Stardom 5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League 12.06.2022. – recenzija

5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League Block B Match
Saya Iida vs Mai Sakurai

Meč je tekao očekivano. Saya je ispucavala svoje brutalne chopove, dok je Mai pogađala Big Bootove. Bile su dosta i izjednačene, a na kraju meča Saya uspijeva doći do pobjede nakon što je pinala Sakurai.

5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League Block A Match
Ami Sourei vs Waka Tsukiyama

Iako je meč trajao skoro 7 minuta, rekao bi da je trajao 5 minuta predugo. Ami je glavna favoritkinja za osvojiti blok s maksimalnim brojem bodova, dok je Waka glavna favoritkinja da grupu završi s nula bodova. Začudila me ikakva ofenziva Wake, i očekivao sam da će to Sourei puno brže privesti kraju nego li je. Ami je pobijedila s Backbreakerom.

Ruaka vs Momo Kohgo

Kako je ovo loše bilo. Ruaka je otvorila sa solidnim Powerhouse potezima, ali nije stvorila nikakvu prednost jer je Momo već nedugo nakon toga pokušavala provući nekakav polu high speed pored Ruake. Uspjela je pogoditi 619, a onda uz još par bazičnih poteza hvata momentum. Na kraju Ruaka kontrira par poteza, međutim Momo okreće jedan od pinova u svoju korist i na kraju slavi.

Momo Watanabe vs Natsupoi vs Mina Shirakawa

Natsupoi i Mina su se udružile kako bi spriječile Momo za neku veću dominaciju, ali Momo uspijeva dobiti blagu prednost. To je trajalo većinu meča dok Natsupoi nije počela dolaziti u vodstvo, a onda je Watanabe izvukla alatni ključ i njime napala Natsupoi. Sudac je označio diskvalifikaciju i proglasio Natsupoi kao pobjednicu meča.

Cosmic Angels (Tam Nakano & Unagi Sayaka) vs God’s Eye (MIRAI & Syuri)

Prvi dio meča je bio dobar, dok drugi i nije baš bio. Unagi i MIRAI su otvorile s lijepim tehničkim izmjenama, a onda je Syuri počela svoj ubilački pohod s kickovima. Tam ulazi i ima sa Syuri jako dobru sekvencu kickova. Sve iza toga je bilo kao da samo ispucavaju poteze bez nekog smisla i čekaju završetak meča. Na kraju je ipak lijepom Kimurom MIRAI natjerala Unagi na predaju.

STARS (Hazuki, Koguma & Mayu Iwatani) vs Donna del Mondo (Giulia, Himeka & Maika)

Dobar ali strukturno jako jednostavan meč. Prvo su Donna del Mondo imale prednost, a kasnije STARSi. DDM je bio jako dobro uigran tim na početku meča pa mi se dopala ta njihova timska kemija prilikom izvođenja timskih poteza. Koguma je pretrpjela najveći štetu, a na kraju meča kada je Hazuki bila dosta blizu nekom momentumu i potencijalne pobjede, sudac je označio kraj meča s istekom vremena.

Queen’s Quest (Lady C, Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs Oedo Tai (Fukigen Death, Saki Kashima & Starlight Kid)

Odlično su Oedo Tai cure otvorile. Fukigen je svojim komičnim pristupom stvorila prednost nad Lady C, a onda su samo Saki Kashima i Starlight Kid nastavile s heel taktikama održavati tu prednost. Utami je dobila hot tag i očistila ring i povratila meč na stranu QQ-a, a onda je uslijedila poduža ali jako dobra i izjednačena sekvenca između Starlight Kid i Saye Kamitani. Koliko je Kamitani bolja kada radi multi-women mečeve, nego kada je u singles vodama. Uglavnom na kraju su se našle Lady C i Kashima. Iako je Lady C bila blizu pobjede sa gušenjem u Backbreaker poziciji, Kashima nekako hvata kontru i slavi s Kishikaiseiom.

Nakon main eventa Starlight Kid je najavila pohod na bijeli pojas i obećala da će se u Osaku vratiti s Wonder pojasom dok će Momo oko struka nositi World pojas.

Sveukupno: Opet samo dva meča za kvalifikacije, ali ovaj puta čisti prosjek. Drugi dio carda je bio poprilično dobar, i na kraju je ovo ispao kao jedan jak show. Vrlo dobro, Stardom!

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Ami Sourei36
2.Rina22
3.Miyu Amasaki22
4.Momo Kohgo22
5.Waka Tsukiyama30
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Saya Iida33
2.Mai Sakurai22
3.Lady C22
4.Ruaka22
5.Hina21

Be the first to comment on "Stardom 5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League 12.06.2022. – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*