NXT TV (17/02/2021) recenzija

Jako osrednja epizoda nakon maestralnog TakeOver-a. NXT je već neko vreme orijentisan na samo rvanje, ali u ovoj epizodi je rvanje bilo sekundarno. Poenta je bio razvitak priče i to je prilično dobro realizovano. Očekivao sam brži razvitak priče oko Cole-a, ali nestrpljene je velika mana savremenog sveta. Krećemo lagano retrospektivom završnice TakeOver-a.

Kyle O’Reilly/Roderick Strong/Finn Balor promo segment

Interesantno mi je kako je Kyle vrlo brzo potpao pod klasifikaciju bezličnog face-a. Godinama unazad svi brendovi WWE-a imaju problem sa predstavljanjem face-a u pravom smislu, ali ovo je baš preterivanje. Mogli smo da pretpostavimo šta će reći, no ipak daje Cole-u šansu da objasni svoju nameru. Ne vidim poentu, namera je svima i više nego očigledna. Uglavnom, kao oličenje zdravog razuma pojavljuje se Strong i pokušava da smiri strasti. Već sam napisao u svojoj recenziji TakeOver-a da će mi njegova pozicija biti najzanimljivija. Da se ja pitam, on bi bio tweener, imalo bi smisla kako god da ga okrenete. Tu nam je i aktuelni šampion Balor koji se pojavio da svima saopšti kako „nikome ne veruje“. U to ime se pojavljuje regularna heel ekipa u vidu Dunne-a, Lorcan-a i Burch-a i napada svu trojicu. Očekivan ishod.

Otkazali su meč između Kross-a i Escobar-a jer se Escobar „nije pojavio“. Sigurno stoji nešto veće iza toga, ali uvek me impresionira kako je WWE nesposoban u improvizaciji. Meč je pomeren za sledeću nedelju i ako se Escobar ponovo ne pojavi, oduzeće mu cw titulu. Regal je najavio i main event večeras, six man tag između učesnika prošlog segmenta.

Candice LeRae and Indi Hartwell vs. Ember Moon and Shotzi Blacheart

Ako ste zaboravili, Theory je nestao na TakeOver-u. Prikazali su snimak gde ga Lumis kidnapuje. Shodno tome, ovaj meč je bio nebitan što se tiče samog meča, već razvitka priče između Lumis-a i Theory-ja. U nekom trenutku se kamion pojavio ispred zgrade. Gargano odlazi sa svoje komentatorske pozicije i vraća se sa Theory-jem. Nisu u toku večeri rekli šta mu se desilo, niti se Lumis pojavio, ali povratak Theory-ja je toliko razveselio LeRae da je izašla iz meča i proslavila njegov povratak. Indi je ostala sama i, logično, primila pin. Očekivan ishod ove situacije bi bilo da se Indi razbesni ili na naki način prikaže svoje nezadovoljstvo. Naravno da ne, s jedne strane se pobednici ovog meča raduju, a sa druge strane ceo The Way, pa je ovaj meč u krajnoj liniji bio nebitan. Sem ove banalne završnice, nije mi ništa vredno pomena ostalo u pamćenju. Jedan krajnje prosečan i nepotreban ženski tag meč.

5/10

Pat nam se javio jedinim promo materijalom gde nas obaveštava da je živ i da će se navodno uskoro vratiti.

U backstage-u vidimo razgovor između Bivens-a i Kushida-e. Najavljen je meč za večeras između Rust-a i Kushida-e.

Isaiah Scott vs. Leon Ruff

Scott je sada heel. Ovaj heel turn je bio toliko idiotski odrađen, da se graniči sa heel turn-om Otis-a i Gable-a na SmackDown-u. Još uvek mi nije jasno šta rade sa Ruff-om, ali ovaj meč nije bio dobar, prevashodno jer je tehnički bio squash. Ruff nije imao nikakavu odbranu i sve se svelo na iznenadni finish. Jednom su već to odradili, nema potrebe ponovo to da gledamo. Najlošiji meč večeras.

4/10

Aliyah and Jessi Kamea vs. Kacy Catanzaro and Kayden Carter

Sećate se kako je prethodni ženski tag meč bio nebitan što se samog rvanja tiče? Isto važi i za ovaj, a uzgred je bio i squash. U nekom trenutku se pojavila Xia Li (bez undead warlock-a) i krenula popreko da ih gleda. Vrlo brzo nakon toga se meč završava i kao da se nikad nije ni desio. Nakon meča Li obeležava Kacy i poručuje da će da je „razori“ sledeće nedelje. Nadam se da će meč biti dobar, ali iskreno sumnjam.

/

Bivens nastavlja svoju propagandu u veličanju lika i dela Tyler Rust-a. Sve više i više su mi obojica zanimljivi. Deluje mi da ga spremaju za nešto veliko.

Proslava pobednika Dusty Rhodes Classic turnira

Očekivao sam da će ovo da se desi i odlično je izgledalo. U suštini, ovako trebaju da izgledaju kredibilni protivnici za ženske tag pojaseve, a ne Lana i Naomi. Mnogo mi je drago što su ponovo pokrenuli rivalstvo između Kai i Baszler i da joj se sada konačno suprodstavila. Momenat večeri je kada MSK i Phoenix jedu kokice dok se sve ovo dešava. Najavljene obe odbrane za epizodu drugog marta. MSK vs. Burch/Lorcan i Gonzalez/Kai vs. Shayna/Nia. Biće to zanimljiva epizoda.

Šalio sam se kada sam napisao da je ono malopre bio momenat večeri.

I’M STACKING MONEY…TO THE MOON.

Tyler Rust vs. Kushida

Ne mogu da procenim da li je ovaj meč bio dobar zato što su obojica dobri ili je Kushida toliko neverovatan u ringu. Mnogo, ali mnogo bolje nego što sam očekivao. Obojica su imali jako dobar tehnički pristup i izgledalo je meastralno. Što je najveća fora, bilo je krajnje neizvesno. I više nego pristojan meč.

7/10

LA Knight je imao kraći promo u stilu Eli Drake-a. Drago mi je što su, barem za sada, zadržali onu njegovu izvornu harizmu, ali ne mislim da će se proslaviti u WWE-u. Nažalost, nije dovoljno dobar rvač da bi opstao u ovakvom ambijentu.

Zoey Stark vs. Valentina Feroz

Kratak, ali sladak squash meč.

/

Kross i Scarlett su imali još jedan promo u njihovom maniru. Nisu se ni potrudili da objasne odakle ovo rivalstvo između Kross-a i Escobar-a.

Kyle O’Reilly, Roderick Strong and Finn Balor vs. Pete Dunne, Oney Lorcan and Danny Burch

Main event je bio upravo ono što sam očekivao. Ubeđen sam da bilo koja varijanta ove šestorice će imati makar solidan meč. Brzo, efikasno i sa ogromnim brojem poteza. U suštini, ono što velika većina fanova profesionalnog rvanja želi da gleda. Konačno se pojavio i Cole. Ponovo je napao Kyle-a, a nakon nedostatka komunikacije u face timu, i Balor-a. Heel tim je iskoristio ovo da odnese pobedu i Dunne je pin-ovao šampiona. Deluje mi da će ovo ipak biti triple threat za titulu jer nema razloga zašto bi stali sa njihovim rivalstvom.

8/10

Ukupni utisak:

Rekoh u početku, osrednja epizoda sa velikim akcentom da buduće priče. Nisam tako nešto očekivao nakon TakeOver-a, ali bilo je solidno. Ako NXT želi da opstane, moraće da pruži veći broj ovakvih epizoda samo sa malo bolje realizovanim mečevima.

7/10

Be the first to comment on "NXT TV (17/02/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*