2nd Hana Kimura Memorial Show ~ Bagus

Evo već su dvije godine prošle od smrti nama drage Hane Kimure. Kao i prošle godine, njena majka Kyoko Kimura organizirala je još jedan memorijalni show. Ona i KAIRI su otvorile show na mikrofonima, i imali smo minutu šutnje prije prvoga meča.

Kenoh vs Menso-re Oyaji

Kristijan Bešlić: Kenoh je ušao toliko ozbiljno u meč kao da je meč za GHC Heavyweigth titulu. Menso je imao smiješan botch kada se poskliznuo pri pokušaju Springboarda. Dobili smo nekoliko stiff chopova i kickova, između njih dvojice. Za kraj smo dobili odličan high kick Kenoha, a onda nakon Double Foot Stompa pobjeđuje meč.

Ivan Sučić: U uvodu Menso radi comedy spotove koje Kenoh prekida stiff nogom u glavu. Briljantno. Zabavan meč u kojem Kenoh donekle uvlači Mensoa u svoj tip meča, Menso se tu naravno ne može mjeriti i gubi u kratkom roku. Nepotrebno stiff stomp od Kenoha za kraj meča kao šlag na kraju.

Tag Team Battle Royal

Kristijan Bešlić: Kao i svaki battle royal ništa poseban nije bio. Bilo je zabavnih stvari, čak i nekoliko dobrih poteza, međutim ništa vrijedno spomena. Uglavnom ovo je bio battle royal gdje se mora oba člana tima izbaciti da bi tim bio eliminiran, a na kraju kada ostane četvero ljudi, onda se vraćaju njihovi partneri u meč, te dobijamo tornado 4 way elimination tag team meč. Zadnja 4 tima su bila Ashino/Tachibana, HUB/Shisaou, Hashimoto/Mika Iwata, i Speed of Sounds. Tachibana je bio smiješan jer je izbjegavao borbu, ali su Ashino i Hashimoto imali dobre snagatorske izmjene a na kraju Hashimoto s Lariatom prizemljuje Ashina. HUB je bio dobar sa svojom maskom, jer je repom maske sve udarao. Upravo je on ostvario prvu eliminaciju na kraju kada je uz pomoć Tachibane eliminirao Speed of Sounds. Dok sudac nije gledao Tchibana je low blowao Shisaoua, a zatim ga pinao. Zadnja dva tima su Hashimoto/Iwata i Ashino/Tachibana. Tachibana je nekoliko puta slučajno tokom meča udario Ashinu, pa mu je Ashino vratio uppercutom. To su Hashimoto i Iwata iskoristile pa je Hashimoto pogodila German Suplex, a Iwata s kuta skočila i udarila ga nogom u glavu. Ahino nije niti pokušao spriječiti pin. Uglavnom zabavan battle royal.

Ivan Sučić: Battle royal dovoljno zabavan. Glavno mjerilo je da nema previše mrtvih i dosadnih trenutaka, ovdje ih nije bilo puno. Preostali timovi su odradili solidan nered od meča. Nemam pregovora na išta ovdje.

Kyoko Kimura vs Jungle Kyona

Kristijan Bešlić: Pošto ovaj meč nije bio najavljen, Kyona je ušla u ring i izazvala Kyoko na meč. Kyoko nije bila spremna pa dok se spremila u ring je ušao Kagetsu i održao nekakav govor. Kako je lijepo vidjeti Kyoko i Kyonu ponovno u ringu nakon toliko puno vremena. Odlično su započele, i da ih prvi puta gledam nebi rekao da imaju ikakve ring hrđe. U jednom trenutku Kagetsu je omeo Kyonu pa ju je izvukao iz ringa te na ringsideu tukao, a onda zajedno s Kyoko su izveli čuvenu Oedo Tai pozu. Kasnije Kyona preuzima kontrolu u ringu i s nekoliko fanstastičnih chopova te na kraju Lariatom ostvaruje pobjedu. Jako zabavan meč i jako sam uživao gledajući ga. Fali mi Kyona.

Ivan Sučić: Ovaj meč nije imao ni približno prava biti ovako dobar. Kyona zadnji meč imala 2020., u međuvremenu je postalo pitanje hoće li se uopće ikada vratiti. Kyoko zadnji meč imala 2017. Nije da su odradile neki all time klasik, ali nije ovo bilo ništa slabije od prosjeka koji sam gledao kroz BoSJ. Nadam se da ovo nije zadnji meč za Kyonu.

Two On One Handicap Match
Kaori Yoneyama & Saori Anou vs Sakura Hirota

Kristijan Bešlić: Hirota je došla u ring u Haninom Oedo Tai attireu, dok Yoneyama nije započela ovaj meč nego je došla naknadno. Uz sve to sam bio pomalo zbunjen pa nisam baš najbolje pratio sami početak meča. Kad sam zapravo počeo pratiti već je bio gotov. Hirota ih je uspijela pinati obje odjednom. Uglavnom čudan meč.

Ivan Sučić: Nakon dugo sam čuo klasični Oedo Tai theme, samo zbog toga se isplatilo gledati. Još smo prije meča dobili i Oedo Tai ples sa Sakurom i Kagetsu. Meč je otvorio jedan na jedan, kasnije je došla i Yoneyama. Ni u jednom trenutku nije bio posebno ozbiljan, ali isto tako nije ni trajalo dovoljno dugo da dosadi. DOvoljno dobro za ono što je.

Aja Kong vs Sakura Hirota

Kristijan Bešlić: Vrh. Kong je došla u ring ošamarila Hirotu i pinala ju. Top.

Ivan Sučić: Ahahahahaha 10/10.

Aja Kong vs Sakura Hirota

Kristijan Bešlić: Iz nekoga razloga Hirota je tražila da se meč ponovi pa se Aja vratila u ring. Ovo je trebao biti comedy meč, ali nisu me kupile. Priča meča je da je Hirota pokušala na sve načine doći u prednost nad Ajom ali joj nikako nije uspijevalo. Pokušala je i s poljupcem, međutim niti to joj nije bilo dovoljno. Aja s Brainbusterom ostvaruje pobjedu.

Ivan Sučić: Dobar dio humora se izgubio u prijevodu. Trebalo bi naučit nešto japanskog. Ono što jesam pohvatao je bilo prilično zabavno. I opet nije trajalo previše da bi dosadilo.

Rina vs Sakura Hirota

Kristijan Bešlić: Odmah na početku Hirota uz pomoć Kagetsu i Kyoko radi klasičnu Oedo Tai pozu nad Rinom. Na trenutke ozbiljno, a na trenutke comedy. Nije mi se svidio meč, bilo je nekako sve na silu. Na kraju Rina slavi s Hydrangea, nakon što je držala Hirotu u Octopus Holdu.

Ivan Sučić: Triple duty Sakura. Dovoljno ozbiljno da nije samo komedija koja bi brzo dosadila, dovoljno komično da ozbiljna akcija ne mora biti posebno dobra. Dovoljno kratko da ne bude naporno za gledati. Meni se ovo prilično svidjelo, iako nije nešto što bi preporučio.

Syuri vs ASUKA

Kristijan Bešlić: Jako dobar meč. Standardno Syuri otvaranje s mat wrestlingom. Prva zanimljiva stvar u meču su bila dva Moonsaulta ASUKE. Ovo je bio klasičan Syuri meč s dosta kickova i poluga, a sviđa mi se kako ju je ASUKA pratila. ASUKA je imala jednu dobru seriju nožnih udaraca, a onda je povezala i Moonsault s time, međutim Syuri kickouta i kreće njena ofenziva s polugama. Prvo razmjena German Suplexa, pa high kick Syuri je bio nedovoljan za pobjedu. Iza toga Syuri radi SyuSekai i pobjeđuje ASUKU.

Na kraju showa dobili smo prekrasan video paket o Hani, a iza toga videozapise mnogih hrvača kako izgovaraju “Bagus”.

Ivan Sučić: S obzirom da show nema nikakvu težinu i uloge iznenadilo me koliko su obje ozbiljno pristupile meču. 20-ak minuta jako dobre i konstantne naprijed-nazad akcije, meč koji je mogao biti main event bilo kojeg “ozbiljnijeg” showa i nitko ne bi bio nezadovoljan. Na kraju Syuri očekivano uzima pobjedu, ali obje su potvrdile još jednom da se mogu svrstavati u sami vrh joshi svijeta.

Sveukupno:

Kristijan Bešlić: Odličan show. Ove godine su i mečevi dostavili za razliku od prošlogodišnjeg, ali mi se nisu baš svidili Hirotini mečevi. Van tih mečeva, sve je bilo odlično. Kyona i Kyoko u ringu, je nešto što mi je vrlo drago da sam vidio. Main event je bio jako dobar. Ma čitav show je bio odličan, a onda nam ga zaslade s emocijama na kraju u video paketu. Savršensvo. I ne, nisam plakao uopće.

Ivan Sučić: Prvi Hana Kimura memorial je event s najvišom ocjenom na Cagematchu. I dok shvaćam zašto okupira tu poziciju, da moram birati radije bih ponovo pogledao ovaj. Zabavno od početka do kraja s dobrom dozom suza za kraj.

Be the first to comment on "2nd Hana Kimura Memorial Show ~ Bagus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*