Lucha Underground pregled – Um klade valja, štela caruje

  • 7/10
    Lucha Underground pregled - 7/10
7.8/10
Sending
User Review
8/10 (1 vote)

Na svu sreću nismo dugo čekali početak nove sezone našeg najdražeg tjednog wrestling showa, očekivanja su naravno  ogromna, očekujemo još kvalitetniju produkciju i inovativne mečeve, ali zapravo nas sve najviše zanima kako će ispraviti, tj. opravdati čudan booking Ultima Luche Dos.

 

Druga sezona završila je Cuetovim hapšenjem, ali kao i očekivano, nije dugo ostao iza rešetaka. Dok provodi vrijeme radeći zgibove, a što bi to drugo prosječna  zatvorska ptičica radila u zatvoru osim bildanja, saznaje kako ga je netko izvukao iz zatvora. Ovdje smo imali jednu kratku cameo pojavu WWE legende, Honky Tonk Mana, a zulufi su i dalje postojani. Tako nasumičnno da je jednostavno genijalno. Cueta je iz zatvora izbavio onaj misteriozni čovjek iz limuzine, izgleda kako baš i nije zadovoljan rezultatima koje naš El Jefe ostvaruje. Zanimljivo je što Cueto svaki puta kada se radilo o ovome čovjeku ispada inferioran, nakon što je u prvoj sezoni prikazan kao nemilosrdni  i hladnokrvni manijak s hrpom love vidimo kako je on zapravo samo sitna riba, samo mali dio ogromne slagalice. Sviđa mi se dodatna dubina priče i proširivanje LU univerzuma, samo pitanje i dalje ostaje tko to može tako zastrašiti Cueta, ovo bi trebali saznati tijekom ove sezone. Ovakvi videi su im svake godine sve profesionalniji, čovjek stvarno pomisli da gleda nekakvu seriju visoke produkcije, a ne jedan wrestling show.

1-001

 

Nakon što je sredio sve probleme sa zakonom, Dario Cueto nas blagoslivlja sve i svečano objavljuje ponovno otvaranje prljavog Templea, a usput je složio i jedan jako zanimljiv main event, Rey Mysterio Jr. Vs Pentagon DARK. Ali ni to nije sve, predstavljen je novi koncept kojim će biti „birani“ izazivači za monstruoznog Matanzu. Cueto treba samo zavrtiti ogroman kotač  s ispisanim imenima boraca koji do sada nisu imali prilike okušati se u ringu s Matanzom, a koncept je prigodno nazvan  „Dario’s Dial of Doom“, jer propast je jedino što možete očekivati kad ugledate ispred sebe zvijerku Matanzina kalibra. Prva „žrtva“ je vječni underdog Son of Havoc, bit će vjerojatno zanimljiv powerhouse vs high flyer susret.

2

 

Matanza Cueto (c) vs Son of Havoc – Lucha Underground Championship

Nisu gubili vrijeme ni najmanje, meč ispunjem konstantno brzom akcijom i fora kontrama. Havoc je ovdje zasjao, odlično je svojom brzinom i spretnošću parirao Matanzi i imao poneku kontru za skoro svaki potez ljudine Matanze. Ali ni Matanzi high flying manevri nisu nepoznanica te je i on imao nekoliko odličnih trenutaka za pokazati svoje letačke sposobnosti. Matanza je preživio Havocov Shooting Star Press te lupio svoj Wrath of Gods slam za pobjedu. Zabavan prvi meč nove sezone, bila je odlična atmosfera cijelo vrijeme i publika je bila zagrijana za Havoca. ***1/2

 

Cueta u uredu posjećuju Mundo, Taya, PJ Black i Jack Evans (World Wide Underground) te Mundo zahtijeva svoju priliku za titulu, ispriča jednu urnebesno nasilnu anegdotu o Evansovom sada bivšem partneru Angelicu, ali Cueto svejedno odbija njegov zahtjev. Cueto naravno ima bolju ideju, pošto je Taya jedina koja je na Ultima Luchi Dos izvukla pobjedu, njoj je Cueto dao meč za Gift of the Gods titulu.

3-002

 

Ivelisse je imala par lijepih želja i pozdrava za poručiti Catrini, uistinu najljubaznija dama na cijeloj kugli zemaljskoj. Catrina se uljudno odazvala pozivu te su međusobno razmijenile komplimente. Bile su tako uljudne da je ovo završilo najavljivanjem njihovog okršaja na sljedećoj Ultima Luchi, točnije Ultima Luchi Tres. Daleko je još do toga, ne zna se ni točan datum održavanja, ali ovako imaju cijelu jednu sezonu za izgraditi taj jedan meč. Predviđam odmah veliku pobjedu Ivelisse, pošto je izgubila na obje Ultima Luche, a to je upravo i razlog što je tražila da ovaj meč bude upravo na završetku sezone – pobjeda na najvećem događaju.

 

 Taya vs Sexy Star (c) – Gift of the Gods Championship

Važno je napomenuti kako naslov Gift of the Gods titula do sada nije bila uspješno obranjena, biti vlasnik ove titule možda je zapravo više prokletstvo nego blagoslov bogova, ali Sexy Star možda bude imala više sreće. Meč je bio sasvim solidan, dobar mat wrestling i kontre u početku, ali oni šamari su vjerojatno bili najbolji dio meča. World Wide Underground se umiješao, Taya slučajno zakačila Munda što je Sexy Star iskoristila kao priliku da odnese pobjedu. **1/4

 

Opet vidimo Daria u uredu, čovjek je toliko zaposlen da ujedno i telefonira fiksnim telefonom i šalje poruku mobitelom. Nije lako voditi ilegalnu underground borilačku organizaciju. Prekida ga Marty the Moth Martinez, navodno želi biti glavni „baja“ u Templeu. Marty prvo mora srediti stvari s Killshotom, sljedeći tjedan imamo prvi Weapons of Mass Destruction meč, Lucha Underground gimmick mečevi inače budu kreativni i nasilni tako da očekujem nešto stvarno bolesno od ovoga.

5

 

Rey Mysterio Jr. Vs Pentagon DARK

Pentagonov novi look izgleda opako, a Rey je izvukao svoju staru masku iz neke kutije na tavanu. Ovaj novi Pentagon udara jače, s još većom namjerom da izazove što je više moguće štete. Mysterio kao lucha libre veteran vidio je sve i svašta te je njegovo iskustvo bilo najveća prednost ovdje. Možda je Pentagon snažniji i brži, ali El Rey se ne smatra lucha legendom bez razloga. Lijepo ga je vidjeti u sjajnoj formi, dobro je izdržao ovaj nabijeni tempo i Pentagonovo nasilno lupanje svakog poteza. Zaista lijepa akcija cijelo vrijeme, par odličnih near falla i kontri. Pentagon ponovno ponavlja početničke greške, skrenuo je pažnju s protivnika i nešto dobacivao Vampiru, a Rey se u međuvremenu oporavio, uspio izvesti 619 te dovršiti Pentagona Canadian Destroyerom. ***1/2 Ne smeta mi njegova pobjeda ovdje, samo su pokazali koliko Pentagon DARK ima još za naučiti kako bi bio na vrhu hranidbenog lanca.

 

Nakon meča vidno frustrirani Pentagon napada Reya i pokušava mu slomiti ruku, ali El Dragon Azteca Jr. spašava stvar, koji je također bio žrtva Pentagonovih nasilnih ispada. Na Ultima Luchi Dos mi nije baš previše sjelo što je Pentagon prekinuo meč Black Lotusice i El Dragona Aztece, ali sad se veselim okršaju Dragona i Pentagona.

Prince Puma sjedi u svlačionici, a njegove misli prekida Vampiro i kao čovjek s iskustvom dolazi mu pružiti par savjeta, ali Puma ne želi nikakvu pomoć od njega. Čini mi se kako će Puma s vremenom prihvatiti Vampira kao novog mentora, što bi trebalo voditi prema njegovom heel turnu. Ako se prisjetimo posljednjih par epizoda prošle sezone, Puma je u određenim trenucima pokazao svoju agresivniju stranu, a pod Vampovim vodstvom ta mračna strana mogla bi u potpunosti preuzeti kontrolu. Vidi li Vampiro u Pumi ogroman potencijal te želi li ga progurati ponovno do vrha ili možda samo želi stvoriti još jedno čudovište koje bi se moglo suprostaviti njegovoj prijašnjoj kreaciji koja se izmakla kontroli, Pentagon DARK-u?

4

 

Otvaranje treće sezone bilo je dosta dobro, sve je bilo u najmanju ruku zabavno, pogotovo mečevi i pojedini backstage segmenti. Jedna od stvari koje Lucha Underground radi bolje od konkurencije jest razvoj likova, jer svaka veća pobjeda ili pogreška djeluju na karakter svakog pojedinog wrestlera s rostera. Sve ima neku veću dubinu, likovi nisu jednodimenzionalni i plitki, a Lucha Underground kao fiktivna organizacija je izgleda samo dio ogromnog univerzuma.

Be the first to comment on "Lucha Underground pregled – Um klade valja, štela caruje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*