Spremni za WrestleManiju: WrestleMania XXVIII recenzija

WrestleMania 28 će po nekima biti zapamćena Rock/Cena meču, nekima po Undertaker/HHH meču, a neka i po nečemu drugomu. Sada ćemo proći kroz cijeli show da vidimo je li ova WrestleMania bila dobra i ako da, po čemu.

 

Sheamus vs Daniel Bryan (World Heavyweight Championship) – NR

Ne baš najbolji način da se započne WrestleMania. Bio je vrlo kratak meč što se fanovima nije svidjelo. Bryan je po meni ispao budala ovdje. Ovaj meč je mogao biti odličan da su dobili 15-ak minuta, ali ovako nikako. Makar su popravili dojam mjesec dana kasnije na Extreme Rulesu kada su ova dvojica imali odličan 2/3 falls meč. Prema glasinama, WWE s velikom željom hoće još jednom ponoviti ovu zavadu. Vidjet ćemo hoće li to tako biti.

 

Kane vs Randy Orton – ***

Mogu reći da sam očekivao manje od ovoga meča tako da me ovo poprilično iznenadilo. Svakako potreban je bio ovakav meč nakon lošeg starta u ovaj show. Akcija je bila sasvim prihvatljiva i uspjeli su dobro izgraditi ovaj meč. Kane je ovdje dobio i to čisto što me pomalo i iznenadilo. Ujedno ova Kaneova pobjeda obilježava njegovu zadnju pobjedu na bilo kojem PPV-u sve do Fastlanea ove godine. Impresivan niz.

 

Big Show vs Cody Rhodes (Intercontinental Championship) – *1/2

Eh, nisam očekivao puno, ali ni ovo nije ispunilo moja očekivanja. Meč je bio samo tu kako bi Big Show imao svoj WrestleMania trenutak i to je to. Glupo je što su prekinuli Codyev IC Title reign samo kako bi Show napokon dobio taj svoj trenutak i onda samo da bi opet tu titulu vratio Rhodesu u ruke mjesec dana kasnije na Extreme Rulesu kada mu je noga propala kroz stol u Tables meču. Ne baš tako kul, pogotov ne kad je Cody Rhodes morao pretrpjeti sve to.

 

Kelly Kelly vs Beth Phoenix – **

Bilo je u redu. Phoenix je iz Kelly Kelly uspjela izvući koliko je mogla tako da je na kraju ispalo solidno. Fanove baš i nije zanimalo nego su bili izfrustrirani korištenjem Daniel Bryana na ovom showu.

 

Undertaker vs Triple H (Hell in a Cell) – ****1/2

Ovo je bilo izvanredno. Stvarno prekrasno. Još i bolje od njihovog meča na prethodnoj WrestleManiji. Priča je stvarno bila na vrhuncu. Ovo se vjerojatno moglo odraditi i bez Hell in  a Cell meča jer se kavez nije pretjerano koristio osim u početku, ali nema veze. Publika je definitivno uživala, a i ja sam. Kraj je bio jako napet i bilo je nekoliko near fallova, pogotovo kombinacija Sweet Chin Music-Pedigree kada sam pomislio da je Takerov niz gotov. Michaelsove emocije su bile odlične također. Stvarno je dobro prodao svoje odnose prema obojici i kako sam želi da ovaj meč više završi da bude gotovo. Taker ipak na kraju pobjeđuje i segment poslije meča je bio dosta dobar. Uglavno, odličan meč. Vidio sam po internetu da neki govori kako je ovo jako precijenjeno, ali meni nije. Stvarno sam uživao u ovom meču i defintivno meč večeri, ali i kandidat za meč godine 2012.

 

Team Teddy vs Team Johnny – **3/4

Zabavan meč, otprilike onako kako sam očekivao. Akcija je bila solidna s jako zabavnim krajem gdje su ispucali svoje finishere, diveove itd. kako to obični i biva u ovakvim mečevima. Mislio sam da će Team Teddy ovdje pobijediti, ali ipak People Power era se nastavila. Zack Ryder je dobio šut u međunožje poslije i tako dobio svoj sramotni WrestleMania moment.

 

CM Punk vs Chris Jericho (WWE Championship) – ****

Odličan meč kao što sam i očekivao. Priča na početku je bila jako dobra i Jerichovo provociranje CM Punka što ga je još malo dovelo da lup Jericha stolicom je bilo izvrsno. Akcija u meču je bila dobra i bila je dosta lijepih kontri. Završnica je bila izvanredna i Anaconda Vise/Walls of Jericho kontre zahvata su bile izvanredne. Punk ipak na kraju pobjeđuje što ostavlja Jericha frustriranim.

 

John Cena vs The Rock – ***3/4

Ovaj meč nije bio poput Stone Cold/The Rock na WM 17 ili Stone Cold/Bret Hart, ali je bio jako dobar. Hrvanje kao samo hrvanje je bilo u redu iako ništa spektakularno, ali atmosfera i osjećaj da je ovo sudaranja dvaju era je pomogao ovome meču. Možda je dobio malo previše vremena pa su neki dijelovi u meču bili dosadni, ali razumijem zašto su ovome meču dali pola sata. S pobjedom Rocka u početku nisam bio baš dobar, ali kada je Cena pobijedio Rocka godinu dana kasnije, onda je to popravilo dojam. Mislim da bi po meni bilo malo glupo da je iz ove zavade Rock izašao kao pobjednik. Sada su 1-1. Očekujte još jedan meč ove dvojice, haha. Mislim da se to neće dogoditi, ali sve je moguće. Uglavnom, ovaj meč nije bio hrvački klasik kao Taker/Triple H s istog ovoga showa niti će biti smatran kao jedan od najboljih mečeva ikad, ali atmosfera je dosta pomogla ovome meču pa na kraju smo imali jedan jako dobar meč sve skupa.

 

Meni je ovo bila dosta dobra WrestleMania. Iako je početak u show bio poprilično loš sve od Taker/Triple H meča, uključujući i taj meč je bilo dobro do odlično. Imali smo “Once in a lifetime” meč Rocka i Cene, imali smo “End of an era” meč Takera i HHH-a te klasik Punka i Jericha za WWE Titulu. Što više tražiti? 7.5/10

 

Ako želite pogledati ovu WrestleManiu, možete je pogledati na ovom linku: WrestleMania XXVIII

 

Dosadašnje WrestleMania recenzije na ProHrvanje.com:

WrestleMania 30

WrestleMania 29

WrestleMania 17

WrestleMania 19

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Spremni za WrestleManiju: WrestleMania XXVIII recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*