WWE: Raw (15/02/2021) recenzija

Impresioniran sam činjenicom da je Raw sve bolji i bolji. Nisam očekivao da će to u skorije vreme da se desi, posebno kad uzmemo u obzir da nisu mnogo toga promenili u pristupu. Ako ništa drugo barem su pauzirali od standardnih feud-ova (ako ne računamo Lacey/Charlotte) i epizoda je imala taj go home osećaj koji je falio epizodi pred Rumble.

Miz TV: gost Drew McIntyre

Krećemo sa Miz TV segmentom. Ukratko, šta se ovde desilo? Pa ništa posebno, Miz je pričao i pričao i pričao dok nije dobio jedan glasgow kiss i idemo dalje. Nakon što je Drew otišao, Miz je konačno uradio nešto smisleno. Došao je do zaključka da on uopšte ne mora da bude u Elimination Chamber meču jer je tehnički #1 contender. AJDE? Mesto je odlučio da prepusti jednoj mladoj nadi u vidu John Morrison-a.

Riddle and The Lucha House Party (Lince Dorado and Gran Metalik) vs. The Hurt Business (MVP, Shelton Benjamin and Cedric Alexander)

Nakon prvog nebitnog, ali zabavnog segmenta, odmah krećemo sa mečevima. Više puta smo gledali i singles i tag mečeve sa ovim učesnicima i uvek bude makar prosečno. I ovde je to bio slučaj. Moram da napomenem da se MVP prilično povredio u ovom meču. Koleno mu je u jednom trenutku iskočilo, ali bio je dovoljno sposoban da završi meč. Ipak, uticalo je na kvalitet istog. Nadam se da nije ništa ozbiljno i da će da se čim pre vrati. Kao što rekoh, više puta smo gledali ovaj meč, pa nemam šta pametno da kažem. Gledali smo i mnogo puta onakvu završnicu gde Lashley izlazi i stavlja Riddle-a u hurt lock. Komentatori su nešto spomenuli da je Keith Lee povređen i da možda neće da učestvuje u najavljenom meču, ali za sada ništa nije zvanično.

6/10

Miz nalazi Pearce-a i predlaže mu da ga John Morrison zameni u Elimination Chamber meču pod izgovorom da je Morrison bivši ECW šampion (mnogo dobra fora). Kofi, u pratnji, Woods-a, se uključuje u razgovor i kaže da je on bio WWE šampion. Najavljen je meč između Kingston-a i Miz-a. U zavisnosti od toga ko pobedi, gledamo ili Morrison-a ili Kingston-a u Elimination Chamber meču.

Nastavak fijaska sa 24/7 titulom

Opšte oduševljenje u backstage-u zbog prisustva Bad Bunny-ja. Polako krećem da se navikavam na to da će vrlo verovatno on da bude menadžer Priest-a. U tom trenutku vidimo Tozawa-u kako pin-uje Truth-a za 24/7 titulu. Tozawa se raduje, Priest ga baca u kontejnere i Bad Bunny je naš novi 24/7 šampion. Ne znam šta bih vam rekao povodom ovog. Nije dobar znak što su ih uključili u priču oko 24/7 titule, ali još uvek se uzdam u WWE da će uspeti nešto zanimljivo da urade sa ovom dvojicom.

Asuka and Chalrotte Flair vs. Lacey Evans and Peyton Royce

PA KAŽE…

Imao sam potrebu da bacim ovu foru. Izvinjavam se, neće se ponoviti. Fale mi reči da opišem ceo ovaj fijasko. Glavna informacija, Evans je zaista trudna i jako mi je drago zbog nje. Iskreno. Nije mi drago što će sad da guraju priču da je Ric Flair otac i da će Lacey roditi Charlotte polubrata ili polusestru. Povremeno se pitam zašto uopšte gledam profesionalno rvanje i ovo su ti momenti. S obzirom na situaciju, Lacey se nije uključivala u meč, pa je ovo tehnički gledano bio hendikep meč. I to jako loš. Već sam komentarisao kako je Charlotte katastrofa od kada se vratila i ta serija se nastavlja. Ništa nije pomoglo prisustvo Asuka-e jer je u ovom meču bila nebitna kao i što je njen reign nebitan. Iako WWE zvanično ništa nije rekao, meč za žensku RAW titulu se skoro sigurno otkazuje. Samo se nadam da će naći bilo kakvu zamenu jer Asuka-i pod hitno treba dobra odbrana.

2/10

Sheamus je imao jedan kraći promo koji je bio identičan prošlonedeljnom. Žali se zašto mu je prilika Elimination Chamber meč, ali da će na svaki način pobediti gauntlet meč večeras i biti poslednji koji izlazi iz Chamber-a u nedelju.

Elimination Chamber Qualifying Match: The Miz vs. Kofi Kingston

Čudan meč za ocenjivanje. Dobar deo meča sam bio prilično indiferentan, ali pred kraj se kvalitet poprilično poboljšao. Imam utisak da Miz-u fali stimulacija da radi kvalitetne mečeve. Nije ni čudo iskreno, čovek je prošle i ove godine totalno irelevantan. Ne pomaže ni to kako je predstavljen kao Mr. MitB. Ovo je bilo sasvim solidno i služilo je svojoj svrsi. Kad je Miz u nekom trenutku preuzeo vrlo inovativnu defanzivu, bilo je pristojno za gledanje. Drago mi je što je Kofi u Elimination Chamber meču, ali s obzirom da booking obojice, nije neka velika razlika.

6/10

Randy Orton je imao vrlo sličan promo ko Sheamus. Kaže da mu je rivalstvo sa Fiend-om na pauzi i da je sada usko usmeren na to da postane šampion.

Pazite sad vi ovo. Alexa Bliss je krenula satanistički ritual da oživi Fiend-a. Iscrtala je pentagram i prinosi žrtvu Luciferu. Krv u bilo kakvom obliku je zabranjena, ali zato je ovo prikladno za decu.

Lana vs. Shayna Baszler

Nakon Nia Jax, sledeći oponent Lana-e je Shayna. Ponovo su pustili „onaj“ klip i postaje već prilično naporno. Ako ne pratite redovno moje recenzije, posdetiću. Dakota Kai i Raquel Gonzalez su pored Naomi i Lana-e #1 conteder-i za ženske tag titule. To se desilo u nedelju. Jel mislite da su komentatori na bilo koji način to stavili gledaocima do znanja, sem one prozaične priče „brani se titula na svakom brendu“? Kako WWE sam sebi skače u usta, to je neverovatno. Ili NXT izopštite iz main roster rivalstva ili se ponašajte kao da je treći brend. Neverovatno. Ovaj meč je bio kompetitivniji nego što sam očekivao, ali svakako nije bio dobar. Više puta sam komentarisao šta mislim o Lana-i kao rvaču, pa se ne bih ponavljao. Nadam se da će ovom rivalstvu što pre doći kraj.

4/10

Živ je kayfabe, umro nije. Braun Strowman je u razgovoru sa Pearce-om, prokomentarisao svoju „suspenziju“ i da mu je jasno zašto nije u Elimination Chamber meču.

Gauntlet Match: AJ Styles vs. Kofi Kingston vs. Drew McIntyre vs. Jeff Hardy vs. Randy Orton vs. Sheamus

Do sada ovo nisam imao prilike da vidim. Meč od skoro sat vremena na Raw-u. Impresivno. Uz to, ovo je bio jedan od najboljih mečeva koje sam gledao na Raw-u u poslednje vreme. Glavni i jedini problem mi je bio što je na momente bio strašno dosadan. Zavisilo je i od toga ko je u ringu. Debilan je bio i način na koji je Orton „eliminisan“ (vidite sliku gore). Meč su krenuli AJ Styles i Kofi Kingston. Zabavnih desetak minuta. Imali su vremena da obojica predstave šta znaju i umeju. Kofi je prvi eliminisan, ulazi Drew. Ovaj mini singles meč mi je bio najbolji. Podsetilo me je na njihov susret sa TLC-a i na momente je čak bio bolji. AJ je odradio jedan suludo dobar phenomenal forearm sa ivice ringa. Drago mi je i što je Omos bio banovan još od prošlog meča, pa nismo gledali gluposti sa njim. AJ je eliminisan, ulazi Hardy. Od najboljeg do najslabijeg. Pored Kofi-ja, Hardy je imao najmanje šansi da pobedi ovaj meč i to se videlo. Drew je uradio jedan predivan superplex. Hardy je eliminisan, ulazi Orton. S jedne strane mi je drago što nismo po iljaditi put gledali Orton vs. Drew, a sa druge strane je opet idiotski način na koji je eliminisan. Nije ovo dugo trajalo. Vrlo brzo se gase svetla, na svim ekranima se pojavljuje Alexa. Orton je sav zbunjen. Sudija broji do 10 i Orton je eliminisan. Čudno mi je bilo da nije barem probao da uradi neki RKO Drew-u. I na kraju izlazi Sheamus. Ovo je bilo ok, ali se vidi da je Drew bio prilično umoran. U trenutku kada je Sheamus izašao, već je bio skoro 40 minuta u ringu. Ispričali su lepu i smislenu priču u vidu claymore vs. brogue kick.

Sheamus uspeva da izvede svoj finisher i on je zvanično poslednji čovek koji će ući u Elimination Chamber meč. Objektivno gledano, ovo je najveća njegova pobeda u proteklih 5-6 godina. Dugo mi on već nije zanimljiv (iako sam bio fan Bar-a), ali ovo je odlično urađen booking. Ne mogu da verujem da to pišem za WWE.

8/10

Ukupni utisak:

Iako je bilo dosta budalaština, ova epizoda je bila pravo osveženje. Za nijansu bolja od prethodne i to sve zahvaljujući main event-u. Rekoh u početku, prijalo mi je što ne gledamo Elias/Hardy ili New Day/Retribution feud-ove bez kraja. Ako Elimination Chamber bude na nivou ovog meča, biće to jedan sasvim dobar PPV.

7/10

Be the first to comment on "WWE: Raw (15/02/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*