AEW Collision #1

CM Punk se vratio! Novi prvak u AEW!? Koliko se Collision razlikuje od Dynamitea!? Sve to i još po nešto pročitajte u današnjoj recenziji AEW Collisiona!

AEWov novi TV show je ispisao svoju prvu stranicu i otpočeo svoju priču sa glavnim protagonistom ili možda čak antagonistom u vidu Čikaškog home town heroja i samoprozvanog najboljeg hrvača na svijetu, CM Punka. 

Odradili su njegov povratak slično kao i njegov debi, pustili nekoliko sekundi nakon uvodnih riječi komentatora da se čuje navijanje za Punka i onda dobili eneorman pop nakon prvih nota njegovog themea.

Jedan kontrolisan promo Punka, vidjelo se da je na trenutke imao želju da ode ‘off-script’ (u nedostatku boljeg izraza), ali uspio je da upakuje par shootsa na Buckse. Svidjelo mi se što je titula i dalje canon, jer je zaista nikad nije ni izgubio, a i izgleda mi kao Punk stvar da se nije pomirio sa tom činjenicom da mu je odzeta na taj nacin.

Sve implicira da imamo MJF vs Punk III u gradnji, samo ne znam da li bas za All In ili nešto kasnije. Svakako smtram da Punk mora izgubiti, iako sada kad je heel osvajanje titule bi navuklo nuklearan heat na njegov arc.

Jedan meaty men slapping meat tip meca koji će kod ljubitelje takvog žanra dobiti jako dobru ocjenu. Cage ponovo briljirao u svojoj ulozi koja će na kraju i biti ključna za Luchasurosovo osvajanje. Gadi mi se to što se igraju vrućeg krompira sa TNT titulom koja mi sada izgleda kao nešto bolja verzija WWE 24/7 titula. 3.25⭐

E ovo je već meč u kojem sam uživao. Zaboravilo se koliko je Andrade zapravo dobar in ring perfomer. Dobio je babyface reakciju od publike i zajedno sa Buddyem predstavio odlican atletski showcase upakovan u logički položen koncept samog meča. Oba hrvača su sellala svoje povrede sa kojima su ušli u meč , čak je tokom EPP pauze ljekarski tim odradio pretrage na oba hrvača sto je dodatno pojačalo taj realističan utisak meča. Andrade je pokazao Jerichou kako se radi Judas effect na pravi način. 

Brody je devastirao Idola lariatom kojeg je sellao kao lud. Ne smeta mi ovaj storyline samo da ne bude opet AFO tip sr**a već da dobijemo ujedinjenje Naitoa i njega za FD za okršaj protiv HoBa. 4.25⭐

Hobbs je deklarisao svoje učešće u Owen Hart turniru, a nešto kasnije i Ricky Starks. Djeluje mi kao potencijalni epilog turnira, sto ce za Team Taz uživaoce biti jako emotivan scenario za gledati.

Miro se vratio i uništio Tony Nesea. Izgledao je jako dobro, čini se da je skinuo višak kilograma, bila bi greška ne izgraditi ga kao anti hero/tweener tip čudovišta, jer ima sve predispozicije za to. 

Postavka za pobjedu home town heroine koja je egzekuisana na solidan način. Mislim da Skye vide jako visoko i obzirom na njene godine i ono što pokazuje u ringu budućnost izgleda prilično svijetlo za nju u nastavku karijere. 3.0⭐

Acclaimed segment je podigao publiku na noge i zagrijao ih za main event. ‘Sizoring’ je započeo u Chicagou, tako da lijep način za proslaviti taunt koji im je donio toliku popularnost. Tonyeva uključenost je doprinjela na polju komedije. 

Izuzetno dobro postavljen meč bez bespotrebnih poteza i sa izvlačenjem maksimuma iz svakog učinjenog poteza te gradjenja svakog sljedećeg spota davanjem prostora za probavljanje prethodnog. Nešto što sam apsolutno i očekivao od ovog meča, imajući na umu kakvim stilom hrvaju svi uključeni u njega. 

Punk je, očekivano , dobio znatno manje vremena od ostalih, ali je svoje sekvence egzekusao na pravi način i publika je jako glasno regovala na svaki potez, a naročito na prvi tag in. Aura oko samog faceoffa njega i Joa je oduvala krov sa United Centra i zaista se nadam da dobijamo Joe vs Punk IV. Dax i Cash su donijeli sa sobom najbolje od svog arsenala, iako je Dax dosta nastradao u razmjeni chopova sa Joeom (nešto najglasnije što sam čuo unazad nekoliko godina).

Juice je svojim dobacivanjem izmamio par osmijeha na lice, dok je Jay pokazao zašto Punk cijeni njegov rad i zasto ga je zelio u prvom meču po povratku. White je zasigurmo jedan od najboljih storytellera u ringu od ove novije garde, sve što radi je smisleno i ima neku poentu pa je tako bilo i u ovom meču. 

Submission sekvenca me ponukala na misao da će možda ići sa šok rutom i da će Punk tapkati na svom povratku, jer su svi učesnici CMFTRa, u jednom trenutku, bili zaključani u neku polugu. Cash se prvi oslobodio pomogao Daxu koji uspjeva odvojiti Joea od Punka. Robinson biva žrtveno jagnje nako što je popio Shatter Machine a zatim i GTS sto Punkovom timu donosi pobjedu. Jako dobar ME i sve preporuke za pogledati. 4.5 ⭐

Ukupan dojam:

Da li je bilo različito od Dynamite? U neku ruku da, ali nema neke enromne razlike. Prvi Collison je bio ispuljen dobrim hrvanjem, sa fokusom na priči unutar mečeva i ne previše gooffy segmenata, već samo par interview dijelova i hype packagea za predstojeći meč. Rano je suditi o tome kakav će ovo show biti i za koga, ali ako se po jutru dan poznaje djeluje mi kao show sa nešto ozbiljnijim pristupom samom hrvanju i storytellingu u mečevima. 7.5/10⭐

Be the first to comment on "AEW Collision #1"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*