WWE SmackDown (12.2.2019.) – pregled

Ovo izdanje SmackDowna nam dolazi iz ‘staklenog centra svijeta’ – Toledo, Ohio.

Početni segment uključuje Charlotte. Prvo smo dobili kratki recap onoga što se desilo na Rawu, kada je Vince suspendirao Becky Lynch i na njeno mjesto za WrestleManiju postavio Charlotte. Očekivano je bilo da će se Charlotte ubaciti, ali ovo je možda najlijeniji način da se to uradi. Ako je ovo ruta, onda je po meni bolje da je Charlotte uzela Rumble i da je Becky našla način da se ubaci u match. Promo Charlotte je bio solidan, nije rekla ništa posebno novo. Naslađivala se i govorila je kako je zaslužila da bude u main eventu, i svi oni koji su protiv toga će skakati i navijati za njen performans. To je nešto s čime se mogu složiti, mislim da Charlotte pripada ovom matchu svakako. Ona je jako usko vezana za Becky i njen uspon, isto kao što je bilo usko vezana za njen pad nekoliko godina ranije, i očekivati je da bude prisutna kada Becky pređe na najveći nivo. To je dobra priča i povrh svega, garantuje nam da će match biti sjajan. Pozivala je Becky da izađe i da je prekine, ali Becky nije tu, suspendovana je i po meni dobra odluka da je nisu opet vratili uprkos tome.

Dobili smo još jedan tag team triple threat ove sedmice, ovaj put sa stipulacijom da tim koji biva pinan ili preda će započeti Elimination Chamber match u nedjelju. Poglupa stipulacija, jer opet rade svojim sistemom 1v1 gdje se jedan tim hladi. To znači da će tim koji se hladi imati prednost i izbjegavati da uđe u match kako bi se spasio mogućnosti da započnu Chamber. To su upravo IIconic uradile. Dobar način da se skupi heat, ali užasno glupa postavka istog. Ako bismo se pravili da je ovo stvarno, onda bi neko iza trebao da dobije otkaz zbog ogromne rupe u pravilima koju je propustio primjetiti. Match je bio ok, Naomi je bila jako impresivna i mogu slobodno reći MVP ovog troboja. Dosta zanimljivih poteza bez greške izvedene. Na kraju je i nagrađena pobjedom, a poslije matcha su ih napale IIconics i tako i one pribavile malo momentuma pred PPV. Sad sam prilično siguran da niti jedan od ova tri tima neće pobijediti.

Kratki promo sa Mustafom Ali koji priča o razočarenju nakon što su mu rekli da neće moći nastupati na Chamberu. Šteta je ovo zaista, mislim da bi ga taj match proslavio. Obećava kako će se vratiti jači nego ikad i niko ga neće zaustaviti u tome. Njega će u Chamberu zamijeniti Kofi Kingston. Nimalo loš izbor.

Naredni segment je McMiz TV sa Usosima. Na početku najavljuju kako će se Shane pojaviti u NCIS: Los Angelas seriji. Ovaj match im najmanje heata definitivno. Usosi dovode u pitanje legitimnost Miz/Shane tima, koji se ni ne druže za razliku od Usosa. Radili su tag team test gdje su dokazivali koliko se partneri poznaju međusobno, i tu je Miz varao. Segment je postao zanimljiviji kad su se strasti malo zahuktale, tu su Usosi odlični bili. Bilo je kul i kad ih je Miz prozivao zbog Mandy Rose. Segment je završio duplim superkickom Usosa. Iskreno se nadam da titule idu njima u nedjelju.

Slijedi taj dugo očekivani Gauntlet match, gdje pobijednik osigurava da će ući u Chamber match zadnji. Gauntlet započinju Kofi Kingston i Daniel Bryan. Ovaj prvi match je bio jako dobar sa tehničke strane. Bryan je predstavljen kao dosta jači od Kingstona, dominirajući sa zahvatima, dok je Kofi izgledao kao jako dobar underdog koji se našao u ovoj kombinaciji spletom nesretnih okolnosti po Mustafu Alija, i koji nije spreman da dozvoli da mu ova prilika izmakne. U match su se umiješali i pripadnici New Daya i Erick Rowan, te su i jedni i drugi istjerani. Kingston je iznenadio Bryana sa Trouble in Paradise te ugrabio iznenađujuću pobjedu na oduševljenje publike.

Naredni je izašao Jeff Hardy. Ovo je bio nešto kraći match, gdje je opet veći dio ofanzive pripao Kofijevom protivniku. Hardy je pokušao bro završiti sa Swanton Bomb, ali promašuje. Kofi na kraju radi SOS za drugu uzastopnu pobjedu. Kofi nastupa već skoro 40 minuta, a naredni protivnik mu je Samoa Joe.

Joe je premlaćivao Kingstona ovdje. Radio je submissione, udario ga sa jakim Lariatom, bacao ga vani da izvuče count out, ali se Kingston nastavljao boriti. Joe je za kraj pokušao da uhvati Kingstona u Koquina Clutch, ali je Kingston uspio da kontrira odbacivši se od konopaca i uhvativši Joea u flash in situaciji, gdje je na kraju i ovdje odnio pobjedu. Joe je u znak ‘poštovanja’ premlatio Kingstona nakon matcha i zadržao ga u Koquina Clutch dok se Styles nije pojavio da ga otjera.

Sada Kofi mora ići protiv Stylesa. Kofi je i ovdje bio prilično atraktivan, pogotovo kod sellanja poteza tipa backbreaker. AJ je pokušao da nagovori Kofija da odustane da se ne povrijedi, ali Kofi je odbio. One pinning kombinacije su izgledale malo bezvezno, ali ima smisla obzirom da Kofi nastupa već skoro sat vremena, i u okviru priče ima smisla da Kofi više nema snage. Kofi je dobio zrno nade kad je napravio splash vrha konopaca, ali je AJ kick outao. Na kraju je Styles napravio Calf Crusher Kofiju i natjerao ga da tapka nakon više od sat vremena u ringu. Odličan nastup Kofija! Koliko god se omalovažavalo hrvanje, raditi ono što je Kofi Kingston radio preko sat vremena zahtjeva talenta, spreme, kondicije, snage. Svaka čast Kingstonu.

Randy Orton je posljednji unutra. Styles ga je čekao kao zapeta puška, ali je Orton uradio jedan RKO s leđa i pinao za brzu pobjedu. Randy Orton je ovdje najviše profitirao – najmanje se potrošio a pobijedio. SmackDown je odmah završio sa ovim, što vjerovatno znači da su skoro prešli dozvoljen termin. Ali je vrijedilo.

U konačnici moram reći da je SmackDown bio bolji od prošle sedmice. Prvi sat nije bio ništa specijalan, imali smo jedan solidan promo sa Charlotte, jedan polusolidan segment u vidu McMiz TV i jedan ok match sa glupom postavkom. Drugi sat je obuhvatio gauntlet match, i ovo je bilo dosta dobro. Pogotovo Bryan vs Kingston i Styles vs Kingston matchevi. Kofi je izašao iz ovoga izgledajući najbolje i skupivši najviše momentuma za nedjelju. U jednu ruku mi je žao jer sam mogao vidjeti kako je ovap ozicija bila namijenjena Mustafi, a nesretna povreda se ispriječila da bude u tom spotlightu. S druge strane, drago mi je da je Kofi profitirao iz toga ako je baš neko morao, jer je on vrijedan hrvač koji je tu preko deceniju. Volio bih ga vidjeti sa glavnom titulom nekad u budućnosti, pa iskreno mislim da bih ga nakon ovog showa mogao gledati i u poziciji izazivača na WrestleManiji. Nadam se da neće samo zaboraviti na ovaj nastup, trebali bi ga gurnuti jače sad kad se zagrijao.

Be the first to comment on "WWE SmackDown (12.2.2019.) – pregled"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*