Adam “Edge” Copeland debitovao u AEW!

Nakon višemjesečnih špekulacija i nagađanja da li će se desiti ili ne, sinoć na WrestleDream PPV-u Adam Copeland, poznatiji pod svojim WWE imenom Edge, debitovao je u AEW zadrživši većinu svog vizuelnog identiteta ‘sem, svakako, imena koje je u vlasništvu WWE. No, ono glavno je tu, uvodni intro i poznate note Metalingusa će se i dalje čuti u svima arenama koje budu počastvovane njegovim prisustvom.

Iako se na prvu činilo da će se priključiti svom dugogodišnjem prijatelju u maltretiranju vremešne legende Stinga, Adam ipak ubrzo potvrđuje da će, makar u doglednom vremenu, biti babyface figura tako što je napao mladog Wayne i pogodio prepoznatljivi spear nad Cageovim kućnim ljubimcem – Luchasaurusom.

Prezentovan nam je, zaista, cool zaršni kadar PPV time što smo imali 3 generacije hrvača koji će biti aktivni članovi rostera, što je prilično ludo obzirom da se nalazimo u 2023.g., a Sting i Edge nisu baš u cvijetu mladosti.

Adam se, po završteku PPV, oglasio na twitter ističući svoju zahvalnost WWE za sve ove godine koje su proveli skupa, naglasivši kako je tribalizam među fanovima u wrestlingu  za budale koje se na to pale, te da nema lose krvi između njega i matične kompanije. Jednostavno je došlo do zasićenja i manjka creative-a za njega u WWE, pa je želio promjenu i novi izazov koji će njemu i njegovim fanovima donijeti mnogo uzbudljivih trenutaka.

Iz mog’ ugla, ovo je odlična odluka za sve uključene u ovom prelazu, time što Edge dobija savršen zadnji run kada shvatimo da će raditi sa Christianom, Hardy Boysima i potencijalno završiti karijeru osvajanjem Owen Hart turnira u svojoj Kanadi.

Koliko ste vi uzbuđeni debijem Edgea u AEW i mislite li da je napravio pravi potez? Recite nam to na forumu klikom ovdje.

Be the first to comment on "Adam “Edge” Copeland debitovao u AEW!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*