Stardom Year-End Tour 2022 – Dan 1

Tomoka Inaba vs Lady C

Meč je malo sporije krenuo. Tomoka i Lady C su pokazale svoje prepoznatljive kvalitete. Inaba je odmah krenula sa stiff forearmovima, a Lady joj vraća Brain chopom i Swingom. Kasnije Tomoka preživljava napade Lady C kao i njene poluge, te uz pomoć svojih kickova privodi meč kraju. Solidan opener sve u svemu.

Oedo Tai (Momo Watanabe & Saki Kashima) vs Cosmic Angels (Natsupoi & Waka Tsukiyama)

Ovo je dosta mlitavo bilo. Waka je imala dosta ofenzive nad Saki i Momo, ali Momo i Saki nisu bile na 100% u ovome meču. S lakšim tempom su ostvarile laganu pobjedu nakon duplih kickova nad Tsukiyamom, pa Kashima odnosi pobjedu s My Emblemom.

Oedo Tai (Natsuko Tora & Ruaka) vs STARS (Koguma & Momo Kohgo)

Dosta loš meč. Ruaka i Koguma su još i imale dobru sekvencu, no sve ostalo je bilo dosta mlako. Koguma je i zauzela prednost za STARSe, no Kohgo ju gubi te Ruaka i Tora s lakoćom dominiraju nad njom. Na kraju Ruaka pobjeđuje s Ruaka Bombom.

Starlight Kid vs Thekla

Još jedan solidan meč, ali ostao sam razočaran jer sam očekivao više od ove dvije cure. Jako izjednačen meč cijelo vrijeme. Za 7 minuta koje su dobile trebale su ići u high speed, no to ovdje nije bio slučaj nego su ga razvukle ne uvjerljivim holdovima. Na kraju Starlight Kid odnosi pobjedu s O’Connor Bridgeom.

Tam Nakano vs Mai Sakurai

Ovaj meč je bio nešto bolji od prošlih. Nakano je bila u blagoj prednosti većinu meča, a posebno je bilo dobro to što su iskoristile dosta stilova. Krenule su fino sa stiff udarcima, pa lagani potezi te na kraju mat hrvanje i pobjeda Tam Nakano na Northern Cross submission.

Queen’s Quest (AZM, Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs STARS (Hazuki, Mayu Iwatani & Saya Iida)

Jako dobar početak meča između Saye i Utami, gdje se Utami vodila onom poslovicom “Radi pametno, ne snažno” i zauzela prednost za Queen’s Quest. AZM zatim gubi prednost od cjelokupnog STARSa, ali Saya Kamitani spašava stvari. Uslijedila je jako dobra polu high speed sekvenca Hazuki i Saye gdje su nakon forearmova ispucale dobre poteze, no Hazuki ima zadnju riječ sa Sentonom. U nastavku dosta zanimljiva sekvenca između Mayu i Utami. Na kraju su se kompletni timovi upleli u meč a Queen’s Quest bolje prolazi, pa nakon par timskih poteza AZM pogađa Double Foot Stomp i tako pinuje Sayu Iidu.

Donna del Mondo (Giulia, Himeka & Maika) vs God’s Eye (Ami Sourei, MIRAI & Syuri)

Giulia i Syuri započinju klasično s mat hrvanjem, no mijenjaju ih Ami i Himeka koji ubacuju u nekoliko brzina više. Tokom cijelog meča rasle su tenzije između Syuri i Giulije. Himeka i MIRAI su imale jednu lijepu izmjenu stiff forearmova, no obje su završile na matu nakon fenomenalnih Lariata. Syuri i Giulia su imale još jednu fantastičnu sekvencu, ali vidjelo se da se štede za meč na Dream Queendomu. Na kraju je u ringu bila legalna Sourei, i iako je čak i imala par dobrih poteza Giulia ju je pobijedila nakon Glorious Drivera.

Sveukupno: Osim co-main eventa niti jedan meč nije dostavio. Svakom je falilo malo žara i falilo je to da mi vidimo da je njima stalo do hrvanja. Ovako je izgledalo samo da su tu da odrade meč i da mogu ići. Očekivao sam Time Limit Draw na kraju, ali Giulijna pobjeda je bila relativno dobra. Uglavnom event za preskočiti.

Be the first to comment on "Stardom Year-End Tour 2022 – Dan 1"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*