Stardom Flashing Champions – recenzija

Preshow
Ami Sourei, Hina & Rina vs Lady C, Momo Kohgo & Saya Iida

Solidan meč gdje je svaka cura dobila malo ofenzive, ali jedina loša stvar je ta što su ih nasumično uparili. Ove cure nisu bile u nikakvim planovima za ovaj PPV, pa su ih ugurali u jedan meč tek tako da su na showu. Na zadnja dva eventa Hina i Rina se bore međusobno, da bi ih sada uparili. Za preshow je ovo bilo dobro. Na kraju Kohgo pinuje Hinu za pobjedu.

Future Of Stardom Title Match
Hanan (c) vs Ruaka

Pobjedom ovdje, Ruaka je mogla postati prva dvostruka Future Of Stardom prvakinja. Kako bi to postigla Ruaka je otvorila meč prljavo onako kako Oedo Tai to zna napraviti, međutim Hanan je to dobro kontrolirala i nije se tako lako predavala. Hanan zauzima bolju poziciju u meču iza toga, ali Ruaka ima dobre kontre. Ruaka promašuje Freezer Bomb i tu počinje njen kraj. Hanan pogađa iza toga Famouser, a onda par poteza iza toga stavlja Ruaku neki vizuelno prelijep pin i brani titulu. Ako se ne varam sada je Hanan izjednačila rekord s Utami, te obje imaju po 6 obrana ove titule. Nakon meča u ring je došla Tomoka Inaba i izazvala Hanan na meč za Future of Stardom titulu.

Cosmic Angels (Mina Shirakawa, Unagi Sayaka & Waka Tsukiyama) vs Prominence (Akane Fujita, Mochi Natsumi & Suzu Suzuki)

Iako sam za ovaj meč imao prilično niska očekivanja, opet su cure dostavile dosta solidan meč. Kao što smo mogli pretpostaviti Prominence na početku dominiraju nad Wakom, a nešto kasnije Unagi i Mina solidnim hrvanjem nekako pariraju s Fujitom i Natsumi, međutim glavna zvjezda meča i najveća atrakcija ovdje, Suzu Suzuki je imala lagan zadatak. Na kraju meča upravo ona stiff kickovima dominira nad Wakom. Pogodila je jedan prekrasan Superkick, a onda par trenutaka kasnije pogađa German Suplex za pobjedu.

High Speed Title Match
AZM (c) vs Thekla

Ovo mi je bio dream meč, i jedva sam čekao da se dogodi. Meč nije ispunio moja očekivanja jer nije bio klasičan high speed, jer je falilo speeda. Prvih par izmjena cure su bile izjednačene, a onda Thekla stvara prednost s Asphyoxiliom. Uslijedila je izmjena kickova, i tu su usporile dosta tako da smo mogli vidjeti kako ipak ovo neće biti klasičan high speed. Recimo jako mi se svidjela tranzicija iz Sliding Lariata u Numero Uno. Iza toga AZM pogađa nekoliko Double Foot Stompova, a onda dobijamo jednu rekao bi praznu sekvencu jer nismo dobili ništa zanimljivo, osim kickouta Thekle na Azumi Sushi a na kraju AZM slavi s Numero Unom. Nije loš meč bio, ali definitivno nije bio na razini prijašnjih high speed mečeva.

SWA Undisputed World Women’s Title Match
Mayu Iwatani (c) vs Fukigen Death

Fukigen je netko tko ima zabavne ali generalno loše mečeve, tako da me ovaj meč prilično pozitivno iznenadio. Odmah je krenula udarati Mayu novinama, i dok se Mayu nije ni snašla primila je DDT od sudca zahvaljujući Fukigeninoj postavci. Fukigen je pogodila dobar German Suplex, ali nažalost je promašila Moonsault. Prva veća Mayuina ofenziva je bila Superkick koji je izgledao super, međutim Fukigen je zamalo uspijela pinati Mayu pri padu na mat. Iza toga Iwatani radi Tombstone Piledriver i Moonsault za obranu naslova. Kratak, zabavan i zanimljiv meč.

KAIRI & Tam Nakano vs Queen’s Quest (Miyu Amasaki & Utami Hayashishita)

Ovo je bio jako dobar meč. Jako mi se svidjelo to što su Miyu gurnuli odmah na KAIRI, jer koliko vidim u njoj vide veliku zvijezdu u budućnosti. U samo 10-ak mečeva imala je već mečeve s Utami i KAIRI. KAIRI i Tam Nakano su dominirale na početku meča nad Miyu kada su je izolirali od Hayashishite. Amasaki se izvlači iz te situacije pogodivši DDT nad Tam. Utami i Tam su imale fantastičnu sekvencu gdje su se poubijale German Suplexima, a na kraju sekvence Tam raspaljuje Spinning Kick i tako stvari izjednačava. Malo ne očekivano moram priznat da je Miyu imala podosta ofenzive nad KAIRI s Armbarom i Go To Heavenom, međutim Tam ulazi i pogađa Superkick. Iza toga KAIRI je bila spremna napraviti Elbow Drop nad Miyu, ali Utami kao velika sestra spašava Miyu te ona prima taj lakat. Tam ju izvodi iz ringa i radi Crossbar s kuta istoga, a u ringu KAIRI uspijeva napraviti Elbow Drop i tako osigurati pobjedu nad Miyu.

Goddesses Of Stardom Title Match
STARS (Hazuki & Koguma) (c) vs Donna del Mondo (Giulia & Mai Sakurai)

Ovo je vrištalo prosijek, ali je bilo užasno zabavno. Otkada je došla u DDM, Sakurai se puno poboljšala i čini mi se da je sve sigurnija u ringu. Nakon što su Giulia i Sakurai pri pozdravljanju napale FWC, Hazuki i Koguma odmah izdvajaju Mai i stvaraju prednost nad njom. Nekako očekivano rekao bi, međutim začudio sam se da Giulia nije imala nešto previše ofenzive kada je bila legalna. Koguma je bila MVP meča. Sakurai se dobro borila, ali ipak su FWC pokazale zašto su Goddesses prvakinje i nakon Diving Splasha Koguma ostvaruje obranu naslova. Hazuki i Giulia su bile daleko od ringa kada je Koguma ostvarila pobjedu, pa su i nakon meča imale neke trzavice.

Artist Of Stardom Title Match
Donna del Mondo (Himeka, Maika & Natsupoi) (c) vs Oedo Tai (Momo Watanabe, Saki Kashima & Starlight Kid)

Fenomenalan meč, međutim imam dvije zamjerke no na to ćemo doći. Oedo Tai nije puno varao, jest na početku meča ali nije im puno pomoglo. Starlight Kid je dosta dobro odradila taj prvi dio meča. Momo i Maika su odradile fantastičnu stiff sekvencu, gdje su se izudarale kickovima, a onda Watanabe za kraj pogađa Tiger Suplex. Himeka je popunila sredinu meča izvrsnim Single legom i Lariatima, i tu dolazimo do zadnjih tagova. Natsupoi i Kashima. Svidjelo mi se kako su oba tima dala sve od sebe i djelovalo je jako izjednačeno. Čas jedna kickouta na 2.99, čas druga. Timski potezi su bili izvanredni, međutim jedan od problema jest taj da je Kashima nekakav midcarder na rosteru pa mi baš nema smisla da kickouta na sve živo. Previše je izgledala nepobjedivo za nekoga tko nije sam vrh rostera. Druga stvar na koju imam zamjerku jest sam finish meča. Shvaćam da je Saki pogotovo u zadnje vrijeme dobijala neke velike i važne mečeve s Kishikaiseiom, međutim prekinuti ovako jedan veliki reign s tim potezom ipak je malo previše. Shvaćam da je taj potez postao njeno zaštitno lice i da je u zadnje vrijeme dobio na popularnosti, međutim smatram da je to malo ponižavajuće za MaiHimePoi da izgube titule i takav prvoklasan reign na taj način. MaiHimePoi su imale kao što sam već rekao fantastičan reign s Artist titulama, međutim kada se Donna del Mondo podijelila, bilo je vrijeme da i ovaj reign bude prekinut. Tako da je pomalo očekivan bio njihov poraz ovdje, dok s druge strane je ovo izgledalo kao kompenzacija za izgubljene Goddesses of Stardom titule za Black Desire.

Wonder Of Stardom Title Match
Saya Kamitani (c) vs MIRAI

Nije ovo bilo loše, ali klasični Saya Kamitani singles meč. Do kada će tjerati curu da radi 25-minutne mečeve, kada je to jako teško za iznijeti i cura to ne uspijeva. Bolje smanji na 15-18 minuta i uguraj više jačih spotova, nego to razvodnit na 25 minuta s dosta praznog hoda. Ne mogu reći da je meč bio loš jer smo dobili dosta dobrih poteza, i jedan veliki plus je taj što je bilo jako neizvjesno cijelo vrijeme. MIRAI je bila par puta jako blizu pobjede, međutim Saya brani titulu s Phoenix Splashom. Saya ima velike pobjede, međutim rijetko koji meč bude odličan. Nakon meča Starlight Kid je izazvala Sayu na meč za Wonder titulu. Je li to kraj za Sayu i njen Wonder reign?

World Of Stardom Title Match
Syuri (c) vs Risa Sera

MEČINA. Ovo je pravi booking ovoga meča. Pokazale su nebrojeno puta da se mrze, a to su ovdje i pokazale. Od samih brutalnih poteza gdje se nisu niti malo štedile, gdje su kršile pravila kad god su mogle, i gdje ih nije bilo briga za svoje vlastito zdravlje nego samo da naruše protivničko. Fantastično. Mark out trenutak kada je Syuri dobila kendo štapom u glavu. Iskreno nisam to očekivao. Iza toga Syuri ulazi u jednu fazu iz koje nema povratka, i stavlja Risu Seru u Rare Naked Choke iz kojeg ova nije imala šanse izaći, pa su cure iz Prominencea bile prinuđene ubaciti ručnik u ring, i sudac je označio tehnički nokaut. Syuri je i dalje World of Stardom prvakinja. Fantastičan meč. Nakon meča, saznali smo da je Momo Watanabe slijedeća protivnica za Syuri i njenu titulu.

Sveukupno: Većina carda je ispunila očekivanja, i show je bio prilično zabavan. Mečevi za Artist i World titulu su bili izvanredni, dok mi recimo mečevi za High Speed i Wondera nisu ispunili očekivanja. Sve u svemu još jedan zabavan show. Stardom je opet pokazao zašto su Joshi promocija broj 1.

Be the first to comment on "Stardom Flashing Champions – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*