela čisto pinati prvakinju. Nevjerojatno.

Sveukupno: Još jedan jako dobar dan Grand Prix turnira. Dobro smislen preshow meč, a onda neka rupa prosječnog hrvanja sve do tag team meča, gdje ponovno kvaliteta raste. Zadnja dva meča su bila jako dobra, pogotovo zadnji jer nisam vjerovao da će Syuri čisto izgubiti protiv Utami. Ovo joj je prvi poraz ove godine u singles mečevima.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.MIRAI24
2.Hazuki12
3.Ami Sourei12
4.Starlight Kid12
5.Mina Shirakawa12
6.Natsupoi00
7.Hanan00
8.Suzu Suzuki00
9.Saya Kamitani10
10.Momo Watanabe10
11.Mayu Iwatani10
12.Saya Iida10
13.Giulia20
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Risa Sera24
2.Mai Sakurai12
3.Tam Nakano12
4.Koguma12
5.Syuri22
6.Himeka22
7.SAKI22
8.Utami Hayashishita22
9.Saki Kashima00
10.AZM10
11.Maika10
12.Unagi Sayaka10
13.Momo Kohgo20

Be the first to comment on "5 STAR Grand Prix 2022 – Dan 2"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*