Spremni za WrestleManiju: WrestleMania XIX recenzija

Ova WrestleMania je također zapamćena kao jedna od najbolji WrestleManija i prema mnogima je u samom vrhu s WrestleManijom 17. U ovome pregledu ćemo to provjeriti i vidjeti kakve smo mečeve imali i što to čini ovu WrestleManiju posebnom.

 

Rey Mysterio vs Matt Hardy (Cruiserweight Championship) – **1/2

Ovaj meč je bio izrazito kratak, ali isto tako i izrazito brz i ova dvojica su uspjeli ugurati dosta toga u ovih 5 minuta što su dobili. Shannon Moore je bio u kutu Hardya tako da su njegova miješanja u meč bilo očekivana. Iako je većina tih miješanja dobro odrađena, osobno mislim da ih je bilo malo previše i to mi je malo zasmetalo. Ne bih ništa rekao da je bilo par puta, ali ovo je bilo učestalo. Hardy pobjeđuje na prljav način pomoću užadi. Uglavnom, vrlo brz i zabavan meč i dobar odabir za otvoriti show.

 

Undertaker vs Big Show & A-Train – **1/4

Pa mogu reći da sam zadovoljan ovim mečom. Očekivao sam malo lošije. Početak i kraj su bili dosta zabavni. Da je trajalo malo kraće, možda bi bilo i bolje još. Svidio mi se timski rad Showa i Traina kada je Train zapričavao suca dok je Show prebijao Undertakera pokraj ringa. Dobro je što je Jones utrčao kako bi pomogao Takeru jer osobno mislim da bi Train i Show ispali malo veće budale kad bi izgubili čisto od Takera tako da mi se kraj i na koji je način Taker dobio ovaj meč svidjelo. Uglavnom, kao što sam rekao, zadovoljan sam ovime mečom. Akcija je bila standardna za handicap mečeve, ali bilo je zabavnih trenutaka ovdje.

 

Trish Stratus vs Victoria vs Jazz (Women’s Championship) – **3/4

Vrlo zabavan triple threat meč. Dobili su dosta dobru minutažu i to vrijeme iskoristili na dobar način. Akcija je bila zabavna i većinom brza kao i sam kraj. Trish na kraju dobiva i tako osvaja titulu. Uglavnom, dosta zabavno i ugodno me iznenadio na kraju krajeva.

 

Los Guerreros vs Chris Benoit & Rhyno vs. Team Angle (Tag Team Championship) – ***1/2

Prekrasan meč. Dobili su oko 8 minuta vremena i to su iskoristili na odličan način. Akcija je bila vrlo brza i nisu prestajali sve do kraja. Šteta što nisu dobili još 5 minuta, bilo bi još bolje jer je ovako malo izgledalo požureno pa nisu do kraja uspjeli razviti situaciju, ali i ovako i onako, jako, jako dobar i zabavan meč, ali ništa manje nismo mogli ni očekivati od ova tri tima. Team Angle zadržavaju titule. Nadam se da ćemo nešto ovako dobiti i na ovoj WM, samo malo i duže. Još ako bude na pre-showu, sigurno će dobiti vremena pa bih volio vidjeti nešto poput ovoga.

 

Shawn Michaels vs Chris Jericho – ****3/4

Prekrasan meč, ali ništa manje nismo mogli ni očekivati. Dobili su poprilično puno vremena i iskoristili su ga kako treba. Njihov najbolji meč. Imali su oni i nekoliko odličnih mečeva poslije, ali ovaj je bio daleko najbolji. Akcija je bila super i sve mi se ovdje svidjelo. Nije pet zvjezdica, ali kao što vidite, jako blizu tome. Kraj je dobro odrađen i nije mi smetalo što je završilo roll up-om jer tako Jericho nije ispao slab. Segment poslije meča je bio fantastičan. Jericho je odlično odglumio kako će zapravo pokazati srca Michaelsu. Čak ga je i zagrlio, a onda udario u međunožje. Briljantan potez briljantnog negativca.

 

Triple H vs Booker T (World Heavyweight Championship) – ***1/2

Moram reći da su premašili moja očekivanja. Nisam očekivao nešto pre dobro, ne znam zašto, ali dobio sam jako dobar meč. Dobili su dobru minutažu i iskoristili su to. Upadanja Ric Flaira u meč su bila očekivana tako da mi to nije smetalo toliko. Kraj mi je nekako malo bio čudan. Mislio sam da će Booker T ostati u meču s obzirom na to koliko je Triple H čekao nakon poteza da napravi taj pin. Tako to inače bude, ali ovaj puta ne. Uglavnom, jako dobar meč.

 

Hulk Hogan vs Vince McMahon (Street Fight) – ***

Ovo bih nekako usporedio s mečom između Vincea McMahona i Shanea McMahon sa WM 17. Skoro pa isti slučaj. Da nije bilo stipulacije, meč bi vjerojatno bio katastrofa, ali ovako sa Street Fight stipulacijom, bilo je puno bolje. Mogli su raditi što god su željeli i imali su puno slobodnog prostora što se tiče toga. Bilo je i krvi što mi se svidjelo. Ovdje nije bilo toliko miješanja u meč osima Pipera koji je na neki način obnovio svoje neprijateljstvo s Hoganom tako da je ovaj meč malo lošiji nego Shane/Vince barem što se tiče napetosti, ali ostalo je bilo odlično s obzirom da u ringu imamo Hogana i Vincea.

 

The Rock vs Stone Cold – ****

Još jedan u nizu odličnih mečeva ove dvojice. Naravno, nije bio ni blizu njihovom meču na WM 17, ali svejedno vrlo dobro. Početak je bio malo sporiji i bilo je i dosta borbe izvan ringa, ali završnica je bila standardno uzbudljiva. Ovoliku dozu finishera sam i očekivao tako da mi to nije smetalo. Ovaj puta The Rock pobjeđuje, što mi je drago, jer je ublažio rezultat na 2-1 sa Stone Coldom na WM. Uglavnom, iako ne tako dobro kao njihov klasik na WM 17 kojem sam dao cijelih 5 zvjezdica, svejedno dosta dobro. Ovo je i ujedno zadnji Austinov meč, tako i ako ostane tako, oprostio se na odličan način.

 

Kurt Angle vs Brock Lesnar – ****1/2

Iako ne meč večeri, nije bio daleko od toga. Još jedan izvanredan meč. Kao i prethodni meč, poprilično spor početak, ali Mat Wrestling je bio dosta dobar. Kasnije što je meč odmicao, postalo je sve zabavnije i bolje te je završnica bila super. Lesnar stvarno može biti sretan što se onako dočekao, a ne nekako drugačije i tako izbjegao neku težu ozljedu. Koliko me pamćenje služi, mislim da se Lesnar poslije Shooting Star Pressa nije ničega sjećao. To se moglo i očitati na njegovom zbunjenom pogledu poslije meča. Ostalo je bilo odlično i dostojno jednog Main Eventa WrestleManije. Mislim da je taj Shooting Star Press, da je bio dobro izveden, trebao biti kraj meča kako bi se postigao neki poseban trenutak u tome meču, ali stvari su malo otišle drugim putem pa to nije ispalo tako.

 

Još jedna izvanredna WrestleMania i meni osobno drugi najbolji PPV kojeg sam pogledao, iza WM 17. Mečevi su bili super i imali smo tri odlična meča i ostali mečevi tijekom večeri su bili dobri također. Jedina razlika zašto mi je WM 17 draža je što sam ondje dao dva ***** meča i nekako mi je bolji PPV bio što se tiče ugođaja. Uglavnom izvanredan PPV. 9.5/10

 

Dosadašnje WrestleMania recenzije:

WrestleMania 30

WrestleMania 29

WrestleMania 17

 

 

 

 

 

 

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Spremni za WrestleManiju: WrestleMania XIX recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*