AEW Dynamite #134 (27/04/2022) Recenzija

Ljubavno pismo braći Hart, povratak AEW zvijezde nakon opasne povrede i problemi TNT titule i njenog kredbiliteta, sve to i još po nešto pročitajte u današnjoj recenziji AEW Dynamite.

Dax Harwood vs Cash Wheeler (4.25⭐)

Psihološka ljepotica inspirisana i zasnovana na legendarnom Bret vs Owen meču te ispunjena jako dobrom in-ring akcijom. Punk-ov color commentary je zaokružio priču ljubavnog pisma Hart familiji naročito što ima težinu s’ tim “one time only” “brat” protiv “brata” trenutkom.

Trenuci vrijedni isticanja i popratni segmenti:

– Reference na Bret-Owen meč duž čitavog meča.
– Daxov superplex i slingshot powerbomb.
– Punkov commentary i promo nakon meča.
– Dan i Sky promo, viđeno dosta puta, prosjek, riječ koja se nekako lako povezuje sa Scorpio-om.

BCC vs The Factory (3.25⭐)

Nastavak digivolucije Wheelera koji je već nadmašio 3/4 pillara kompanije po popularnosti i u mojim očima najvruća stvar u cijelom AEW. Svrha meča pogođena naročito sa završnom sekvencom kada Yuta pinuje snagatora kakav je Nick. Publika je bila vruća što je doprinjelo da ukupan utisak za meč bude bolji nego što bi bio, ako gledamo sam meč u vakumu.

Trenuci vrijedni isticanja i popratni segmenti:

– Moxov suplex nad QT-om.
– Pop domaće publike za home town lika.
– Ruby nakon kaljenja na Darku ponovo tu i spreman sam joj dati novu šansu, Toni ima prilično dobar deliveri.
– Christian daje znakove heel turna, osvježilo bi priču oko reigna. Stavite titule na Team Taz pretty please.

Lance Archer vs Wardlow (3.0⭐)

Nadao sam se desetominutnom meču i želje su bile polovično ispunjene. Drago mi je da nije bio klasičan squash, ali ipak sam stava da se moglo malo više vremena dati, naročito što svi znamo da oba hrvača mogu odraditi i više nego pristojan meč.

Trenuci vrijedni isticanja i popratni segmenti:

– Impresivne atletičke sposobnosti oba hrvača obzirom na njihovu visinu i proporcije.
– Ugodna melodija powerbomb simfonije.
– JAS promo sa malim WWE shootom na zabavan način u vidu AEW Galaxy. Daniel profitira u ovom stable, jer nadopunjuje alat koji mu je nedostajao – charachter. Eddie zlato kao i uvijek.

Hikaru Shida vs Serena Deeb (3.5⭐)

Shida ima daleko najbolji look ne samo u AEW nego u cijeloj ženskoj hrvačkoj industriji. Fight forever situacija, ali nekako nije mi toliko monotono i dosadno kako sam očekivao da će redanje velikog broja međusobnih sukoba iznjedriti. Prilično dobar meč, dopala mi se konzistentnost nastavka priče oko Shidinog koljena što je na kraju bio i ključni trenutak, ali je publika bila prilično nezainteresovana što je malo degradiralo ukupan dojam.

Trenuci vrijedni isticanja i popratni segmenti:

– Shidin Falcon arrow sa konopaca.
– Serenino uništavanje Shidinog koljena, stolicom, koje napada tokom gotovo čitavog njihovog feuda.
– MJF-ov tease za Big Cass-a kao sljedeću Wardlow-u prepreku.
– Povratak Rey Fenixa, nastavak feuda sa HoF. Čudna skupina je taj Triangulo de la Muerte, anđeo, đavo i kopile.
– Najava Strickland-Allin meča.

10-men tag meč (2.5⭐)

Squash sa mnogo duša u ringu, definitivno najlošiji meč na cardu sa tehničkog aspekta, ali su predstavili pokušaj nekog vida suradnje unutar UE, ma koliko da je to moguće u ovom trenutku. Vizual sa majicama nije baš najbolje ispraćen od strane publike što dovoljno govori o tome koliko je sve ovo mlako. Zaista šteta, jer ima mnogo potencijala u cijeloj priči.

Trenuci vrijedni isticanja i popratni segmenti:

– JAS-Eddie i co. brawl u backstage-u, Chris spittin’ fire. Sasvim ok mi je buildup njihovog feuda i otprilike ono što sam i očekivao.
– Trent vs Joe videopaket, jako uzbuđen za njihov meč i vjerujem da će dostaviti i ispuniti očekivanja.

Sammy Guevara (c) vs Scorpio Sky TNT championship meč (3.25⭐)

Istakao sam u prethodnim recenzijama moju zabrinutost za prestiž i kredibilitet TNT titule kako sa storyline aspekta tako i u vidu kratkih reignova i open challange pravila koji su izgleda stoje na sve čvršćim temeljima. Mislim da je krajnje vrijeme da Sammy malo promjeni svoj stil hrvanja. Fokus na ultra opasnim spotovima (koji su mu čini se i došli glave) i manjku storytellinga je put ka mom sve manjem interesu za njegove programe, ali još važnije autoput Guevare ka preuranjenoj penziji. Nered od meča u negativnom smislu, overbookano i vijerna slika stanja ove divizije. TNT titula treba ozbiljan reign ozbiljnog hrvača inače će suvereno zasjesti na tron iznad kojeg piše najnerelevantnija titula u AEW.

Ukupan dojam (7/10⭐)

Ok epizoda koja nije imala ultra loš period show-a, ali sve poslije openera nije uspjelo probiti tu skalu pored koje stoji riječ prosjek, iako su Shida i Deeb bile najbliže tome.

Be the first to comment on "AEW Dynamite #134 (27/04/2022) Recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*