AEW Collision #2

Japanska zvijezda konačno u AEW!? Čovjek koji je omražen čak i u svom rodnom gradu podiže važnost TNT titule!? Prva porcija zvižduka za CM Punka! Sve to i još po nešto pročitajte u današnjoj recenziji AEW Collisiona!

Otvaramo show na do sad nesvakidašnji način, promoima ekipa iz main eventa i to prije samog introa za show. Opet se stekao taj dojam da imate drugačiji osjećaj nego kad gledate Dynamite, ponajviše daje taj neki old school vajb, što je svakako dobar znak.

Jericho prekida Stingovu najavu i odlično odigrava ulogu uplašenog heel koji svojim ponašanjem pokušava da to sakrije. Sekvenca kada Darby otkriva da je njihov tajni partner dobio Jericha u Tokyo Domeu, Stingovo šaptanje njegovog imena Jerichou i njegova ekspresija prije nego je odsvirala prva nota Naitovog entranca je „all timer moment“ za Collision.

Možete voljeti ili nevoljeti AEW, ali zaista je lijepo da postoji mjesto u kom’ će se odvijati ovakvi dogadjaji poput Naitovog debija na TV-u. Izgledao je kao zvijezda i „velika stvar“ što je Naito svojim dugogodišnjim radom zaista zaslužio.

Nedostajali su mi epski Miro videopaketi, koji izgledaju kao da su isječak iz neke HBO serije. Čini se kako će se i Lana uskro pojaviti što je završni dio slagalice koja kompletira Mirov karakter

Tana je ludo over i kod Kanadjana. Komentatori su pokušali prodati priču o sličnosti u fizikalijama i high flying stilu mladog Tane i sadašnjeg Swerve, te istakli kako je Hiroshi veremenom prilagodio (čitaj usporio) svoj stil godinama, što se dalo primjetiti i u ovom meču.

Jedan onako bazičan warm-up za Tanu pred FD uz nekoliko sekvenci za animiranje publike poput nadmetanja u sviranju „air gituar“, Taninog zaštitnog znaka,  kao i Swerveov Griddy, vjerovatno najtoksičnija FIFA proslava trenutno.

Hiroshi se mučio da pogodi Highfly Flow, nakon što je prvi Swerve uspješno kontrirao, kod drugog je imao problema sa balansom zbog posljedica prethodne ofanzive, a ona kako to obično biva treći pokušaj je bio uspješan i donio Tani pobjedu. 3.25*

MJF je imao ludu sedmicu, pojavljujući se čak na sva tri AEW showa što je vjerovatno i neki rekord. Propisno je izvrijeđao Tanu kao i ostatak japanske scene nazvavši ih indy performerima, i istakao kako Tana nije na nivou Đavola.

Nakon uspješno pređene prepreke u vidu Buddy M. Andrade nastvalja svoj pohod do Malakai, a ovaj put prepreka je strašni Brody King. Svidjelo mi se što je Andtrade nastavio da protdaje povrijeđeno rame, koje je nastradalo u prethodnom meču, od samog početka, koji mu je bio otežavajuća okolnost duž čitave borbe.

Snaga protiv brzine i eksplozivnost. Iako je Idolo bio u podređenom položaju, uspijevao je da dobije na momentumu rizičnim potezima poput onog savršenog moonsaulta van ringa. Sa striking aspekta, ovaj meč nije zaostajao ni najmanje, poubijali su se chopovima, sve dok Brodyev brutalni death valley drive u trunbuckle nije prekinuo ovu izmjenu.

Julia je pokušala da distraktuje Andrade uzimanjem njgove maske, što ga je spriječilo da zaključa figure 8 što je prije moguće, nakon čega se ostatak HoB magično pojavljuje u ringu i napada već načetog Andradea. Jako dobar meč i nastavak storylinea, radujem se Black vs Andrade buildu. 4*

Cage je takva heelčina da je izvrijeđao čak i svoje sugrađane koji su ga dočekali sa raširenim rukama iako je rijedak primjer ološa. Priča o Leonardu me nasmijala, nadam se da je istina.

Meč koji me nije poseno zaitrigirao, ali svakako mi Willow uvijek izmami osmijeh na lice samom svojom pojavaom. Bilo je dosta sporo i bazirano na power poteze, pa je takav i završio sam meč tako što je Willow pogodila Doctor Bomb. Saraya se vratila i popila dobru prociju zvižduka. 2.5*

Hobbs prolazi kroz sindrom AEW načina bookanja opasnog bigman-a. Serija squash mečeva koje se vrlo lako zasititi i izgubiti interes za ono šta hrvač radi.

Desilo se ono što se i očekivalo, pomješane reakcija za Punka koji dobija dosta zvižduka tokom samog entrancea. Naravno da je to on primio na pravi način aka mimikovanjem Hulkovih tauntova kojem je dao shootout i tokom meča sa onim leg dropom.

Publika je bila izuzetno investirana i glasana tokom čitavog meča, što je jedino i bitno, kao što i sam Punk kaže navijajte ili zviždite ali jedino je važno da ste investirani u dešavanja. Punk je prihvatio negativne rakcije i poigrao se sa njima sa, na momente, heel ponašanjem.

Svako je odradio svoj dio posla jako dobro i obje ekipe su imale koheziju u svom timu, gdje se jasno vidi uloga učesnika.  Cash je bio MVP meča, iako je zamalo izgubio glavu kod one suicide.

Drago mi je da su dali White pobjedu, koji sada već postaje ozbilja prepreka za Starka. Dobili smo i zvanično priključenje The Gunnsa u BC Gold tako da je cijela priča jako lijepo zaokružena. 4*

Ukupan dojam:

Možda ima malo i do toga što je nova igračka na startu zanimljivija od stare, ali ipak moram reći show koji je imao glavu i rep i dao nam drugačije AEW iskustvo do Dynamite, tako da zaista nemam neke veće zamjerke.  7/10*

Be the first to comment on "AEW Collision #2"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*