Ovotjedni TNA Impact pregled – Osveta šmokljana

Nogom u guzicu zbog kojeg su morali otići na novu i manju televiziju pozitivno su se odrazile na TNA. I ovaj tjedan samo imali Impact epizodu koju nije bila gubitak vremena, koju je bilo zaista užitak pogledati, a priče se lijepo razvijaju.

Razmišljao sam kako točno početi ovotjedni pregled – da li s Feast of Fired ili s uličnim dvobojem MVPa i Lashleya, no ja sam se odlučio za nešto drugo, po meni najboljom ‘sitnicom’ epizode. Dvobojem Ethan Carter III vs Jeremy Borash. Ostalo će doći na red malo kasnije

Cijeli ovaj segment izgledao je kao neki stereotipni tinejdžerski film. Ethan Carter III je bogat i popularan, on je glavna zvijezda u privatnoj školi, ali ne zato što ga ljudi zaista vole nego zato što je prokleto bogat i što mu je mama (zapravo tetka, al nije važno za ovu priču) ravnateljica škole. Tyrus je najveći momak u školi kojeg je Ethan svojom slatkorječivošću nagovorio na svoj cilj, pomoglo je i to što je ponekada platio dobar hamburger.

Rockstar Spud je novi klinac / štreber u školi, ujedno Ethanov prijatelj iz njegovih siromašnih dana kojih se ovaj ne želi sjećati. Sama pomisao da su nekada bili prijatelji Ethanu se gadi i koristi svaku priliku da napadne Spuda. Jedini koji je do sada stao u njegovu zaštitu je povučeni profesor fizike Jeremy Borash čime na sebe navlači Ethanov gnjev.

I tu kreće ova borba. Nakon što mu je skratio kosu, natjerao ga da pristane na meč u kojem nema nikakve šanse za pobjedu, Ethan je otišao korak dalje pa tako preuzeo ulogu najavljivača, a nešto kasnije i komentatora, poslavši tako poruku kako ovoj kompaniji ne treba nitko drugi osim njega. I sve je to napravio sjajno, bio je čista pakost usred ringa. Slijed događaja bio je pomalo predvidljiv, Borash je poludio i zadao par udaraca Carteru prije nego je dobio batina, a onda se pojavio Mark Andrews i pomogao svojoj skupini štrebera da otjeraju narcisoidnog bogataša.

Ono što je ovaj segment činilo posebno bila je ta energija i sjajno odrađene uloge. Spud, Andrews i Borash su izgledali kao skupina gubitnika koji znaju da to jesu, no radije će dobiti batine nego izgubiti ponos. Nasuprot njih bio je EC3 koji je svojom zlobom podjednako pozivao da ga mrzimo, ali i da mu se pridružimo u mlaćenju slabijih. I obje su opcije izgledale podjednako primamljivo.

‘Ajmo sada na sve ostalo. Feast of Fired meč nije pružio puno toga zanimljivog po pitanju borbe koliko je bilo zanimljivo gledati rasplet otvaranja kovčega. 12 boraca ušlo je u ring iznad kojih su obješena četiri kovčega, jedan donosi priliku za TNA World Heavyweight naslov, jedan priliku za TNA X Division naslov, u trećem je TNA World Tag Team naslov prilika, a četvrti donosi otkaz onome tko ga ugrabio. Ono što natjecatelji ne znaju je to u kojem se kovčegu što nalazi.

Skratit ću priču: Rockstar Spud je dobio X Division priliku, Magnus za Tag Team naslov, a onda je svoj kovčeg trebao otvoriti Robbie E. Njegova transformacija iz ‘u mom kovčegu je World Heavyweight prilika’ pa do ‘dobit ću otkaz’, i to sve prije nego je otvorio, bila je fantastična. Pogotovo onaj egoistični dio kada se jedna siva stanica u njegovom mozgu sjetila kako je Velvet Sky ugrabila kovčeg, a ne on. I zbilja, u njemu je bio otkaz kojeg je na kraju Velvet Sky ugrabila, a Robbie E je skakao od sreće zato što je on bio taj koji se spasio od otkaza i koji se tako pametno sjetio kako sebe spasiti. Aries, koji je cijelo vrijeme bio hladan kao špricer, dobio je World Heavyweight priliku.

Glavna priča prošlog tjedna pametno je nastavljena. Imali smo Kurt Angle i Bobby Roode vs Eric Young & Low Ki u kojem su negativci ponovo na prljav način dobili meč, a kasnije su se u pravoj uličnoj šori na ulicama New Yorka sukobili MVP i Lashley. Dvoboj je završio neodlučeno zato što se s jedne strane pojavio Beat Down Clan, a s druge Angle i Roode. Ah, te bande New Yorka. Moram samo reći kako je ovaj tjedan teško bilo navijati protiv MVPa ogrnutog Unitedovim šalom, uz spoznaju kako mu je najdraži igrač Cantona, imamo nešto zajedničko.

Havok vs Gail Kim je opet bila platforma da bi se pojavila Awesome Kong i najavila nadolazeći konfrontaciju s Havok.

I za kraj sam ostavio Storma i njegovu revoluciju. On osobno je imao meč s Mattom Hardyem, u kojem su prvo umiješao Abyss, a zatim Jeff, što je ujedno najava za njihov meč idućeg tjedna, ujedno uvertira za Tag Team borbu u kojoj će sva četvorica sudjelovati. Osim toga, Indijac Mahabali Shera imao je svoj prvi meč pod imenom Khoya u kojem je zgazio Tigre Uno-a. Više ću pamtiti šamar kojeg je Storm opalio svom novom sljedbeniku. Prva zidarska.

A ciglu po ciglu, nadamo se kako će se idući tjedan TNA dodatno nadograditi.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*