AEW Dynamite #132 (13/04/2022) Recenzija

Kako su završili title mečevi i jesmo li dobili nove prvake, da li je MJF našao riješenje za problem kakav je Wardlow i ko je novi debitant u AEW sve to i još po nešto saznajte u današnjoj recenziji AEW Dynamite.

CM Punk vs Penta Oscuro (3.25⭐)

Jako dobro otvaranje, nema mi ništa gore kad vruću publiku ugasiš headlockom kao prvom fizičkom interakcijom, što ovdje nije bio slučaj. Solidna striking razmjena i jako dobra dinamika sve do manjeg botcha na top rope-u, kojeg je Punk zamaskirao prodavanjem povrede koljena. Zamjerka na količinu ofanzive koju je Penta dobio tokom meča, ali je završni stretch bio prilično dobar, te mi se dopalo mid-air hvatanje i transformacija u GTS. Ok opener, ali nista spektakularno.

Eddie & JAS segment (4.0⭐)

Ovih dana kakav god segment da odradi Eddie ga pretvara u zlato. Rekao i ispunio obećanje. ‘On sight’ je prava priča, a to su Matt i Angleo saznali iz prve ruke. JAS-ovci zaista nisu sigurni gdje god da odu (osim, kako kaze Matt, u teretani gdje Eddie ne zalazi).

reDRagon vs Jungle Boy & Luchasurus (3.5⭐)

Jungleboy je workrate čudovište, nestvaran cardio. Mogu vidjeti zašto nekom ne odgovara stil JB i LS-a, jer je su njihovi mečevi prepuni high spotova u jako visokom tempu i pacingu pa je prilično teško svariti toliku količinu akcije. Međutim, kada znaš šta očekuješ od njih i ukoliko ti to nije toliki problem aposlutno se može uživati u svakom od njihovih mečeva.

S’ druge strane reDRagon je sušta suprotnost kada je stil hrvanja u pitanju. Dosta build up-a, nastojanje u imanju logičkog pokrića u svemu što rade i fokus na stiffness i submission aspekt više nego na high flying. Izuzetno mi se dopao spot kada KOR drži JB u cross arm breakeru, pa mu Kyle prilikom pokušaja dolaska do konopca hvata i nogu u hold kako bi otežao kretanje. Završna sekvenca prožmana tornado tag team elementima u vidu zajedničkih razmjena i završetak sa pogađanjem Jurassic Expressa koji je, čini se, sada termin samo za finisher, ne i za tim.

Segment nakon meča nam otkriva da je FTR u lovu na zadnji dio slagalice kada je kompletiranje svih prestižnih tag titula u pitanju. Iskreno se nadam da će i uspjeti, mislim da su JB i LS imali dovoljno vremena sa istim i da je vrijeme za promjenu.

BCC segment (4.5⭐)

Ovo će biti nešto veliko. Zaista ima previše potencijala da bi tako lako propalo i ne ispunilo očekivanja. Mox mi je definitivno bio najbolji u segmentu i slažem se sa njegovom izjavom u potpunosti. „TIME TO GET MEAN WHEEEEELER“!

Jamie & Toni segment (3.75⭐)

Uh, tek’ iz drugog pogleda sam shvatio da nešto pričaju, vizuelni dio je privukao previše pažnje da bih obratio pažnju na zvučni… Jamie je odlična kao promo i to je pokazala u ovom segmentu. Lijepa komparacija i povlačenje paralele njihovog wrestling puta sa Owenovim tako da ovaj meč zaista zaslužuje pažnju i mjesto na turniru. Jedina šteta je što dolazi ovako rano i sto jedna od njih tako brzo ispada.

MJF vs Shawn Dean meč/segment (5.0⭐)

Ma ovo je odlično odrađeno. Zaista mi je izmamilo osmijeh na lice. Super mi je što nastavljaju tu priču da je Shawn antidot za MJF i da uvijek na neki čudan način ostvari pobjedu nad njim iako je jobber. Wardlow-a uloga je sjajno predstavljena i čovjek je ludo over. Trenutak kada na 9 odbrojavanja MJF pokušava podmiti sudiju je kruna segmenta. Booking Wardoga je izuzetan i, po meni, bez greške odrađen tako da ne sumnjam da imamo veliku zvijezdu u nastajanju.

Darby i HoB videopaketi (4.0⭐)

Allin je umjetnik i izuzetno kreativna osoba. Coffin meč sa Andradeom bi trebao biti banger. Malakai, također, je nevjerovatan sa svojim radom i karakterom. Kad se samo sjetim onih besmislenih vinjeta sa RAW-a na stolici i u mračnoj sobi punoj dima… nevjerovatan upgrade.

Kingston, Santana & Ortiz vs JAS (3.0⭐)

Dominacija prve ekipe na startu i velikom većinom meča uz nekoliko jako lijepih poteza i spotova. Međutim, očekivala se neka završnica u ovom stilu jer je svima bilo jasno da ovaj meč neće staviti tačku na feud, a ni ne treba. Ne želim da tako rano završi, jer je previše zabavno gledati Eddie-a te očekujem kulminaciju tek na DoN-u.

MJF segment (3.5⭐)

Promjena plana, očito da ne može zadržati Wardlowa van showa tako da se poziva na klauzulu iz ugora kojom mu je omogućeno da booka Wardlow-e mečeve po svom nahođenju. Odličan potez, jer sam se plašio da će ovi upadi Wardlowa na show vremenom postati stale, ali su ipak povukli ručnu u njihovom peaku, što je izuzetno dobra odluka. Bucher je prvi plaćenik i već ga žalim obzirom na ono šta ga čeka protiv Wardoga.

Marina Shafir vs Skye Blue (2.0⭐)

Nisam impresioniran iako ima dobar look, ali džaba kad je bilo sloppy u ringu. Moguće da je malo do treme, tako da ne bih je još otpisao. Baddies section je izdominirao pogotovo što je Kiera Hogan bila sa njima.

HOOK segment (3.5⭐)

Prvi HOOK-ov meč na Dynamite. Ubuđenje je na vrhuncu. Čini se kako su dodijelili Smart Marka Nese-u, što je po meni ispravan put. Odličan atleta, ali mic i karakter work je prilično mizeran tako da možda ovo bude taj dio slagalice koji je nedostajao u njegovom proboju. Nastavljaju sa Danhausen-HOOK odnosom što potencijalno može biti neki tag team u budućnosti.

Team Taz vs Keith Lee & Sw3rve Strickland (3.75⭐)

Kakav pop za home town momka. Taker, kad je vidio koliko je Ricky-ev Old School bolji od njegovog, eksirao je litar Jack-a i ispratio to sa 50 čistih udaraca po TV-u. Starks je sjajan i definitivno neko ko se može smatrati pillarom kompanije. Dopalo mi se što su nam Hobbs vs Lee skukob dali samo na kašičicu i tako sačuvali njihov 1 on 1 meč za neku veću priliku. Bilo je par nelogičnih spotova poput onog apron skoka Sw3rva uz korištenje Lee-a kao odskočnu dasku, dok Ricky i Hobbs mirno čekaju dobrih 30 sekundi ne pomičući se sa istog mjesta, ali sve u svemu jako zaban meč. Publika ga je učinila boljim nego što zapravo jeste.

Minoru Suzuki vs Samoa Joe ROH World TV championship meč (4.25⭐)

O kakvioj striking razmjeni se radi svjedoči rak crveni izgled koji je Joe imao tokom i nakon samog meča. Ova dva sadistična luđaka su priredila svojevrsni klasik u ovom žanru odnosno stilu hrvanja. Iako nije moja šolja čaja znam cijeniti dobro odrađenu i pogođenu tematiku i zamisao samog meča, a ovo je zaista ispratilo tu zamisao u potpunosti. Meč koji nije za svakoga, ali to ne umanjuje njegov kvalitet i vrijednost. Joe kao ROH TV prvak u startu je pravi put i nešto što će privući ROH nostalgičare da bace pogled na Khanovu novu igračku.

Segment nakon meča (1.0⭐)

Odličan način za degradirati vrhunsku epizodu… nevjerovatno glup i nepotreban segment. Ne vidim poentu imanja The Great Khali Jr. figure čiji je glavni i jedini kvalitet impozantna figura. Dosta je bilo ex *ubaci naziv sporta* likova koji dobijaju spotlight nakon jako malo treninga u wrestlingu. Ne bude uvijek loše, ali u 90% sučajeva je katastrofalno za sam show.

Ukupan dojam 8/10⭐

Da nije bilo ovog totalnog promašaja na kraju epizode vjerovatno bi dao 9/10 jer mi se stvarno dopalo gotovo sve što su servirali osim završetka i Marina Shafir meča. Suzuki vs Joe je bilo za sladokusce tako da bi se zaustavio sa preporukama osim ako ste ljubitelj takivh tipova mečeva. Wardlow je zvijezda, a Eddie mi, čini mi se, nikad neće prestati izmamljivati osmijeh na lice.

Be the first to comment on "AEW Dynamite #132 (13/04/2022) Recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*