Spremni za WrestleManiju: WrestleMania X7 recenzija

S nešto modernijih i novijih WrestleManija prelazimo na nešto stariju, ali nimalo lošiju WrestleManiju, 17. po redu. Ova WrestleMania je dobila mnogo i mnogo hvale od WWE i tadašnjih WWF fanova te je neki smatraju najboljom WrestleManijom, ali i jednim od najboljih hrvačkih događaja. To ne mogu poreći nikako. Ova WrestleMania je definitivno jedna od najboljih WrestleManija i hrvačkih događaja, a sad, stvar je osbnog mišljenja hoćete li smatrati ovo najboljom WM ili ne. No prijeđimo na mečeve.

 

William Regal vs Chris Jericho (Intercontinental Championship) – ***

Odličan odabir za otvoriti WrestleManiju. Dosta dobar meč za vrijeme kojeg su dobili. Šteta samo što nije trajalo još malo duže. Uspjeli su ugurati dosta toga u tih 7 minuta pa je akcija bila poprilično brza. Bilo je nekoliko dobrih izmjena zahvata. Jericho je dobro prodavao rame nakon što ga je Regal nekoliko puta gurnuo u stup. Jericho dobiva ovaj meč što je dobro jer je Jericho tada bio popularan, pa makar i sudeći po ovoj publici.

 

Right to Censor vs The APA & Tazz – *1/2

Iako ok, bilo je dosta kratko tako da i nije bilo nešto posebno. Mislim da je ovdje Tazz dobio potres mozga ako se ne varam. Pobjeda APA-a i Tazza.

 

Raven vs Big Show vs Kane (Hardcore Championship) – ***1/4

E, ovo je bilo pre zabavno. Jako mi se sviđa ovaj meč. Pravo Hardcore je bilo. Išli su i kroz publiku i u backstage. Nema mjesta na kojem nisu bili. Akcija je bila dosta dobra i zabavna. Bilo je i smiješnih trenutaka kao naprimjer ono s golf vozilom, ali i puno jako dobrih, brutalnih poteza. Kraj meča je također bio dosta dobar i odlično su vizualno prikazali Kaneov skok za kraj. Ovakvi mečevi se trebaju vratiti natrag u WWE. Imali smo nešto slično s Kane/Bryan mečom na ER 2014. ali to nije bilo u potpunosti to.

 

Test vs Eddie Guerrero (European Championship) – **3/4

I ovo je bilo zabavno. Odmah su krenuli poprilično brzo. Prvi dio meča je većinom bio ispunjen dominacijom Testa koja je bila zabavna. Eddie je uspio malo onesposobiti Testa kad mu je noga zapela od užad pa je Eddie odlučio malo raditi na njegovoj nozi. Uplitanja su odrađena solidno i Eddie na kraju ta uplitanja i iskorištava i ostvaruje pobjedu.

 

Kurt Angle vs Chris Benoit – ***3/4

Što očekivati od ove dvojice nego odličan meč? Krenuli su s tzv. Mat Wrestlingom i raznim nadmudrivanjima, ranim pokušajima hvatanja u zahvate što je bilo odlično. Dalje se meč razvio i kraj je bio jako zabavan. Mogli smo očekivati da će obojica pokušavati hvatati svoje protivnike u zahvate, ali bilo je odlično i napeto. Iako je Angle pri kraju meča na prljave načine pokušavao dobiti Benoita što dokazuje onaj Low-Blow na kraju, malo mi je završetak bio glup, ali ok. Meč je svejedno bio odličan.

 

Chyna vs Ivory (Women’s Championship) – N/R

Ovo je bilo pre kratko i Chyna je dominirala gotov cijelim mečom tako da o ovome nemam što puno reći.

 

Shance McMahon vs Vince McMahon (Street Fight) – ***1/2

Obožavam ovakve mečeve. Da je ovo bio običan meč njih dvojice, sigurno ne bi bilo ovako zabavno i dobro, ali ovako je. Ako već sam meč kao običan meč ne može biti dobar, onda to treba iskoristiti u druge svrhe, a to je upravo što se ovdje dogodilo. Cijela McMahon obitelj se uključila u ovaj meč. Foley kao sudac je također pripomogao i sama Street Fight Stipulacija također tako da je sve zajedno bilo jako uzbudljivo. Shane je kao i inače u ovakvim mečevima odradio svoj posao odlično s nekoliko jako dobrih poteza i na kraju pobijedio.

 

Dudley Boyz vs Hardy Boyz vs Edge & Christian (TLC Match; Tag Team Championship) – *****

Kad pogledate moju ocjenu za ovaj meč, onda odmah vidite koliko mi se ovaj meč zapravo svidio. Stvarno nešto prekrasno. U to vrijeme, tag team divizija je bila na samom vrhu, a ovaj meč to i dokazuje. Brza non-stop akcija s bezbroj izvanrednih poteza. Stipulacija je do limita iskorištena i samo su nizali odličan potez za odličnim potezom sve do samoga kraja. Stolovi su bili polomljeni i u ringu i oko ringa. Svaka čast svoj šestorici. Miješanje Lite, Rhyna Spikea u meč mi nisu smetali nego su dodali meču još veću razinu napetosti. Uglavnom, stvarno nešto izvanredno. Tko nije pogledao, a obožava ovakve mečeve, ovo je definitivno meč za vas.

 

Gimmick Battle Royal – NR

Ovo je bilo poprilično kratko i bilo je dobro za što je bilo. Ništa vrlo posebno, ali eto, radi zabave, možemo tako reći.

 

Undertaker vs Triple H – ***3/4

Meni se ovaj meč dosta svidio. Krenuli su tučom van ringa što mi se svidjelo. Haha, čak su i odmah na početku razbili onaj jadan stol kojeg su španjolski komentatori dobili jer je Shane polomio onaj pravi. Ti komentatori uvijek završe najgore, bilo to prije 15 godina ili sada. Dalje, meč je u sredini bio solidan. Kada je sudac dobio udarac i ležao na podu, Taker i HHH su to iskoristili i tukli se po areni bez ikakvih pravila. To mi je isto bilo u redu iako mislim da je bilo ipak malo pre dugo, tj. da je sudac odležao malo previše na podu, ali ok. Bilo je zabavno gledati običan meč, a da se tuku oružjima.

 

The Rock vs Stone Cold (No DQ; WWE Champiosnhip) – *****

Kao što vidite, još jednom meču na ovom showu sam dao najveću moguću ocjenu. Bilo je odlično. Naravno, i ovdje je sudac odležao jedno vrijeme. Sram ih bilo, samo spavaju na poslu. Pošteno su se izubijali oružjima i bilo je puno odličnih poteza. Vinceovo udruživanje snaga sa Stone Coldom je iznenadilo mnoge ljude tako da je to dobro odrađeno. Zadnji dio meča mi se svidio. Vince i Austin su pokušavali napraviti sve kako bi pobijedili Rocka, ali ovaj je uporno ostajao u igri sve dok Austinu nije puknuo živac pa ga je izubijao stolicom i onda na kraju pobijedio. I da, još moram napomenuti jednu stvar. Rockovo prodavanje Stunnera je bilo i ostat će najbolje prodavanja poteza ikad. Vizualno prekrasno izgleda.

 

Kao što vidite, dva meča su od mene zaslužila ocjenu od pet zvjezdica što odmah govori kvalitetu ovoga showa. Ostali mečevi su također bili dobri i nije bilo ničega da je bilo pretjerano loše. Stoga, ja za sebe smatram da je ovo, ne samo najbolja WrestleMania ikada, nego i najbolji hrvački događaj kojeg sam pogledao. U nekim mečevima smo imali hrvanje, u nekima dramu, u nekima zabavu, u nekima polomljene stolove. Ova WrestleMania je sadržavala praktički sve i zato je ona najbolji hrvački event kojeg sam pogledao dosada. 10/10

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

2 Comments on "Spremni za WrestleManiju: WrestleMania X7 recenzija"

  1. GOAT
    Samo ne bih dao ME 5*. TLC-u vjerojatno da.

  2. Jim Ross i Paul Heyman najjači komentatorski duo

Leave a comment

Your email address will not be published.


*