Raw pregled – Težak je put do pakla

Stiže nam Raw nakon Night of Championsa! Nakon PPVa u kojem smo dobili tri nova prvaka, u kojem smo vidjeli povratak Chris Jericha i Kanea, u kojem smo svjedočili Rollinsovom pobjedom protiv Stinga, šta zaista možemo očekivati od ovog Rawa. Jedno je sigurno, bit će turbulentno.

 

Raw nakon dosta zabavnog Night of Champions PPVa započinje Wyatt Familijom. Napokon stiže neka promjena. Ne mora Rollins svake sedmice da drži 20ominutni govor. Bray je govorio kako je upozoravao Reignsa i verbalno i fizički, da će on pasti zajedno sa svojim drugovima, ali ga on nije slušao. Tada je izašao Reigns i izazvao Braya na tuču jedan na jedan, što Bray prihvata, naravno tu se umiješao ostatak familije. Tada dolazi Ambrose u spas, ali ni on nije bio od neke pomoći. To dovodi do povratka Randy Ortona koji zajedno sa Ambroseom i Reignsom raščišćava ring.

Svidjelo mi se ovo. Nije se mnogo pričalo uopće. Odmah smo došli do srži. Inače mi se ovaj rivalitet dosta sviđa zbog toga što je više fizički nastrojen i nemamo prosipanja iz šupljeg u prazno. Jedino mi se nije svidjelo što niko od njih nije spominjao Jericha i činjenicu da ih je on koštao matcha. Djeluje mi kao nešto što ne bih baš tako lahko zaboravio.

 

Rollins je imao interakciju sa Kaneom u backstageu. Kane se pravio kao da se ništa nije desilo i još najavio Cena vs Rollins za US titulu kao main event večeri, a Rollins je, zbunjen i u strahu, prihvatio to. Zašto bi budio lava u snu? Authority su ispitivali Kanea, ali se on i dalje pravio kao da se njegov napad na Sethu nije dogodio. Ovo mi je bilo odlično. Kane sjajno glumi ovakvog lika i svakako je njegovo prisustvo značajno kad je dobro bookiran. Samo što i dalje mislim da nije za main event priču za titulu.

 

Neville & Lucha Dragons vs Cosmic Wasteland

Odlučio sam pogledati ovaj match jer sam ga preskočio na Night of Championsu. Bila je solidna akcija. Sin Cara se okliznuo na konopcu. Uredu, dešava se svima… To je vjerovatno nešto što Sin Cara često čuje od kolega. Neville i Lucha Dragonsi su pobijedili, što ima smisla nakon poraza na PPVu. Ok sam s ovim.

 

Ryback vs Bo Dallas

Akcija u ringu ovdje nije bila u prvom planu. To mjesto je zauzeo Kevin Owens kao komentator, koji je pokopao Michaela Colea, Barona Saxtona i Rybacka u tih nekoliko minuta koje je dobio. Bio je dosta zabavan, pogotovo dok je izazivao Rybacka sa titulom. Nakon Rybackove pobjede, Owens ga napada, ali ga se Ryback brzo riješava. Sviđa mi se kamo ovo sve ide. Iznenađuje me kako iko u WWEu može pomisliti da Kevin Owens ne može biti zvijezda.

 

Još jedan prilično emotivan trenutak je uslijedio dok je Charlotte slavila sa ostatkom Team PCB i sa svojim ocem. K vragu, ubit će me sa emocijama… To je brzo prekinuto kada je Paige verbalno uništila Charlotte, Becky i ostatak ženske divizije. Bilo je prilično naglo, mogao bih reći i antiklimatično, i to je jedino negativno u ovome svemu. Paige je sjajno odradila svoj posao ovdje na mikrofonu kao negativac, i govorila je ono što mnogi već imaju u mislima. Drago mi je da možemo vidjeti i tu stranu Paige, jer je očito da je uloga pozitivke isforsirana.

 

Charlotte vs Brie Bella

Nakon ove zabavne interakcije u ringu, uslijedio je match između Brie i Charlotte. Nije bilo ništa vrijedno spomena. Već mi počinje ići na živce način na koji bookiraju Charlotte. Na isti način su i Paige bookirali kad je tek došla. Protivnik negativac će je mlatiti većim dijelom matcha i onda će ova napraviti kontru i pobijediti. Nikki ima pravo na revanš, i iskoristit će ga vjerovatno na Hell in a Cellu, a to ostavlja Paige vs Charlotte za Survivor Series. Ovo može biti sjajan match, ako prestanu bookirati Charlotte na ovakav način. Pustite obje neka pruže predstavu za pamčenje.

 

Sheamus vs Mark Henry

Henry je pokazivao snagu u matchu, onda mu je Sheamus uradio Brogue Kick. Loše je izgledalo, jer je očito da je Sheamus promašio. No, uradio mu je još jedan Brogue kick za dobre mjere, pinao ga i pobijedio. To je bilo to. Ništa zapanjujuće. Nakon matcha Sheamus tvrdi, što se njega tiče, on je već WWE prvak i samo je pitanje vremena kad će se to ozvaničiti. Ovakav pozitivan način razmišljanja treba da bude nadahnuće svim generacijama. Čaša nije polu prazna, već je pola puna!

 

Ziggler & Dudley Boyz vs Rusev & New Day

New Day su prije matcha imali promo o ishodu Night of Champions matcha. Žalili su se na Dudleye i na njihovo ponašanje. Big E je predložio da naprave zid da izdvoje Dudleye od društva. Uopće ne zvuči tako nemoguće. Bili su dosta dobri ovdje. Xavier Woods pogotovo. Match s druge strane, nije bio toliko privlačan. Primječuje se da Dudleysi i New Day polahko popravljaju saradnju u ringu i bolje se uklapaju. Woods je sa svojim trombonom opet bio sjajan. Mislio sam da ne može bolje od sviranje Rockyeve pjesme na PPVu, ali je ovaj put svirao Rusevovu ulaznu pjesmu. Opet su pokazali da su puni iznenađenja. Rusev je na kraju pinao Zigglera nakon ometanja od Woodsa. Dobra odluka. Rusev je preslabo izgledao u dosadašnjem rivalitetu sa Zigglerom.

Natalya vs Naomi

Natalya nije bila najsretnija nakon Paigeinog govora u ringu, te su se srele u backstageu. Izgleda da je Paige podsjetila Vincea da Natalya stvarno još radi za WWE, pa je tako konačno dobila match na Rawu! Naomi je pobijedila u neimpresivnom matchu i Natalya je ostala u sredinu ringa kao gubitnica. Nismo dugo to vidjeli zaista… još od zadnjeg puta kad je Natalya bila u ringu. Ali zaista, Natalya se treba MNOGO više koristiti u ovoj revoluciji. Kada neko ima talenta, zašto ne iskoristiti to?

 

Big Show vs Cesaro

Tužno mi je zaista da Cesaro opet počinje sa nizom poraza. Big Show ga dobija drugi put za redom. Nemam mnogo toga reći za ovo zaista. Big Show je nakon matcha hajpao nadolazeći match na live eventu protiv Lesnara. To je i jedini razlog zašto reda pobjede sada, da ga predstave kao legitimnim protivnikom za Lesnara. Onda će izgubiti i apsolutno niko neće imati nikakvu dobit od Cesarovih konstantnih poraza.

 

(c) John Cena vs Seth Rollins

Cena je branio titulu protiv Rollinsa u prilično solidnom dvoboju između njih dvojice. Imali su i bolje, ovaj na Night of Championsu pogotovo, ali ok je bilo. Cena je na kraju pobijedio čisto sa AA i to je bilo to. Ovo mi je bezveze bilo, jer je svjetski šampion poražen od US prvaka. Izgleda mi kao prilično omalovažavanje glavne titule u kompaniji. Cena je naravno trebao da pobijedi, ali nije moralo biti baš toliko čisto. Mogao je Kane omesti Rollinsa ili nešto. Takođe mi se nije svidjelo što su komentatori potpuno ignorisali činjenicu da je Seth jučer imao dva matcha i da je umoran, da barem donekle pokušaju da ga spase. Ne, oni su zajedno hvalili Cenu i govorili kako je on najbolji, Čak i JBL, koji je inače negativac i pljuje po pozitivce.. da.. Vidiš Vince kako se ovi prokleti milenijali niti ne trude dohvatiti čuveni brass ring (sarkazam prilično očit).

 

Umjesto da iskoriste Kanea u main eventu, oni su ga iskoristili poslije main eventa. Kane se malo poigravao sa Rollinsom, onda se stvorio iz ringa i odvukao Rollinsa u “pakao”. Kane je ovo radio hiljadu puta, ali je ovo opet dobro izgledalo. Ponajviše zbog Rollinsove odlične glume. Kada to radi Eve Torres, onda je vidno slabije.

 

U konačnici, ovo mi je bio prilično odbar Raw. Bilo je onih slabih trenutaka, ali oni dobri su bili prilično dobri i nadoknadili su to sve. Kaneova “podvojena ličnost” je krasno odrađena i Kaneova gluma mi se najviše dopala na showu.

Be the first to comment on "Raw pregled – Težak je put do pakla"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*