SmackDown pregled – Handicap mečevi posvuda

Sinoćnja SmackDown epizoda bila je solidna sa zanimljivim dešavanjima u main event sceni i oko tag team titula. Nije bilo pretjerano dobrog meča, ali su zato gotovo svi bili barem solidni i imali su nekog značenja, a uz to su i dva glavna segmenta bila vrlo dobra. Bolji posao su obavili nego Raw.

Show su otvorili AJ Styles i Renee Young koja je imala intervju s njim. Styles je kazao kako Bryanova odluka nije poštena, ali kako niti život nije pošten te da neće sada nikoga kriviti nego će se boriti i protiv jednoga i protiv drugoga. Zayn i Owens su se pojavili i kazali kako će postati prvi ikada zajednički WWE prvaci. Tu je došao Shane i kazao kako će Owens i Zayn imati još jedan handicap meč na ovom showu i to protiv Nakamure, Ortona i Stylesa.

Solidan jedan opening segment koji nije donio ništa novoga konkretno, ali je na jedan pristojan način popratio stvari koje su se desile prošli tjedan. Stylesov odgovor na Handicap meč bio je nužan i drago mi je da je upravo ta točka otvorila show. I dalje nisam prodan na Handicap meč za titulu, vjerojatno neću niti biti, ali eto, trude se učiniti te konflikte između Bryana i Shanea zanimljivim, pa ova najava 3 na 2 handicap meča za main event i nije zvučala tako loše. Sve skupa, solidno i zabavno.

Main event je više bio angle nego meč, tako da nije tu bilo Bog zna što dobroga i kvalitetnoga što se tiče in-ring akcije, više je meč bio baziran na tome da se prikaže kukavičluk Owensa i Zayna koji su dva puta htjeli pobjeći iz meča na način da budu ili diskvalificirani ili odbrojani, pa je Shane učinio taj meč i No DQ i No countout mečom, što je rezultiralo u pobjedu Nakamure, Ortona i Stylesa. Sve skupa, nije loše. Ovo je bila kontra Shanea na Bryanovu odluku o Handicap meču na Royal Rumbleu, tako da s te neke strane, svidjelo mi se ovo. Meč sam po sebi nije bio pretjerano dobar, premda opet, nije niti bio fokus na in-ring akciji, tako da nisam na kraju niti ostao razočaran. Ali nadam se da ću uskoro dobiti neki kvalitetan main event na SmackDownu, bez prekida, bez uplitanja, bez gluposti.

Benjamin i Gable došli su se požaliti na sudčevu odluku prošli tjedan gdje su umalo uzeli titule, ali je sudac ponovio meč i izgubili su na kraju krajeva. Kazali su kako je sudac lopov i kako su oni trebali sada biti prvaci. Tu je izašao Bryan i kazao da je sudčeva odluka zadnja, a onda ih je stavio u 2 out of 3 falls meč protiv Usosa na Royal Rumbleu jer razumije zašto su njih dvojica toliko ljuti i jer imaju validne razloge.

Ovaj segment bio je vrlo dug, ali mi se jako svidio. Gable i Benjamin su uspjeli biti vrlo zabavni na mikrofonu i održati ovaj segment zanimljivim. Baš mi je drago što je feud za tag team titule dobio ovoliko pažnje na ovom showu, mislim da to zaslužuju, a i pokazali su da mogu odraditi i nešto drugo što nisu besmisleni mečevi. Najava mi se sviđa, to je jedan od rijetkih mečeva na PPV-u kojima se iskreno radujem i mislim da bi napokon mogli imati odličan meč.

Turnir za US titulu se nastavio kada su se sukobili Rawley i Ryder. Meč je bio kratak, ali mi se svidjela agresivnost koju je Rawley imao ovdje. Ryder je imao par dobrih povrataka u meču, ali je Rawley na kraju ipak uzeo pobjedu. Iako kratko, lijepo odrađeno i sa nekim smislom. Samo mi je žao što ništa drugo nisu poduzeli u ovome feudu osim dva tri meča koja su imali.

Breeze i Fandango pobijedili su Ruseva i Englisha u solidnom malom meču. Nisam siguran oko ove odluke, pogotovo nakon što su Breeze i Fandango zadnja tri tjedna bili devastirani od strane Bludgeon braće, a Rusev i English su imali nekog momentuma, tako da mislim da je njima ova pobjeda bila potrebnija, ali tako je svejedno na kraju krajeva jer ionako neće ništa učiniti po pitanju pusha za ova dva tima. Oni zaslužuju više od ovoga meča.

Bludgeon braća su pak ovaj tjedan devastirali Ascension u jednom vrlo kratkom i odlično bookiranom meču. Ascensioni su pokušali iznenaditi braću s nekoliko brzih poteza odmah na početku, ali su to ovi odmah riješili i pobijedili. Lijepo odrađeno.

Becky i Ruby imale su jedan prilično solidan meč u kojem je Becky uhvatila potrebnu pobjedu nakon što se prošli tjedan vratila na show. Ja sam uvijek zadovoljan kada ne dobijem na SmackDownu neki dosadni six man tag team meč žena, tako da je singles meč u ovom slučaju svakako pomak.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Handicap mečevi posvuda"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*