NXT pregled – Učenik spašava mentora

Ovotjednu epizodu obilježio je jedan genijalan tag team meč koji je de facto učinio ovu epizodu odličnom. A da ne govorim kako je potpora ostalih stvari na showu bila dovoljno velika da ovo bude jedna od boljih epizoda ove godine.

U main eventu smo vidjeli revanš za Tag Team titule između prvaka Batea i Sevena te Undisputed Ere. I kako je to izvanredan meč bio. Prvo odmah da povučem paralelu s njihovim mečom iz Ujedinjenog Kraljevstva koji je bio onako uglavnom čisti spotfest i zato mu nisam dao odličnu ocjenu, tamo su više imali ulogu da podignu publiku odmah na početku showa nego da zapravo sami za sebe stvore jedan super meč, i zato su ovdje dobili priliku, još više vremena i bome su dostavili.

Ovdje, potpuno drugačiji meč od onog prvog, knee work na Sevenu je najbolji rad na bilo kojem dijelu tijela što ćete vidjeti ove godine i možda više od toga, znači ne mogu doslovno vjerovati da je jedan spot koji inače služi za odrađivanje control segmenta sredinom meča i koji inače nije onako završni potez, jedan obični kneebar ili nešto poput figure foura može biti tako genijalan završni spot gdje je Seven u takvoj boli da je to nevjerojatno, ali i dalje se ne želi predati, par minuta je to tako trajalo i uopće nije postalo ono dosadno da bi ti sad rekao ‘daj maknite se s ekrana’, publika je cijelo vrijeme bila uključena u meč u tom trenutku koji je trajao i trajao i zapravo se radilo o istoj ideji, ali je bilo toliko uzbudljivo da je to strašno. Bate je ludio na apronu i nije mogao tu ništa pomoći (jer je prethodno jednom uletio da spasi Sevena i sudac ga je upozorio) i onda je na kraju bacio ručnik da završi meč, nažalost oduzme sebi i partneru titule, ali zato spasi karijeru svoga mentora Sevena. Fantastično ispričana priča kušnje u koju je Bate stavljen, spasiti titule ili spasiti svoga mentora, ipak mu je on bio važniji i zato se odlučio za ovaj potez iako ga je Seven molio da ne baci ručnik u ring jer je smatrao da je još mogao ići, no Bate više nije mogao gledati mučenje.

A nemojmo zaboraviti da Bate nije htio ubaciti Sevena u meč kad je vidio da mu doktori stavljaju onaj štitnik na koljeno jer je znao da neće dugo izdržati i da će ga staviti u klopku kad-tad, Seven se sam ubacio u meč i na kraju je to bila pogrešna odluka. Bolja psihologija za meč nije mogla biti od ove, bolji način da Bate i Seven izgube titule jednostavno ne postoji, ovo je možda najbolji rad Undisputeda u NXT-u, pogotovo O’Reillyja koji je sada pokazao da je prava submission mašina koja jednostavnim zahvatima može stvoriti takvu napetost, naravnu ako ima veliku pomoć onoga na kojemu to radi, u ovom slučaju Seven koji je do sada uvijek bio tako-tako, dobar ali definitivno najslabija karika British Strong Stylea ili općenito vala UK wrestlera koji su došli, no sada je u ovom meču pokazao koliko fantastičan može biti u tome sellingu, u razvijanju psihologije i kreiranju genijalnih očajavajućih spotova i pokušaja vraćanja u meč.

I Bate i Seven dobili su novi karakterni sloj nakon ovoga meča, iako su izgubili i jednostavno ne postoji bolji način da se ovo moglo odviti. Pogledajte ovo svakako, sigurno će vam se dopasti.

Apsolutno mi se dopala interakcija između Gargana i Blacka u backstageu gdje je Gargano, očajan, upozoravao Blacka da mu Ciampa ne smije oduzeti titulu i da ako se Black ne bude pobrinuo za to, da će on to učiniti. A Black je na sve to ostao hladan jer je bio nekako samouvjeren. I onda se desio taj napad gdje je Ciampa opalio DDT Blacku na pod, što bi otprilike značilo da Black ne zna kakav je zaista Ciampa i da treba slušati Gargana s obzirom da on točno zna kakav je Ciampa. Izvanredan storytelling koji me je zainteresirao za meč između Ciampe i Blacka, ali i za potencijalno upadanje Gargana u meč koji će napraviti sve da Ciampa ne postane prvak.

Adam Cole i Danny Burch imali su zabavan meč na početku show ispunjen udarcima. Volio bih da je publika bila malo više uključena i da je bolje reagirala na ofenzivu obojice, pogotovo ofenzivu Burcha koji se stvarno trudio u ovome meču. Pobjednik nikada nije bio u pitanju, ovo je sasvim dobra pobjeda za Colea koji će vjerojatno dobiti Ricocheta za svoga sljedećeg izazivača.

Sane je pobijedila Vanessu Borne u solidnom malom meču. S obzirom da Kairi polako ide prema tituli, drago mi je da je grade na ovaj način.  I lijepo je vidjeti da je publika i dalje zainteresirana za ono što ona radi jer ne bih se čudio da su odustali od nje u nekom trenutku budući da je prošlo dosta vremena otkako je radila nešto konkretno.

Shayna i Candice imale odličnu interakciju van dvorane gdje je Shayna isprovocirala Candice koja joj je onda udarila šamar. Shayna mi je tako dobra u ovakvim stvarima, šteta što je poprilično zelena i nekvalitetna u ringu.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Učenik spašava mentora"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*