NJPW World Tag League 2020 dan 3 recenzija

Bullet Club (Bad Luck Fale & Chase Owens) vs The Empire (Great-O-Khan & Jeff Cobb)

Glorificirani squash, samo su popunjavali pet minuti kojih su dobili besmislenim brawlanjem do finisha.

HenarACE (Hiroshi Tanahashi & Toa Henare) vs FinJuice (Juice Robinson & David Finlay)

Fantastično, stvarno mi je žao što ovo nije bilo u main eventu jer bi onda imalo možda i MOTY potencijal. Ovako smo dobili “samo” odličan meč sa savršenom psihologijom i jako zabavnom akcijom u ringu. Mislim da bi Tanahashi v Juice mečeve mogao gledati svaki dan. Definitivno MOTN i ako bi morao preporučiti jedan meč sa showa to bi bio ovaj.

Bullet Club (EVIL & Yujiro Takahashi) vs Guerillas of Destiny (Tama Tonga & Tanga Loa)

Jado je dobio pljesak od publike jer je kendo štapom udario Togoa koji se umiješao u meč. Nedugo nakon toga Yujiro je izveo suicide dive. Mislim da ovo poprilično dobro opisuje meč, puno bolje nego sam mislio da će biti.

CHAOS (Toru Yano & Tomohiro Ishii) vs CHAOS (Hirooki Goto & YOSHI-HASHI)

Prošli meč za prvi tim je nosio Yano, ovaj je nosio Ishii i bilo je podosta lošije. Dok su u prošlom meču uplitanja Ishiia dozvoljavala odmor od komedije, ovdje forsiranje komedije u standardni strong style meč nije funckioniralo. Ne pomaže ni to što je meč trajao predugo, trebali su zamijeniti minutažu ovog i Tanahashijevog meča.

LIJ (Shingo Takagi & SANADA) vs Dangerous Tekkers (Taichi & Zack Sabre Jr.)

Sanada i ZSJ bili odlični kao i uvijek, to je još jedan par koji bi uvijek mogao gledati. Za nijansu slabije od prošlog main eventa. Nedostajalo mi je malo više psihologije i bolji pacing, ali svejedno jako dobar meč. Shingo je opet pokazao zašto je jedan od najboljih trenutno aktivnih hrvača, a Taichi zašto je kriminalno podcijenjen. Uz Tana meč preporučujem i ovaj.

Be the first to comment on "NJPW World Tag League 2020 dan 3 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*