NJPW: Capital Collision – recenzija

Ren Narita vs Karl Fredericks

Iznenađujuće dobar meč. Desetak minuta stiff udaraca i velikih suplexa. Posebno izdvojiti Fredericksov springboard stomp na Naritu koji je bio obješen preko konopaca. Na kraju Frederickson i kupi pobjedu nakon dosta neizvjesnog finishing stretcha. Pohvale obojici, volio bi ih u G1-u ove godine. Nakon meča hodajuća dosada QT Marshall napada Fredericksa.

DKC, Yuya Uemura, David Finlay, Tanga Loa & Fred Rosser vs Team Filthy (West Coast Wrecking Crew, JR Kratos, Danny Limelight & Tom Lawlor)

Dosadan multi man tag koji je trajao predugo. Stvarno se ništa posebno nije dalo vidjeti. Brawl nakon meča zapravo najzabavnija stvar koja se dogodila.

Great-O-Khan vs Chase Owens

Sjajan trenutak prije meča u kojem se Oka pravi da Chase ne postoji. Otvaranje u kojem Oka traži tehničke izmjene dok Chase bježi i troši vrijeme. I onda ulaze u ritam gdje samo izmjenjuju signature poteze dok Chase ne ulovi pobjedu na roll up. Ništa posebno dobro, al je barem bilo kratko i donekle uznapredovalo priču oko IWGP tag titula tako da nemam pregovora.

United Empire (Aaron Henare, Aussie Open & Jeff Cobb) vs TMDK (JONAH, Shane Haste, Mikey Nicholls & Bad Dude Tito)

Opet ništa posebno, ali osjetno bolje od prvog multi man taga. Barem se stalno nešto događalo i svatko je dobio vremena i prostora da se pokaže. Što hitnije mi treba meč Jonaha i Cobba, i vjerojatno nisam jedini s obzirom da je njihov kratki brawl u ringu dobio najveće reakcije meča. Očekivana pobjeda TMDK-a.

Brody King vs Minoru Suzuki

Kratki brawl u kojem Brody pokušava izdominirati na snagu dok MiSu trpi sve njegove udarce i fokusira se na rastavljanje desne ruke Brodya. Dovoljno za ovakav meč. Na kraju je snaga Brodya previše, udara finisher i pobjeđuje. MiSu vraća heat tako da nakon meča ubije nekog nasumičnog young liona. Sve u svemu zabavno.

Tomohiro Ishii vs Eddie Kingston

Sve što sam htio od ovog meča i više. Stiff chopovi, veliki suplexi, fighting spirit i pobjeda Ishiia. Sve to u meču koji nije previše trajao i u kojem je publika bila vruća od prve do zadnje sekunde. Fantastično i sada još više želim run Kingstona u Japanu.

CHAOS (Rocky Romero & Kazuchika Okada) vs Bullet Club (Jay White & Hikuleo)

Čovjek bi pomislio da je main event velikog PPV-a, a ne tag meč. Suludo glasna publika za Jaya i Okadu. Meč ko meč prilično zabavan, iako je rezultat bio i više nego predvidljiv, pogotovo kada je Rocky zamijenio Trenta. Većinu vremena je BC tim udarao po Rockyu, hot tag Okade je bio super i nedugo nakon toga White kontrira shiranui Rockya u Bladerunner za pobjedu. Nakon meča BC napada Okadu, Tanga Loa ga spašava i tako NJPW teasa sukob između njega i Hikulea.

Hiroshi Tanahashi (c) vs Juice Robinson vs Will Ospreay vs Jon Moxley – IWGP United States Heavyweight Championship

15-ak minuta čiste non-stop akcije, nered od meča u najboljem mogućem smislu te riječiNenormalno. . Posebno Ospreay. Izgledao je kao da se vratio u junior dane. Toliko ludih spotova da bi ih mogao nabrajati cijeli dan. I na kraju svega ovog pobjeda Juicea nad četvoricom ljudi u samom vrhu NJPW-a. Savršenstvo. Čisto savršenstvo od meča.

Sveukupni dojam:

Nisam očekivao puno, dobio show sa samo jednim upitnim mečom i s nekoliko njih odličnih. Lagana preporuka. Pohvale i što mečevi nisu bili nepotrebno dugi.

Be the first to comment on "NJPW: Capital Collision – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*