Saudijska Arabija je kupila WWE?

Prema najnovijim navodnim izvorima WWE je prodan no najneočekivanijem kupcu, državnom fondu Saudijske Arabije, to jest njenom investicijskom fondu. Saudijski investicijski fond u svom vlasništvu ima udio u kompanijama kao što su Amazon, Google, Visa, Microsoft, Disney, Nintendo, Uber, PayPal kao i mnogim drugim. Cilj ovog investicijskog fonda je privatizirati ovu kompaniju, tako što će povući sve dionice s burze.

Vijest o mogućoj prodaji nije nova informacija, ali je neočekivana jer su se u prvom planu za kupnju nalazile kompanije poput Disneya, Netflixa, NBC Universala, Foxa i Warner Brosa.

U jutarnjim satima po našem vremenu WWE je imao sastanak, na kojem je odlučeno kako s mjesta predsjednice odlazi Stephanie McMahon, a nju će zamijeniti bivši predsjednik i njen otac Vince McMahon. Podsjetimo, Stephanie je prije otprilike 8 mjeseci odlučila na kratko otići iz WWE-a, ali se vratila samo nekoliko tjedana kasnije i to na poziciju predsjednice kompanije kada je njen otac optužen za seksualno zlostavljanje bivše zaposlenice o čemu smo već pisali.

Dosadašnji izvršni direktor, Nick Khan ostaje na toj funkciji, kao i Paul “Triple H” Levesque koji je na čelu kreativnog odjela.

Be the first to comment on "Saudijska Arabija je kupila WWE?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*