Stardom 5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League Opening Round – recenzija

U ovogodišnjem 5 Star Grand Prixu nastupit će 26 hrvačica što je najviše do sada, a za sada imamo 22 poznata imena. Jedno ime će biti naknadno dodano, i za sada je označeno kao “X”, dok za preostala 3 mjesta dobit ćemo kvalifikacije gdje će hrvačice biti podjeljene u dva bloka. Koje tri cure budu imale najviše bodova na kraju kvalifikacija, dobijaju svoje mjesto u glavnom djelu turnira.

A Block

  • Ami Sourei
  • Miyu Amasaki
  • Rina
  • Waka Tsukiyama
  • Momo Kohgo

B Block

  • Ruaka
  • Hina
  • Saya Iida
  • Mai Sakurai
  • Lady C

5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League Block A Match
Ami Sourei vs Miyu Amasaki

Započele su s kratkim tehničkim hrvanjem, a onda očekivano Sourei hvata prednost. Ami je veliki favorit da osvoji ovaj kvalifikacijski turnir, tako da me njena dominacija na početku nije uopće iznenadila. Kasnije Amasaki radi solidan Knee Bar, i pogađa Go To Heaven, međutim Sourei kickouta. Sourei zatvara meč s Boston Crabom, Lariatom i Blue Thunder Bombom kao završnim potezom. Ami skuplja prva dva boda u kvalifikacijama, a Miyu će prve bodove tražiti u sljedećem meču protiv Momo Kohgo.

5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League Block A Match
Rina vs Waka Tsukiyama

Još jedan telefonirani rezultat. Kao što pretpostavljam da će Sourei osvojiti najviše bodova u kvalifikacijama, tako smatram da Waka neće osvojiti niti jedan. Tsukiyama ima tu priču da traži svoju prvu pobjedu u Stardomu i sve je bliže istoj, međutim očekujem da će se to dogoditi na nekom većem eventu. Rina je otvorila s bazičnim tehnikama, ali to joj je bilo i dovoljno za uspostavu vodstva. Kasnije Waka pokušava povratiti prednost s forearmovima i njenim signature polugama, ali s ne baš previše uspjeha. Na kraju Rina očekivano osvaja prve bodove nakon što je pogodila Diving Double Knee Drop.

5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League Block B Match
Ruaka vs Hina

Nimalo impresivno. Ovi kvalifikacijski mečevi traju 10 minuta, i onda je poanta ugurati što više zanimljivih stvari u meč jer nemaš puno vremena. One su otvorile tehničkim hrvanjem, pa je Ruaka imala prednost sa svojim heel holdovima. Sredina meča je bila prilično zaboravna, a onda pred kraj je Hina pokušala ugrabiti bodove s polugama, međutim Ruaka se nije predavala tako lako. Ruaka je koristila svoju snagu da bi na kraju bila jako blizu pobjedi, no nažalost po nju vrijeme je isteklo. Cure su podijelile bodove.

Koguma vs AZM vs Unagi Sayaka

E ovo je bilo užasno zabavno. Kao prvo high speed sekvence su bile kao i uvijek izvrsne, ali u ovome meču samo hrvanje je palo u drugi plan. Unagi je u ring donijela plastični čekić i papir smotan u lepezu, i izazvala Kogumu i AZM na meč gdje se ne smije govoriti engleski. Ako jedna progovori na engleskom, druge dvije ju smiju udariti rekvizitima koje je Unagi donijela sa sobom. Nakon što su nekoliko puta jedna drugu udarale rekvizitima, AZM i Koguma iznose Unagi iz dvorane i odvode na balkon na drugom katu. Sudac je uveliko već počeo s odbrojavanjem, i iako je Unagi bila najbliže povratku u ring, ipak je meč završio trostrukim countoutom. Jako zabavno.

STARS (Hazuki & Momo Kohgo) vs Donna del Mondo (Giulia & Mai Sakurai)

Sakurai se teško othrvala dominaciji STARSa. Giulia dobija hot tag i čisti ring. Iza toga Kohgo ne nalazi izlaz iz Giulijine dominacije, međutim kada je Hazuki ušla u ring stvari se izjednačavaju. Odlična sekvenca između Giulie i Hazuki, prepuna Suplexa, Slamova, Codebreakera, DDTova, Big Bootova i raznih poluga. Za kraj smo dobili još jednu interakciju između Mome i Mai, koja je bila dosta izjednačena. I ovaj meč je završio neriješeno što mi se ne sviđa, jer ako Sakurai želi teamati sa Giuliom i ako želi novu priliku za Goddesses of Stardom titule, onda je Kohgo netko koga Sakurai mora pobijediti.

Cosmic Angels (Mina Shirakawa & Tam Nakano) vs God’s Eye (MIRAI & Syuri)

Koliko je ovo predvidivo bilo. Svaki djelić meča, svaki potez, i svaki kickout. God’s Eye su očekivano slavile ovdje, uz nikakvu mogućnost da Cosmic Angelsi idu over. Tam je odradila solidan posao, međutim kada je Mina imala na kraju meča vodstvo nad Syuri svima je postalo jasno da će Syuri to okrenuti u svoju korist, a tako je i bilo. Na kraju Syuri pobjeđuje s Ryuen.

Oedo Tai (Momo Watanabe, Saki Kashima & Starlight Kid) vs STARS (Hanan, Mayu Iwatani & Saya Iida)

Ovo je bilo u najmanju ruku solidno. Prvi dio meča je bio bez veze, jer je Oedo Tai stvorio klasičnu Oedo Tai dominaciju gdje se ništa ne događa. Iida daje tag za Iwatani, i tu meč počinje poprimati oblik solidnoga. Mayu i Momo su imale jednu jako dobru, ali nažalost kratku sekvencu. Na kraju Future of Stardom prvakinja dobro parira Starlight Kid, čak je u par navrata bila i u vodstvu, pogotovo kada su joj Mayu i Saya asistirale, međutim Starlight Kid ipak tjera Hanan na predaju s Texas Cloverleafom.

Queen’s Quest (Lady C, Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs Donna del Mondo (Himeka, Maika & Natsupoi)

Kamitani je dobro započela meč, međutim Lady C gubi prednost od bivših Artist prvakinja. Iza toga Utami dobija hot tag i s Himekom je izmijenila seriju dobrih Lariata. Pred kraj Lady C ima vodstvo nad Maikom, međutim nakon intervencije Natsupoi i Himeke, Maika zauzima bolju poziciju. Lady C je kickoutala na kraju na dosta poteza, a neki od tih poteza su Sliding Lariat i Back Slam, međutim Lady nije imala šanse protiv Michinoku Drivera II.

Sveukupno: Sviđaju mi se kvalifikacije kao koncept za ulazak u 5 Star GP. Three Way je bio jako zabavan, a kasniji dio carda je bio solidan. Tako da nije ovo bilo loše.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Ami Sourei12
2.Rina12
3.Momo Kohgo00
4.Waka Tsukiyama10
5.Miyu Amasaki10
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Ruaka11
2.Hina11
3.Mai Sakurai00
4.Saya Iida00
5.Lady C00

Be the first to comment on "Stardom 5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League Opening Round – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*