NJPW Wrestling Dontaku 2015 pregled

Još jedan NJPW show je pred nama, pa, da počnemo! Ovoga puta to je Wrestling Dontaku, koji je održan 3.5. u Fukuoki. Nisam imao nekih većih očekivanja od ovog showa, što se tiče mečeva, osim od main eventa, a to je bio meč Nakamura-Goto za Interkontinentalnu titulu. Radovao sam se tom meču, jer već neko vrijeme nismo gledali jednog od mojih omiljenih NJPW rvača, Shinsukea Nakamuru, u solo akciji.

 

1. Yuji Nagata, Jushin Thunder Liger, Tiger Mask & Mascara Dorada vs Manabu Nakanishi, Captain New Japan, Ryusuke Taguchi & KUSHIDA – Eight-Man Tag Team match – **1/2

Ovo je, čak, bio dobar opening meč. Akcija je bila brza, nisu razvlačili, bilo je nekoliko dobrih spotova.

2. Kota Ibushi & Yohei Komatsu vs Sho Tanaka & Tetsuya Naito – Tag Team match – **1/2

Solidan-dobar tag meč. Prva polovina je bila malo dosadnija od druge, koja je bila dobra i zabavna za gledati. Kontra za kraj meča je izgledala dobr.

3. Tomoaki Honma, Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima vs. BULLET CLUB (Bad Luck Fale, Tama Tonga, & Cody Hall) – Six-Man Tag Team match – *3/4

A ovo je bilo pomalo dosadno za gledanje. Dobra stvar je što se meč završio Honminim Headbuttom, sviđa mi se taj potez, odnosno kako ga Honma radi.

4. Roppongi Vice (c) vs. The Young Bucks vs. reDRagon – 3-Way match for IWGP Jr. Tag Team Championship – ***1/4

Ovo je bio dobar meč, veoma zabavan za gledati, sa dosta luđačkih spotova. Dobili su zaista puno vremena i mmoram priznati da sam očekivao i malčice bolji meč, ali ne mogu reći da sam razočaran. Ne mogu opisati koliko mi je drago što su Bucksi vratili titule, mnogo su bolji i zanimljiviji od Barrete i Romera.

5. Kenny Omega (c) vs Alex Shelley – Singles match for IWGP Jr. Heavyweight Champinship – **1/2

Dobar meč. Solidna akcija skoro tokom čitavog meča. Pred kraj je postalo zabavnije. Kenny je odbranio titulu. Sada nam predstoji turnir za izazivača za njegovu titulu. Možda KUSHIDa uzme, ja ne bih imao ništa protiv toga.

6. Matt Taven, Mike Bennett, & Maria Kanelis vs. Doc Gallows, Karl Anderson, & Amber Gyarozu – Special Six-Man Tag Team match – *3/4

Anderson je još uvijek opsjednut Mariom, koja je, još jednom, donijela pobjedu svom timu. Ne znam šta da mislim o tome, nije kao da je ta priča nešto zanimljiva. Što se meča tiče, akcija je bila solidna. Nakon meča je Anderson popizdio što je ponovo izgubio zbog Marije i onda ju je prebio.

7. Kazushi Sakuraba, Toru Yano, & Tomohiro Ishii vs Hiroshi Tanahashi, Katsuyori Shibata, & Togi Makabe – Six-Man Tag Team match – **1/2

Solidan meč. Moram priznati da sam malo razočaran, očekivao sam više od ovoga meča, jer su u njemu Shibata, Tanahashi, Sakuraba… Bilo bi biolje da su dobili još malo vremena. Vrlo kul početak, catch rvanje Sakurabe i Shibae. Ja jedva čekam njihov meč na Dominionu. Ostalo je bilo solidno, na momente dosadno. Krajmi se ne sviđa, je li baš moralo da se završi roll-upom?

8. Kazuchika Okada & YOSHI-HASHI vs AJ Styles & Yujiro Takahashi – Tag Team match – **3/4

Prva polovina nešto lošija, druga zanimljiva. Nekoliko dobrih spotova u meču i u suštini, meč zabavan za gledati.

9. Shinsuke Nakamura (c) vs Hirooki Goto – Singles match for IWGP Intercontinental Championship – ***3/4

I evo ga, najiščekivaniji meč večeri. Bilo je vrlo dobro. Nakamurini Knee Strikeovi su, kao i uvijek, izgledali dobro, kao i Gotini Lariati, kojih je lupio dosta. Gotin finisher za kraj je izgledao lijepo. Dosta dobrih spotova, meč zabavan za gledanje i to je to, ja sam zadovoljan kvalitetom meča. Jedino mi se ne sviđa skidanje titule Nakamuri, ali nimalo. Ne zato što ne volim gledati Gota ili nešto tako, ne, naprotiv, Gota smatram dobrim rvačem, već bih volio da ju je Shinsuke držao još neko vrijeme.

 

Dobar show. Većina mečeva je bila dobra, ali ne više od toga.

7/10

Be the first to comment on "NJPW Wrestling Dontaku 2015 pregled"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*