SmackDown pregled – Borba oko kofera

Nova epizoda SmackDowna je iza nas i napokon sam osjetio taj dobri stari SmackDown Live u punom smislu riječi! Sve na ovom showu je u najmanju ruku bilo dobro, a bilo je i zaista fantastičnih stvari. Uživao sam od prve do zadnje minute, uspjeli su napraviti odličan fallout onoga što se dogodilo na PPV-u dva dana prije. Nadajmo se da će SmackDown napokon ubaciti u veću brzinu.

Najprije moram istaknuti to što mi je iznimno drago da se Bryan napokon vratio. Bryan je lik koji nekako oni svježinu i pozitivu u sve što radi tako da mi je bilo drago što je ponovno tu i što je bio dosta zastupljen na ovoj epizodi, a onda se i vratio na Talking Smack. Nedostajao je netko poput njega sve ove tjedne jer iskreno, kada bih izabrao tko je bolji između Bryana i Shanea u njihovoj ulozi šefova, tu moj glas definitivno ide Bryanu. Shaneu fali nešto, nekakva energija koju Bryan uvijek uspijeva imati.

Za početak showa Carmella je imala apsolutno izvanredan promo kojim je pokazala kako je zapravo i više nego dobra na mikrofonu jer sam se začudio koliko je dobro mogla samostalno nositi taj segment. Dobila je legitiman heat tijekom cijelog govora. Dio toga je naravno zbog kontroverznog završetka MITB meča, no uspjela je zadržati publiku tijekom cijelog segmenta i ispalo je izvrsno. Imala je validne razloge zašto je njena pobjeda, kakva god da je, ipak na kraju krajeva ispravna i dosuđena.

No, to se nije baš tako odvilo jer se pojavio Bryan pri kraju showa kazao kako i jedna i druga strana u ovoj svađi ima svoje neke dobre razloge, ali kako je on ipak odlučio oduzeti kofer Carmelli jer nitko nikada u povijesti nije skinuo za drugoga kofer i uručio mu, a posebno ovdje jer se radi o prvom ženskom meču ovog tipa. Stoga je najavljen novi MITB meč koji će se dogoditi sljedeći tjedan na SmackDownu.

Mene ova odluka veseli i popravili su grešku koju su napravili u nedjelju. Sad jesu li ovo oni namjerno napravili ili je ova odluka došla u zadnji čast zbog pobune fanova, neću ulaziti, ali je dobro da je ovako. Zapravo je ova kontroverzija oko završetka odlično došla ovim curama, a pogotovo Carmelli koji ima tonu heata na sebi. Bile glavna točka ovog showa i sve se vrtjelo oko njih. Pogledajte Raw žensku diviziju i kažite mi što se tamo događa jer ja iskreno ne znam. Jedva čekam meč sljedeći tjedan i nadam se da on neće biti tako kratak kao onaj s PPV-a i da ćemo vidjeti dosta bolje akcije i naravno manje debilan završetak.

Harper se napokon vratio na TV i to ravno u main event i u meč s WWE prvakom, Jinderom Mahalom. Meč je bio zanimljiv, bilo je odlično vidjeti Harpera ponovno u ringu jer je donio potrebnu svježinu sa svojim zabavnim stilom hrvanja u main event SmackDowna. Pobjeda Mahala nikada nije bio u pitanju, ali barem je Harper tu i nadam se da ovaj puta neće nestati s TV-a samo tako nego da će naći za njega nešto. Corbinov tease unovčenja kovčega je jako dobro odrađen iako naravno nisam niti pomislio da će se ovo dogoditi, no samo je najavio kako on prati i kako to može napraviti bilo kada.

Ortonov napad na Mahala nakon meča je također bio izvrstan i pun energije. Falilo je ovakvih segmenata njihovom feudu i sada su to napokon dobili. Iskreno, nisam ogroman obožavatelj te ideje da se Orton i Mahal sukobe u Punjabi Prison meču, više bih volio da dobiju neku drugu stipulaciju s kojom neće imati debilni meč.

Isto tako, jedan odličan intervju Ortona koji je prikazan ranije tijekom showa.

Nakamura i Ziggler imali su revanš s Backlasha koji je bio mnogo bolji od njihovog dotičnog meča s PPV-a. Ovaj meč nije niti bio nešto najavljen puno unaprijed, ali možda je to i bolje jer je ovdje publika puno više bila uključenija u meč. Sam meč je bio mnogo bolje konstruiran, a Nakamura je imao izvanredno izdanje ovaj puta. 95% njegove ofenzive u ovom meču svelo se na udarce koljenom i nogom, ali je zapravo bilo impresivno to što meč zbog toga nije postao monoton nego je svaki sljedeći njegov udarac bio drugačiji i imao je neku nadogradnju. Ziggler je svoj dio odradio jako dobro, ponešto doista izvrsnog sellanja s njegove strane. Završnica vrlo zanimljiva s dobrim near fallovima. I Kinshasa za kraj je bila apsolutno brutalna.

Harper nije bio jedino poznato, ali dugo neviđeno lice koje se pojavilo na SmackDownu. Bio je to i Chad Gable koji je prihvatio Owensov otvoreni izazov za US titulu. Segment prije meča s njima i Stylesova je bio jako zanimljiv i to što je Owens htio dati priliku onima koji su iz Daytona je bilo zanimljivo jer zapravo nitko nije bio iz tog grada, no Gable je kazao kako se on preselio to jutro, što je naravno poslovno i kratkoročno, ali je upalilo.

Meč je bio zaista zabavan i nisam mogao više tražiti od njega. Gable je bio svijetla točka u meču i dominirao je većim dijelom istoga, što je zapravo bilo potrebno njemu jer ga nismo vidjeli već dosta dugo. Pobjednik nikada nije bio u pitanju, ali ovaj je meč bio od koristi za Gablea definitivno. Što se tiče Stylesa, bilo je očekivano da će on nastaviti svoj lov na titulu i to je u redu.

Big E i Jimmy Uso su imali zanimljiv kratki meč i na kraju je Big E uzeo pobjedu. Ovaj feud se sasvim očekivano nastavlja stoga je bilo dobro što je Big E uzeo pobjedu ovdje s obzirom na završetak njihovog meča na Money in the Banku.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Borba oko kofera"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*