AEW Dynamite #125 (23/02/2022) Recenzija

Ko je ostao stajati zadnji u tag team battle royalu, MJF otvorio dušu, Eddie i Jericho promo battle, Dargon-ov dojo bogatiji za novog člana!? Sve to i još po nešto pročitajte u današnjoj recenziji AEW Dynamite!

Tag Team battle royale (3.5⭐)

Lijepo koncipirano uz par zabavnih trenutaka, nekolilo sjajnih poteza i početak čarki između članova nove Elite. Sve što je jedan battle royale ovakve prirode trebao imati. Santana je ponovo izgledao izvrsno i nastavlja davati meme material sadržaj svaki put kada je na TV-u, ovoga puta sa palcom gore i smješkom iza leđa nakon eliminisanja Ass Boys-a.

reDRagon je bio logičan izbor i očekivala se neka negativna interakcija sa Bucksima što smo i dobili u vidu KOR-ovog eliminisanja Matt-a. Hangman, nakon meča, uzvraća reDRagonu za prošlosedmični napad, dok ga Bucksi apsolutno nemaju namjeru spriječiti u istom, pa su vrlo elegantno izašli iz ringa. Page-ov promo na Cole-a je bio sjajan i svidjela mi se referenca sa BTE gdje se Cole smatrao mrtvim nakon odlaska u WWE, pa je Hangman obećao da će to ponovo postati nakon njihovog meča.

Bryan Danielson promo (3.5⭐)

Sve što ovaj čovjek priča djeluje stvarno. Komentariše svoj večerašnji ME meč sa Garcia-om, rekavši da ga Daniel podsjeća na mladog Bryana, s tim da je on imao izvrsnog mentora u vidu Williama Regala. Odlična je stvar sto BD želi raditi sa mladim zvijezdama i pomoći im u njihovom razvoju, tako da ne krijem svoje uzbuđenje kada Dragon’s dojo zaista postane realnost.

MJF promo (5.0⭐)

Ma ovo je GE NI JAL NO! Jednostavno mislim da mu nema ravnog na mikrofonu u cijeloj wrestling industriji. Biti sposoban okrenuti publiku na svoju stranu nakon što je bio apsolutna šu**ina od dana kada je kročio u AEW je nevjerovatan uspjeh. Daje nam svoj villain backstory koji mi tako miriše na work kako bi ‘smekšao’ Punka i udario tamo gdje je najtanji, po emocijama.

Međutim, ako je zaista stvarno opet je nevjerovatno dobar character development i zaista ga diže do nestvarnih granica i čini real life negativcem iz filmova o superherojima. Punkov ulazak nakon proma i totalna zbunjenost u vezi ove situacije, kao i pitanje ‘je li to zaista stvarno?’ učinilo je ovo epskim trenutkom.

Daleko, najbolji feud u AEW, pa reći ću i u historiji, jer je Hangman-Omega imao značajno više vremena da razvitak dok je ovo u znatno kraćem roku postalo nevjerovatno popularno i vruće. Kroz glavu mi je prošla misao o double turnu na Revolutionu ala Austin-Bret na Mania-i, što bi bio zaista neočekivan rasplet obzirom na priču sa Wardlow-om.

Garcia & 2.0 promo (3.5⭐)

Jeff i Matt su odlični promo likovi. Koliko god se potenciralo u kayfabe-u da sputavaju Daniela reko bih da u realnosti to nije slučaj. Garcia naznačava da mu nasilje nije stran pojam i da mu ne treba nikakav mentorship za to, što će večeras i pokazati.

Penta Oscuro & PAC vs Kings of the Black throne (3.5⭐)

Penta debituje sa svojim starim gimmickom Penta Dark/Oscuro uz nevjerovatno aestetičan entrance. Dobar dodir je što je i Alex prešao na mračnu stranu, a za sve je naravno kriv Malakai-ev mist. Meč je protekao u očekivanju debija, jer je već sedmicama unazad pričano da bi Buddy mogao biti taj treći član HoB-a.

Iskasapili su akciju u ringu s’ PiP-om pa pola meča nisam ni obraćao pažnju na dešavanja u ringu. Pomalo lame da mračni Penta dobija meč samo sa roll-upom, ali svakako mu je trebao neki vid pobjede. Svjetla se gase, Buddy je u kući i izgleda napucano kao nikad! Teasuje napad na Blacka, ali ubrzo se okreće ka protivničkoj ekipu. Dobar fit za ovaj stable, još eventualno Julia da se priključi i to je to ne bih više ništa dirao.

Britt & Rosa videopaket (3.25⭐)

Ništa specijalno samo najava potpisivanja ugovora na Rampageu uz inserte dosadašnjih dešavanja tokom njihovog feud-a. Nadam se da su spremni povući okidač sa Rosom i da je ovo njeno vrijeme.

Chris Jericho – Eddie Kingston promo battle (5.0 ⭐)

Kompanija koja nema skripte za promo-e svojih hrvača na jednoj epizodi nam nudi dva POTY kandidata. Opet ta nota realizma gdje je Eddie stavljen u ulogu underdoga, a Chris čini se laganim koracima se vraća u svoju heel/diva personu. Dva totalno različita lika sa totalno različitim životnim putevima što je savršena platforma koja čini ovaj meč must see sa tog storyline aspekta.

Eddie ima nadimak kralj sa razlogom, jer zaista to jeste. To što je Jericho spomenuo u cilju provokacije da je Eddie tek u 39 godini života došao do nečega u wrestlingu je zapravo surova istina i prilično tužna činjenica. Nevjerovatno koliko je čovjek bio žrtva nekih nepisanih pravila i stereotipa koji su ga sputavali i učinili njegov put do uspjeha zaista trnovitim.

AHFO promo (2.75⭐)

Također, još jedan najava meča promo. Dobijamo 6-man tornado tag team meč i čini se kako se TNT titula neće braniti na ovom PPV što mi je po malo bezveze i potvrđuje moju zabrinutos oko relevantnosti i vrijednosti iste.

Ricky Starks vs 10 (2.5⭐)

Jedan jako kratak meč bez previše akcije i dešavanja. Odluka da Ricky ide na Revolution je po meni ispravna, pa se može reći da je odradilo svoju svrhu.

Jade Cargill vs Bunny (2.5⭐)

Počinju da teasuju Cody lift za Jade-in entrance i to je bio i najzanimljiviji dio meča. Teško je bilo šta očekivati od prilično bazičnog meča i naravno neizbježnog ‘bokser’ spota sa Bunny u pokušaju varanja.

Promo nakon meča isto nije bio najsretniji, čak se Tay bolje snašla od Jade iako ima problema sa akcentom. Čini se kako je Tay vs Jade nešto što ćemo vidjeti na Revolutionu i volio bih vidjeti Conti kao pobjednicu. Zaista je zaslužila nagradu, jer je nevjerovatno napredovala od prvog AEW meča.

Bucks-reDRagon-Cole promo (4.0⭐)

Cole je svjestan da mu ova situacija sa građanskim ratom unutar stablea astronomski smanjuje šanse za osvajanje titule. Čini se kako mu je prekipilo i dosadilo biti lula mira između ove dvije užarene vatre. Dopalo mi se Bucks attitude i stvari su postale stvarno zanimljive.

Keith Lee segment (3.5⭐)

Ricky kao i uvijek izdominirao i dali su nam mali tease za Lee i Hobbs clash koji je stvarno nešto što svi želimo vidjeti. Iako Starks tvrdi da Team Taz vodi stvari u AEW to je daleko od istine, ali bi apsulutno trebali težiti ka toj ulozi po pitanju njihovog bookinga.

Bryan Danielson vs Daniel Garcia (3.75⭐)

Garcia ima 23 godine i nalazi se u ME sa Bryanom Danielsonom. Ako to nije uspjeh za mladog hrvača ja ne znam šta onda jeste. Jako dobar tehnical mat wrestling stil meča, gdje je sve bilo sa razlogom, dobro odrađeno sa psihološkog aspekta uz dozu fizikalija koje su uvijek prisutne u Bryanovim mečevima. Garcia je pokazao da može ispratiri BD-a i u ovako ranoj fazi karijere što je nešto čime se može ponositi.

Danielov ankle lock me je još više uvjerio kako ima neke poveznice sa mladim Kurt Angleom, koje sam primjetio od njegovog prvog pojavljivanja u AEW. Kao i sa Moriarity-em BD završava meč triangle choke-om nad beživotnim tijelom protivnika. Promo nakon meča i Moxovo spašavanje Bryana od 2.0 dodalo je novi sloj samoj priči. BD-ovo bacanje stolice i izjava da mu ona ne treba kako bi raskrvario čovjeka je bila prilično badass. Zakazuju meč i čine Revolution card prepunim sjajnim matchupovima.

Opšti dojam (8/10⭐)

Ponavljam se poslije svake epizode, ali Dynamite je stvarno uhvatio ritam i pruža sjajne epizode iz sedmice u sedmicu tako da ko god ne prati mislim da propušta dosta.

Be the first to comment on "AEW Dynamite #125 (23/02/2022) Recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*