TNA Lockdown pregled – Vremena nikada dosta

Prvi ovogodišnji TNA posebni događaja nazvan Lockdown, ujedno i prvi pod novom televizijskom kućom, bio je slatko iskustvo kojem je lako detektirati manu koja ga sputava da bude fantastična – nedostatak vremena. Zatočena u okviru od oko 90 minuta svaki od pet mečeva bio je slatko i zabavno zadovoljstvo koje nije razočaralo, no da su imali još pola sata ili čak sat vremena da svaka borba dobije dodatnu minutažu imali bi zaista pravi spektakl kojeg bi pamtili.

The Hardys vs James Storm i Abyss (*** ½)

Večer je otvorila borba za Tag Team titulu. Braća Hardy s jedne strane, a James Storm i njegova Revolucija s druge. Službeno mu je timski partner bio Abyss, ali neka vas ne zavarava kavez oko njih po kojem je Lockdown i nazvan, ostatak njegove družine se priključio meču. Uz takve omjere braća Hardy nisu imali šanse. Pružili su dobar meč, imali su svoje prilike za pobjedu, ali u konačnici je presudilo to što kavez nije dovoljno čvrst da zadrži revoluciju, to i što ima rupe za kamere. Trenutak po kojem ćemo pamtiti meč je onaj u kojem je Jeff Hardy pao s vrata kaveza leđima na metalne stepenice, a s njih direktno na pod.

Prvo smo imali promo u kojem se Beat Down Clan priprema za meč, zatim njihov izlazak u ring i šakačku konfrontaciju s Kurt Angelovom družinom nakon koje je Gunner ozlijedio ruku. Ti segmenti će se provlačiti do kraja epizode, ponajprije oko toga da Angle regrutira Lashleya u svoj tim.

HAVOK vs Awesome Kong (**)

Knockout meč za Lockdown je bio jedan za kojeg nisam imao nikakva očekivanja. Dvije velike djevojke u ringu značilo je da nećemo baš imati nezaboravni tempo. Ono što su pružile bilo je zadovoljavajuće s obzirom na niti pet minuta koliko su dobile u zgusnutom rasporedu. Aswesome Kong je ugrabila pobjedu i to je sve što zapravo trebate znati.

Velvet Sky došla se oprostiti od svoje timske partnerice Angeline Love koja je samo glumila da je nesretna zbog njena otkaza. Fora segment.

Bobby Roode vs Erick Young (***)

Očekivao sam meč u kojem će se Bobby Roode sukobiti sa svojim dugogodišnjim prijateljem i dobio sam dio traženog, ali ne u potpunosti. Meč je imao samo jednu svrhu, a to je da se Roode osveti Youngu za izdaju zbog koje je izgubio pojas. Ključni trenutak bio je onaj u kojem je MVP donio Youngu, kroz rupu za kamere, stolicu. Možda bi bilo bolje da to nije napravio zato što se ta stolica prelomila baš na Youngovom tijelu. Bobby ga je pošteno pobijedio, a usput i dobro raskrvario. Imam osjećaj kako ovo još nije gotovo i zaista bih volio da dobiju meč dulji od deset minuta. Ovako su ostali kratki kvalitetom, ali su uspjeli zabaviti publiku. Barem mene jesu.

Rockstar Spud i Mandrews vs Tyrus (** ¾)

Nazovite me pristranim, no meč koji me ne najviše zabavio bio je ovaj. Sam meč trajao je kratko, no ono malo prije njega i ono malo nakon njega bili su dovoljni da mi izmame osmjeh. Spud i Mandrews kao dva hobita protiv velikog i zlog trola Tyrusa. Tako mi je taj meč izgledao, a izvan ringa sve je promatrao zli čarobnjak Ethan Carter III s magičnom spravom koja skraćuje kosu. Njegova zloba je nevjerojatna, a to je pokazao kada je Mandrewsa izvukao van ringa i prilično nespretno udario ga o metalne stepenice, potez kojem ga je mogao zbilja ozlijediti. Spud sam protiv Tyrusa? Izgledalo je nepošteno, bilo je nepošteno i čim je Spud pao na pod Tyrus je trebao samo pomoć gravitacije. Zgnječen kao palačinka nije znao što ga čeka, EC3 je odlučio skratiti kosu svom nekadašnjem pomoćniku, bio je spreman uključiti stroj, a onda se poput groma iz vedra neba pojavio Borash i prerezao kabel. Kada je EC3 to shvatio počeo ga je ganjati oko ringa kao što Đuro S. Zlikovski ganja Pricu trkačicu.

PS: Spudov skok s kaveza bio je fantastičan.

PSS: Kako će biti zabavno kada EC3 izgubi svoju kosu.

Brooke Tessmacher i Robbie E nisu imali meč nego svojevrsnu utrku s preprekama koja je završila kao ona kornjače i zeca. Kornjača (Brooke) je dobila, nakon što je Robbie odlučio kako je važnije napraviti selfi nego prijeći kroz traku koja označava pobjednika. Na kraju je dobio selfi, onaj na kojeg ga je Brooke natjerala slaveći pritom svoju pobjedu.

Beat Down Clan vs Team Angle (*** ¾)

Prvo želim ukazati na jednu propuštenu priliku koja je tako lijepo mogla nastaviti prethodni meč. Jeremy Borash je radio kao najavljivač, a bilo bi apsolutno fantastično da je doletio EC3, natjerao ga ponovo u bijeg i odradio njegov posao, baš kao što je to napravio prije dva tjedna.

U ring su ulazili jedan po jedan, naizmjenično po timovima. Za BDC taj red je bio Kenny King, Low Ki, Samoa Joe te MVP, dok je za Team Angel prvo ušao Gunner, zatim Austin Aries, pa tek onda Kurt Angle. Četvrtog člana tima nisu imali, a na kraju će to biti Lashley. Za vrijeme meča koristili su sva oružja koju su imali na raspolaganju, najzanimljivije je bilo korištenje kante koja je stalno bila nekome na glavi. Cijelo vrijeme se nešto događalo i netko se s nekime natezao / borio.

Trenutak kada je ušao Lashley bio je očekivan, ali pomalo manjkav. Stalno je govorio kako se neće pridružiti niti jednom niti drugom timu, a onda je na kraju ušao u meč. Taj dio nisu dovoljno dobro napravili, nisu me uspjeli uvjeriti da zaista ima razlog da promijeni mišljenje, bez obzira na sitnicu uz koju je išao u ring. Ušao je kao da će biti dio BDC-a pruživši MVPu ruku, no to je samo bila osveta za Judin poljubac s početka mjeseca. Sve se vraća sve se plaća.

Sve u meču je bilo dobro i zabavno, jedino su zeznuli s krajem do kojeg su došli prebrzu. BDC je dominirao, premlatili su protivnike dok su bili s igračem manje, prije nego je Lashley ušao u ring, a to su nastavili raditi i nakon njegova ulaska. Onda je netko odlučio napraviti deus ex machina kraj u kojem su sva četiri člana Angle tima praktički istovremeno preokrenuli borbe sa svojim plesnim partnerima i u trenutku kada je Lashley nad MVPom napravio pin za 1,2,3 isto je mogao napraviti bilo koji drugi član njegova tima.

Zaista je tanka granica između dobroga i sjajnoga, Lockdown ju je skoro prošao. Ostaje činjenica da nas ove godine nisu niti jednom razočarali i da imamo razloga se veseliti idućem tjednu.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

2 Comments on "TNA Lockdown pregled – Vremena nikada dosta"

  1. Odlicna epizoda sa vrlo zabavnim matchevima. Procitao sam negdje kako se Hardy ozljedio tim padom sa kaveza, ali nadam se da nije nista ozbiljno, jer lik treba u HoF zbog ovoga. 😀 Koliko sam lud moras biti da se tako bacis… Teasali su Lashleyev face turn vec dosta dugo i nadam se da ga budu dobro bookirali kao facea.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*