Raw pregled – Šake su napokon ujedinjene

Nakon prilično razočaravajućeg i dosadnog Raw-a prošli tjedan, stigli smo i u SummerSlam tjedan. Stoga, WWE je trebao odraditi dobar posao po pitanju izgradnje mečeva ako nas žele zainteresirati za SummerSlam. Napravili su polovično dobar posao. Neke mečeve su dobro izgradili, a neke baš i nisu. Također smo dobili i novog prvaka na ovome showu. Kada se sve to zbroji, dobije je se jedan prosječan show.

Main event showa je pripao Strowmanu,Reignsu,Lesnaru i Joeu. Ovo je bio njihov posljednji susret prije SummerSlama gdje bi se trebali sastati u Fatal 4- Way meču za Universal titulu. Prvi u ring su ušli Paul Heyman i njegov klijent, a naš Universal prvak, Brock Lesnar. Heyman je dugo pričao i hvalio svoga klijenta. Kada je završio, u ring je ušao Samoa Joe. Joe nije dugo pričao jer ga je prekinuo Braun Strowman. Strowmana je zadesila ista sudbina kao i Joea. Njega je brzo prekinuo Reigns. Reigns je ušao u ring i odmah napravio Spear na Joeu. Onda je on pretrpio Running Powerslam od Strowmana. U ringu su ostali samo Strowman i Lesnar. Krenuli su u brawl. Zaštitari su ih pokušali razdvojiti, ali nisu uspjeli. Kurt Angle je onda pozvao pola Raw rostera i oni su ih jedva nekako uspjeli razdvojiti.

Segment mi se većinom svidio i mislim da su ovime nas dobro zainteresirali za meč. Koncept segmenta je jedino mogao biti bolji. Dobili su 15 minuta za njega, a polovicu toga vremena je Heyman pričao. To je malo previše. Bolje da su Strowman i Joe dobili više prostora na mikrofonu.

Show je otvorio Dean Ambrose. Pozvao je Rollinsa u ring da riješe neke stvari. Prvo je Rollins pružio Deanu šaku konačnog pomirenja, ali Dean nije to prihvatio. Onda je malo kasnije Dean njemu pružio šaku, ali Rollins nije prihvatio. Krenuli su se nagurivati i izbio je brawl. Sheamus i Cesaro su uvidjeli tu situaciji i napali su Ambrosea i Rollinsa. Na kraju nisu dobro prošli jer su Ambrose i Rollins izašli kao pobjednici iz te tuče. Onda je uslijedio jedan od najboljih trenutaka večeri. Ambrose i Rollins puni adrenalina su ostali u ringu i napokon su sklopili šake. Publika je fantastično reagirala na to. Šlag na tortu je stavio Kurt Angle koji je nakon konačnog pomirenja izašao iz backstagea i najavio da će Sheamus i Cesaro braniti svoje titulu na SummerSlamu protiv Ambrosea i Rollinsa.

Najbolja stvar večeri. Kada sam vidio da je izbio brawl između Ambrose i Rollinsa, pomislio sam kakva je ovo sad glupost, ali na svu sreću nije otišlo u onome smjeru u kojemu sam mislio tada da će otići, tj., nisu krenuli praviti Rollins/Ambrose feud.  Napokon smo vidjeli to mini ujedinjenje Shielda. Ovo je definitivno najbolja priča na Rawu trenutno. Jako sam zagrijan za njihov meč protiv Sheamusa i Cesara. Volio bi da uzmu titule. Također moram pohvaliti Sheamusa i Cesara koji su postali jedan jako zabavan heel tim. Svoju ulogu u ovome ujedinjenju su odigrali jako dobro.

U backstageu je izbio brawl između Balora i Wyatta. Kurt Angle je došao i rekao im da se smiri i da čekaju SummerSlamu kako bi riješili svoje nesuglasice. Oni ga nisu slušali nego su se nastavili tući, pa je on bio prisiljen da njihov meč koji se trebao dogoditi na SummerSlamu prebaci na sinoćnji Raw.

Meč je bio prilično solidan. Balor je dominirao većinu meča, ali je na kraju čisto izgubio. Nakon meča, Bray Wyatt je uzeo kantu u kojoj je bila krv i polio Balora. Balor je bio sav krvav. Kasnije na showu, Balor je otišao u ured Kurta Anglea i zatražio revanš na SummerSlamu. On je mu je to odobrio. Što je najbolje u cijeloj priči, Balor je najavio da će se na SummerSlamu pojaviti kao Demon King.

Svidjela mi se pobjeda Wyatta, njegovo polijevanje Balora krvlju i Balorovo najavljivanje Demon Kinga, ali mi je bila potpuno glupa odluka da stave njihov SummerSlam meč 6 dana prije. Mogli su ovo odraditi na potpuno drugačiji način. Naprave segment gdje Wyatt polijeva Balora krvlju i onda on kasnije najavi da će se pojaviti kao Demon King. Meč je potpuno nepotreban bio ovdje.

Jordan i Miz su imali meč gdje titulu nije bila na liniji. Meč je brzo završio jer su se u meč umiješali Curtis Axel i Bo Dallas koji su prouzročili diskvalifikaciju. Njih dvojica i Miz su onda napali  Jordana, ali ubrzo su u pomoć došla braća Hardy. Odmah je onda bio postavljen 3v3 meč. Taj meč se malo odužio. Trajao je oko 15 minuta. Na trenutke je bio dobar, a na neke jako dosadan. Tako da je na kraju ispao ispodprosječan meč. Jeff Hardy je donio pobjedu svome timu nad Bo Dallasom.

Sve ovo skupa mi nije bilo nešto posebno dobro. Prvo sam pomislio da će Jordan pobijediti Miza i da će onda Angle najaviti njihov meč za SummerSlam. Kad su mu Hardy braća priskočila u pomoć, pomislio sam da ćemo dobiti 3v3 Kickoff meč na SummerSlamu. Kad je započeo 3v3 meč, pomislio sam da će Jordan pinati Miza i tako dobiti pravo na meč protiv njega. Na kraju se nije ništa od toga dogodilo i mislim da nećemo ništa od Miza i Jordana vidjeti na SummerSlamu. Ono što me veseli je to da Jordan imao dobru izvedbu u ovome meču, a ono što me žalosti je to da Mizov stable ne djelu baš nešto jako. Izgleda da je stable sa dvojicom jobbera čisti promašaj. Najviše tu pati Miz koji je stvarno jako dobar.

Na ovome showu smo dobili i meč za titulu. Prvak Neville je branio titulu protiv Tozawe. Meč je bio jako dobar. Sadržavao je puno highflying poteza što bi i trebalo krasiti ovu diviziju. Pobjedu je odnio Tozawa i tako postao Cruiserweight prvak. Zvuči nestvarno.

Jako sam ostao iznenađen pobjednikom. Nisam ni u snu vjerovao da će Tozawa prekinuti prekrasni Nevillov reign. Najveći ovdje problem je taj što se ovo trebalo dogoditi na SummerSlamu. Bio bi puno veći trenutak za Tozawu. Još veći problem je taj što se ovaj meč dogodio meč ikakve najave. Dok sudac nije digao titulu gore u zrak ja nisam znao da je ovo meč za titulu. Nezamislivo mi je da se ovakve stvari događaju.

Sasha Banks i Nia Jax su imale meč u kojemu pobjednica ide na Alexu Bliss na SummerSlamu. Meč mi je bio najbolji ženski meč na Rawu u zadnjih nekoliko mjeseci. Nisu dobile veliku minutažu pa su to iskoristile i napravile jednu dobru makljažu. Sasha Banks je pobijedila i tako postala prva izazivača za žensku Raw titulu. Očekivao sam njenu pobjedu jer sam znao da neće ići heel vs heel rutom. Banks vs Bliss? Može biti dosta dobro. Imali su jedan dobar meč i par segmenata gdje su pokazale da se baš jako mrze.

Cass je došao u ring i nije mogao progovoriti ništa jedno 3,4 minuta jer je dobivao velike negativne reakcije od publike. Također je u ringu bio i Shark Cage. Kasnije je izašao Enzo. Cass mu je rekao da je preslab isto kao i Big Show i da mu on ne može ništa. Onda je došao Big Show i zajedno sa Enzom krenuo na Cassa. Odjenom su u pomoć Cass priskočili Anderson i Gallows. Njih trojica su uspjeli prebiti Big Showa i Enza. Big Showu su i ruku ozlijedili.

Želim da Cass čisto dobije Big Showa na SummerSlamu i da se ovaj storyline više završi. Nije mi jasno otkuda Club tu u ovoj priči odjednom?

Uz Banks vs Jax meč, imali smo još jedan ženski meč na showu. Taj meč se dogodio između Emme i Mickie James. Mickie James je odnijela pobjedu u meču. Drago mi je da smo ih vidjeli ringu jer njih dvije su jako dobre wrestlerke samo što nikad nisu na Rawu dobile pravu priliku. Mickie je pokazala na SmackDownu koliko je dobra.

Samson je svirao gitaru i pjevao, ali ga je prekinuo R-Thruth. Prilikom njegovog ulaska u ring Samson ga je napao i isprebijao ga. Što bi ovo trebalo biti? Neda mi se gledati ništa u vezi ove dvojice.

 

Be the first to comment on "Raw pregled – Šake su napokon ujedinjene"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*