Gdje je nova era o kojoj TNA govori?

Sinoć, TNA je napravila svoj debi na POP TVu, nakon što je neko vrijeme provela na Destination America TVu. TNA već duže vrijeme obećava tu novu eru u koju ćemo ući, no mi nikako da tu novu eru primijetimo. Sinoćna epizoda je obećavala, no nije ispala baš tako bajna i s njom sigurno nismo ušli u nikakvu novu eru nego je TNA ostala…TNA.

Možete primijetiti kako ne pišemo previše o ovoj kompaniji na našoj stranici. Naravno, ponekad se nađe pokoji članak ili recenzija, no TNA nije toliko zastupljena kod nas. Zašto? Jednostavno rečeno, loši su. Njihov produkt je nezanimljiv, ono što nam oni pružaju nije privlačno i jasno je zašto TNA danas ne uspijeva u wrestling svijetu.

Kao što rekoh, sinoć smo doživjeli i tu prvu epizodu na POP TVu koja je prema Dixie Carter i TNA wrestlera trebala biti nekakav prijelom, ulazak u novu eru kao što sam spomenuo, novo doba za TNA. Ipak, to se nije dogodilo, TNA je ostala ista i još jednom su podigli lažnu uzbunu, dali nadu fanova, a nekakve značajne promjene nigdje na vidiku.

Uzet ćemo za primjer tu sinoćnu epizodu. Na njoj je održano polufinale i finale turnira za World Heavyweight titulu, Bobby Roode je izazvao bilo koga na meč za KOTM titulu, Maria i Bennett su bili to čudo o kojem je TNA govorila u zadnjih par dana i James Storm napravio je svoj povratak te se udružio s Roodeom. Sve to na papiru izgleda prilično dobro, no u praksi i nije baš tako.

Polufinalni parovi bili su EC3/Lashley te Hardy/Young. EC3 je dobio Lashleya u NAJBOLJEM meču večeri (oko ** ako već želite u zvjezdicama), a Hardy je dobio Younga i tako su se njih dvojica plasirali u finale. Loše bookirano. Polufinalni mečevi ovako važnog turnira bi trebali biti uzbudljivi, napeti i sve to, a oni su izgledali kao standardni Impact mečevi. Carter je prošao dalje, tu nemam zamjerke, no imam zamjerke kod Matt Hardya. Kako je taj čovjek mogao dospjeti do finala? Tko je to dopustio? Matt Hardy je grozan, ne zna ništa drugo napraviti osim Side Effecta i Twist of Fate, a dogurao je do finala. I da bi stvar bila bolja, Young ga je prije meča prebio stolicom, Hardy je došao šepajući, dobio je Piledriver NA POD i svejedno dobio meč. Nije li to pomalo apsurdno? Ja mislim da je. U finalu su se sukobili Carter i Hardy i taj meč uopće nije imao osjećaj velike borbe, iako je komentator govorio da je ovo kandidat za meč godine. A oni su samo radili poteze, točnije Carter je radio poteze, a Hardy Side Effectove. Onaj propali Side Effect na stepenice je ozbiljno mogao ozlijediti EC3a. Carter je dobio i ponovno osvojio titulu. Sad tek ne razumijem zašto su mu uzeli titulu prije par mjeseci i dali je Hardyu samo da bi ovaj je morao predati.

Ispostavilo se da su taj ‘Miracle’, o kojem je TNA stavlja videa i ostale materijale bili Mike Bennett i Maria! To se moglo očekivati jer se šuškalo da će se oni pojaviti. Bennett je bio grozno obučen, uopće nije bio u tonu tog novog karaktera. Govorili su o čudima i kako su došli spasiti profesionalno hrvanje. Ne sviđa mi se gimmick, Bennett mi jednostavno ne izgleda kao osoba koja bi ga mogla odrađivati, no vjerojatno će ga gurnuti odmah prema Main Eventu gdje će se boriti za World titulu i na koncu svega, osvojiti je. Bennett nije materijal za World titulu (ako TNA titula to uopće i je nakon svega), no u ovoj kompaniji ljudi nekad nemaju izbora.

Bram je prihvatio izazov Bobby Roodea za KOTM titulu. Meč je trajao 5 minuta i Roode je pobijedio. Umjesto da su odabrali nekog boljeg i da smo dobili jedan kvalitetan meč od 10 minuta, oni su napravili ovo. Young se nakon meča pojavio i pomogao Bramu, no onda je James Storm napravio svoj povratak u TNA nakon što se par puta pojavio u NXTu. Izgleda da mu je TNA ponudila ogromne pare dok je morao odbiti WWE. Ovo je bila jedna od svijetlih točaka ove epizode. Barem nešto su odradili kako treba.

Angle je izabrao Gallowaya za svog protivnika idući tjedan na Impactu. Taj me meč veseli, no ovaj segment i nije bio dobar jer su se Godderz i Drake upleli. Ne znam zašto, ali eto. Bilo bi dobro da su zaustavili se na Gallowayu i Angleu, neka se rukuju, neka malo učine taj svoj meč vrednijim, a ne prebaciti fokus na sasvim desetu stvar koja i nije bitna u tome trenutku.

To je to, otprilike. Tako je izgledao taj ‘ogromni’ Impact Wrestling koji je trebao promijeniti lice ove kompanije. Po meni je ovo bio generičan Impact. Nisam gledao Impact već dosta vremena i sad kad sam ga pogledao ponovno, nisam osjetio apsolutno nikakvu promjenu. Sve je ostalo isto. Možda su nam mogli osigurati jedan kvalitetan meč za ovu epizodu. Možda su mogli učiniti to finale uzbudljivijim. Možda su mogli otvoriti show mečom. Možda je EC3 mogao pobijediti Lashleya bez pomoći Tyrusa. Možda Matt Hardy nije morao odraditi meč koji je sadržavao 13 Side Effectova. Možda nisu trebali oduzeti titulu Carteru da bi mu je natrag vratili. Možda nisu trebali staviti Hardya u finale. Sve je to možda, no sve je to što je problem s TNA. Oslanjanje ne već sada stare, istrošene zvijezde, dosadni mečevi, nikakvo uzbuđenje u zraku, nikakav osjećaj. Ako TNA misli opstati u wrestling svijetu i zvati se drugom najvećom kompanijom, mislim da će se trebati malo više potruditi. No, ako budu nastavili ovim pravcem, mislim da neće daleko dogurati. Onda će opet tražiti novu TV kuću i opet će najaviti novu eru koja opet neće doći i sve će ovo opet ići u krug dok jednoga dana ne bude došao…svršetak.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Gdje je nova era o kojoj TNA govori?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*