NJPW Wrestle Kingdom 14 drugi dan – recenzija

Prvo isrika što recezija dolazi sa tjedan dana zakašnjenja. Imali smo dosta obaveza pa je WK14 drugi dan tek sada došao na red, to jest da napišemo par riječi o njemu. Evo što mislimo o tome što se dogodilo.

Jyushin Thunder Liger i Naoki Sano (uz Yoshiaki Fujiwara) vs. Ryu Lee i Hiromu Takahashi – Oproštani meč Jyushin Thunder Ligera

Vedran Karlić: Publika je bila na nivou, što Liger zaslužuje. A meč je bio potpuno očekivanog kraja u kojem novi prvak dobiva legendu divizije.

Bullet Club (Taiji Ishimori i El Phantasmo) vs. Roppongi 3K (Sho i Yoh) – IWGP Junior Heavyweight Tag Team Championship

Vedran Karlić: Ovome je falilo minuteže, još jedno par minuta. Taman kada je postalo dobro meč je završio. Ali mi se sam meč prilično svidio. Ništa spektakularno, ali solidan meč s novim prvacima.

Zack Sabre Jr. (c) vs. Sanada – British Heavyweight Championship

Vedran Karlić: Baš kratko, ali slatko. Imali su jedan prilično dobar meč koji mi je dao naslutiti kako ovo nije zadnje što vidim između njih.

John Moxley (c) vs. Juice Robinson – IWGP United States Championship

Vedran Karlić: Meč je bio prilično zaboravan, no ono što će se pamtiti je Suzuki koji nakon meča dolazi i razbija Moxleya. Jedan od najboljih trenutaka večeri.

Kenta (c) vs. Hirooki Goto – NEVER Openweight Championship

Vedran Karlić: Bilo je hard hittinga, ali nekako je sve izgledalo malo nepovezano. I zbrzano, Goto kao šampion nije ništa čudno.

Kota Ibushi vs. Jay White

Vedran Karlić: Ovaj meč sam po sebi nije zadovoljio, ali bi mogao biti izrazito važan za dalje. I o tome kako će to dalje izgledati ovisi njegova kvaliteta. Dali su naznaku kako će Kota preći na tamnu stranu, sa čime je koketirao i prvog dana, i puno više drugog dan, kada se je morao boriti protiv varanja. Ako zbog toga dobijemo jednog novog, ljutug, ne pristaje na gluposti, Kotu, onda je ovaj meč bio sjajan. Ako to ne dobijemo, onda je bio prilično razočaranje. Trenutno je ovo drugo, pošto se priča nije do kraja razmotala.

Hiroshi Tanahashi vs. Chris Jericho – Ako Tanahashi dobije izazvat će Jericha za AEW pojas

Vedran Karlić: Treba li meč ići sto na sat i imati milijun poteza kako bi bio dobar? Aposlutno ne, a Tana i Jericho su to pokazali u ovom meču. Radili su meč dosta sporog tipa, koji je bio kombinacija njihovih stilova. U kojem su iskoristili svoje standardne poteze, a kupili su me za sto života. Dio razloga zašto su me kupili je činjenica da znaju raditi s publikom, koja je bila u meču. Svaki trenutak je izgledao važno, imali su jednostavnu priču i pokazali kako ne treba puno da wrestling bude vrhunski.

Kazuhika Okada (IWGP Heavyweight Champion) vs Tetsuya Naito (IWGP Intercontinental Champion) – Za oba pojasa

Vedran Karlić: Mislim da je prva noć utjecala na kvalitetu meča, te da nisu radili na 100%, nego malo ispod toga. No usprkos tome, ispričali su jedno dugogodišnju priču, onu u kojoj je Naito, nakon što su mu uzeli main event WK, nakon što je više brinuo da bude main event WK nego da uzme pojas, napokon došao u situaciju gdje će biti i main event WK i uzeti pojas protiv jednog od najvećih svih vremena. I tu više nema rasprave. Okada je to. Čovjek je apsolutno strašan u ringu.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "NJPW Wrestle Kingdom 14 drugi dan – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*