Spremni za WrestleManiju: WrestleMania XXIX recenzija

WrestleMania 29 je po meni pomalo podcijenjen događaj. Nije jedna od najbolji WrestleMania ikada, ali nije niti tako loša kako neki govore da je. Sada ćemo proći kroz ovu WrestleManiju i vidjet ćete koja su moja mišljenja o ovoj WrestleManiji.

 

The Shield vs Sheamus, Big Show & Randy Orton – **3/4

Svidjelo mi se što je ovaj meč otvorio show. Meč je bio zabavan, kao i svaki meč bivših Shieldovaca. Priča u meču je također bila ok. Vidjeli smo Shield koji su radili jako dobro zajedno i ovu trojicu kod kojih su se vidjela neslaganja u timskom radu što ih je na kraju i koštalo meča. Ova pobjeda za Shield je bila nužna jer im je to bila prva WrestleMania i drago mi je da im je WWE dao pobjedu ovdje.

 

Ryback vs Mark Henry – *1/2

Nisam imao neka velika očekivanja od ovoga meča, pa nisam ostao nimalo razočaran. Nisu uspjeli do kraja razviti meč. Nisam baš razumio zašto je ovdje Henry pobijedio jer je Rybacku u to vrijeme trebala pobjeda nakon nekoliko uzastopnih poraza na PPV-ima prije WM. Poslije meča, Ryback se osvetio za taj poraz i dao Shell-shocked Henryu. Mislim da je ovaj meč služio i za to kako bi se pokazala Rybackova snaga kako može podići Henrya.

 

Team Hell No vs Dolph Ziggler & Big E (Tag Team Championship) – ***

Meni je ovo bilo bolje nego prvi tag team meč koji je otvorio show. Meč je bio pun energije, fanovi su bili zagrijani za Bryana i Hell No. Oba tima su radila dosta dobro zajedno. Nisu čak ni dobili previše vremena, ali su to iskoristili non-stop akcijom i meč je na kraju bio jako zabavan. Bryan i Kane zadržavaju titulu i tako nastavljaju svoj odličan reign. Već kad nisam nigdje, sada imam priliku pohvaliti njih dvojicu. Stvarno su radili odlično zajedno i Kane je bio super uz Bryana.

 

Fandango vs Chris Jericho – **3/4

Ovaj meč je prešao moja očekivanja. Nisam očekivao toliko dobar meč. Fandango nije imao dotada meč, ali nekako sam sumnjao u njega da je on samo još jedan hrvač s neobičnim likom koji neće dugo. Ali, ovdje se pokazao protiv Jericha i odnio pobjedu. Drago mi je da je Jericho pristao raditi s Fandangom i dati mu pobjedu na WM. Samo, šteta što ta pobjeda nikada nije iskorištena. Da je bio dobro građen, Fandango je mogao biti netko poslije ovoga. I još su fanovi tome na sutrašnjem Raw-u dodali s onim pjevanjem njegove pjesme. Tu je bila prilika, ali nije iskorištena.

 

Alberto Del Rio vs Jack Swagger (World Heavyweight Championship) – **3/4

Ovo je bio dosta solidan meč, ali ništa puno više od toga.  Možda sam malo više očekivao. Swagger mi se tada kao negativac nije dojmio nešto previše. Sada kao pozitivac je puno bolji. Kako god, bilo je par dosta dobrih izmjena zahvata. Drago mi je da je Del Rio ovdje pobijedio i zadržao World Heayvweight titulu. Fanovi su očekivali da će Ziggler unovčiti svoj kovčeg ovdje što se nije dogodilo tako da je to malo ostavilo prazninu kod fanova, ali to se dogodilo samo jednu večer poslije i stvarno je bilo posebno. Kad smo već kod unovčenja kovčega, mislim da još nijednom nitko nije unovčio ga na WM. Bilo bi dobro kad bi se to desilo ove godine.

 

CM Punk vs Undertaker – ****1/2

Što reći o ovome meču? Definitivno meč večeri. Ovo rivalstvo stvarno moram pohvaliti i Punk kao negativac je izvukao maksimum iz ove zavade. Meč je bio odličan i jako dramatičan, ali ništa manje nisam ni očekivao. Jako zabavno pri kraju je bilo i Punk je uspio izvući dosta iz Takera. Ja sam čak i mislio da bi WWE mogao dati Punku pobjedu ovdje i tako prekinuti niz, ali to se nije dogodilo. No, bilo je nekoliko odličnih near-fallova kad sam čak i pomislio da je to bilo to, ali nije i to je učinilo meč ovaj još boljim. Uglavnom, prekrasno. Meč večeri zasigurno i niti jedan meč ga ne može dotaknuti.

 

Brock Lesnar vs Triple H (No Holds Barred) – ***1/4

Meni se ovaj meč svidio. Možda da je bilo kraće bi bilo još bolje jer je početak bio malo spor, ali ok, zato je pri kraju postalo odlično. Dosta su dobro iskoristili stipulaciju i bilo je nekoliko dobrih poteza. Miješanja Heymana i Michaelsa u meč su bila očekivana, ali su jako dobro odrađena i nije mi nimalo smetalo. Brutala je bilo na nivou, ali to sam i očekivao jer je Brock Lesnar u meču a on se u ovakvim situacijama dobro snalazi. Bilo je očekivano da će Triple H ovdje dobiti nakon što je izgubio na SummerSlamu. Jadan Heyman. 0-2 je na ovom PPV-u bio.

 

John Cena vs The Rock (WWE Championship) – ***

Ovaj meč naravno nije imao toliki hype kao onaj s WM 28, ali je bio dobar. Početak je bio pomalo dosadan, ali kako se kraj bližio, postajalo je sve bolje. Iako je na kraju bilo zabavno i napeto s izmjenama finishera, mislim da su ipak malo previše njih ispucali i to je umanjilo ocjenu. Svatko je mislim ispucao po lajk tri završna poteza i onda još jedan protivnički, tj. Cena Rockov i obrnuto. Stoga je to malo bilo glupo jer je pomalo suludo da netko i nakon tri finishera ostane u meču. Cena je osvojio titulu ovdje što je po meni dobro. Rock je pobijedio na prošloj WM, a i on nije full time u WWE-u tako da njemu ova titula ne treba.

 

I eto. Četiri meča su bila *** ili više s tim da je jedan bio kandidat za meč godine. Ostali mečevi su isto svi bili oko tri, malo ispod što je dobro. To sve zajedno znači da je ovo bila dobra WrestleMania. Da nije bilo Undertaker/CM Punk meča, vjerojatno bi bilo lošije, ali ovako kad imamo jedan takav meč i nekoliko dobrih mečeva, onda je to dobro. 7/10

 

Ako se netko slučajno želi prisjetiti ove WrestleManije može je pogledati na ovom linku: WrestleMania 29

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

1 Comment on "Spremni za WrestleManiju: WrestleMania XXIX recenzija"

  1. Odlična wm po meni, dosta podcjenjena kako si i rekao.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*